یک نوزاد 12 روزه اهل کشور ترکمنستان که مبتلا به بیماری مادرزادی قلب و عروق بود، با انجام عمل پیچیده قلبی به همت تیم پزشکی بیمارستان فوقتخصصی رضوی مشهد، از مرگ حتمی نجات یافت.
نجات نوزاد 12 روزه ترکمنستانی با انجام عمل پیچیده قلبی در بیمارستان رضوی
دکتر محمود حسینزاده ملکی، فوق تخصص جراحی قلب و عروق بیمارستان رضوی که انجام عمل جراحی بر روی این نوزاد را برعهده داشت، دراینخصوص در گفتوگو با آستان نیوز اظهار کرد: این نوزاد حدود 10 روز قبل، در دوازدهمین روز تولد خود، بهدلیل جابهجایی عروق بزرگ قلب و سیانوز، در شرایط عمومی وخیم و ناپایدار به این بیمارستان ارجاع داده شده بود.
وی ادامه داد: ابتدا این بیمار توسط تیم پزشکی بیمارستان رضوی احیاوسپس تحت سرمتراپی و اقدامات دارویی قرار گرفت و پس از حدود 8 ساعت بستری بودن،به اتاق عمل بیمارستان منتقل تا تحت عمل جراحی قلب قرار گیرد.
دکتر حسینزاده ملکی گفت: در حین انجام عمل این نوزاد متوجه شدیم عروق کرونر او نیز طبیعی نیست؛ در واقع، تمام عروق کرونر از یک تنه واحد از سینوس 2 جدا شده بود،همچنین مکان قرارگیری عروق کرونر بیمار در محل طبیعی نبود و این موضوع انجام عمل جراحی را پیچیده کرده بود.
وی گفت : خوشبختانه عمل سنگین قلب این نوزاد 12 روزه در مدت دو و نیم ساعت با موفقیت انجام و وی به بخش مراقبتهای ویژه(ICU) جراحی قلب بیمارستان منتقل و تحت نظر قرار گرفت.
فوق تخصص جراحی قلب و عروق بیمارستان رضوی افزود: در نهایت این بیمار پس از 3 روز بستری در بخش مراقبتهای ویژه جراحی قلب به بخش مراقبتهای ویژه نوزادان(NICU) بیمارستان انتقال داده شد.
وی ادامه داد: در حال حاضر، حدود 7 روز است نوزاد ترکمنستانی در بخش مراقبتهای ویژه نوزادان بیمارستان بستری است و دوران نقاهت پس از عمل را زیر نظر نیروهای توانمند این بخش، پشت سر گذاشته است.
دکتر حسینزاده ملکی گفت: بهاینترتیب، این بیمار در پرتو تلاش شبانهروزی تیم پزشکی بیمارستان، طی یک یا دو روز آینده، مرخص شده و میتواند در آغوش خانواده به کشورش بازگردد.
وی تصریح کرد: این بیمار توسط خانوادهاش بهصورت مستقیم از ترکمنستان به مشهد منتقل و با راهنمایی واحد بیماران بینالملل(IPD) بیمارستان رضوی، به بخش قلب بیمارستان ارجاع داده شده بود.
وجود امکانات پیشرفته درمان نوزادان در مشهد
در ادامه، فوق تخصص جراحی قلب و عروق بیمارستان رضوی با بیان این که میزان شیوع بیماریهای مادرزادی نارسایی قلبی در نوزادان بالا نیست و حدود 8 تا 14 مورد در هر هزار تولد زنده است، گفت: در این میان، امکانات پیشرفته برای عمل جراحی این نوزادان در کشورهای همسایه ایران همچون ترکمنستان و افغانستان، وجود ندارد.
وی افزود: این امکانات پیشرفته در بین ۵ استان اطراف خراسان رضوی تنها در دو بیمارستان در مشهدمقدس از جمله بیمارستان رضوی وجود دارد،بنابراین، بسیاری از نوزادان به این بیمارستان فوقتخصصی ارجاع داده میشوند.
دکتر حسینزاده ملکی خاطرنشان کرد: هر ماه، یک یا دو مورد از بیماران این گروه سنی که بهطور معمول موارد سادهتری از این نوزاد 12 روزه هستند، تحت عمل جراحی قلب و عروق در استان، قرار میگیرند.
گفتنی است، بیمارستان رضوی بهعنوان بیمارستانی با درجه عالی در ایران دارای اتاقهای عمل مجهز به دستگاهها و امکانات پیشرفته دنیا و همچنین نیروهای متخصص و توانمند است که این امر شرایط انجام عملهای پیچیده و خاص حوزه قلب و عروق نوزادان و کودکان را در پرتو عنایت حضرت رضا (ع) در این بیمارستان فراهم کرده است.