با ادامه همکاریهای مشترک میان دانشگاه هنر ایران و مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی در چارچوب انعقاد تفاهمنامه دائم و قرارداد جدید در حوزههای علمی و پژوهشی، شاهد گسترش مکتب هنر رضوی در عرصه بینالمللی خواهیم بود.
هدفگذاری برای گسترش مکتب هنر رضوی در عرصه بینالمللی
محمدرضا حسنایی، رئیس دانشگاه هنر ایران در گفتوگو با آستان نیوز به انعقاد تفاهمنامه همکاری مشترک میان این دانشگاه و مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی در سال ۱۴۰۰ اشاره و اظهار کرد: بر اساس این تفاهمنامه، هنر رضوی بهعنوان محور اصلی حرکت دانشگاه در طول سه سال تعریف شد که در ادامه به مکتب هنر رضوی تبدیل شد.
وی افزود: در این میان، شکلگیری مکتب هنر رضوی موجب حمایت آستان قدس رضوی از دانشگاه در این حوزه شد. به طور مثال، این همکاری به برگزاری کنگره بینالمللی مکتب هنر رضوی در سال ۱۴۰۲ در مشهد مقدس منتهی شد.
حسنایی گفت: در ادامه این همکاریها، دبیرخانهای با محوریت مکتب هنر رضوی در دانشگاه تشکیل شد که بر پایاننامههای دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه و همچنین فعالیتهای پژوهشی استادان آن در این حوزه، نظارت دارد.
وی تصریح کرد: این فعالیتها با همکاری معاونت پژوهش و فناوری دانشگاه هنر ایران، دستاوردهای ارزشمندی همچون تدوین مقاله و کتاب نیز به همراه داشته است. البته این دستاوردها منجر به انعقاد تفاهمنامه جدیدی نیز شد که بر اساس آن مکتب هنر رضوی را در دانشگاه هنر ایران، ماندگار خواهیم کرد.
رئیس دانشگاه هنر ایران افزود: با انعقاد تفاهمنامه همکاری جدید میان دانشگاه و مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی در ۱۸ مردادماه ۱۴۰۳ در مشهد مقدس، شاهد بینالمللی شدن مکتب هنر رضوی نیز خواهیم بود و نهتنها در داخل بلکه در خارج کشور نیز پژوهشگران بر روی این موضوع بررسی و پژوهش خواهند کرد.
وی با اشاره به این که امروزه سطح فهم از مکتب هنر رضوی افزایشیافته است، ادامه داد: بهاینترتیب، نهتنها به اهداف تفاهمنامه قبلی میان دو مجموعه رسیدهایم؛ بلکه امیدواریم در پایان این مسیر نیز افقهای جدیدی گشوده شود. بیتردید، موضوعات و محورها بهصورت دقیقتر در آینده شکل خواهد گرفت.
حسنایی خاطرنشان کرد: همچنین امیدواریم بتوانیم همکاری بهتری با آستان قدس رضوی داشته باشیم که به کسب دستاوردهای خوبی برای نظام جمهوری اسلامی و اسلام در گستره جهانی آن، حتی فراتر از حوزه شیعه، منتهی شود.
ایجاد وفاق عمومی در میان هنرمندان
همچنین حجتالاسلاموالمسلمین داود رنجبران، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه هنر ایران اظهار کرد: اجراییشدن تفاهمنامه میان مؤسسه آفرینشهای هنری آستان قدس رضوی و این دانشگاه در حدود سه سال اخیر موجب ایجاد تعامل سازنده بین دو مجموعه در حوزههای علمی و پژوهشی شده و دستاوردهای کلان و نگاه راهبردی به فضای محتوایی پژوهشهای دانشگاهی به همراه داشته است.
وی در خصوص برگزاری کنگره بینالمللی مکتب هنر رضوی با همکاری دو مجموعه نیز گفت: هنرمندان، اندیشمندان و پژوهشگران عرصه هنر با مشارکت فعال خود در این کنگره به این ندا پاسخ دادند که از ظرفیتهای فرهنگی و تمدنی کشور که مکتب هنر رضوی یکی از اصلیترین آنها است، میتوانیم استفاده کنیم.
وی ادامه داد: در این میان، باید علاوه بر پرداختن به احیا، بازخوانی، بازاندیشی و بهرهگیری دوباره از ظرفیتهای داخلی در این حوزه، به ظرفیتهای بینالمللی نیز توجه ویژه کرد. چراکه شخصیت برجسته امام هشتم (ع) فقط به شیعیان تعلق ندارد؛ بلکه بهتمامی آزادگان و علاقهمندان به معنویت، اخلاق و فضیلتهای انسانی تعلق دارد.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه هنر ایران گفت: در واقع، تعامل میان این دو مجموعه و پرداختن به موضوعات مرتبط با حضرت رضا (ع) از جنبه هنری، میتواند به وفاق عمومی در میان هنرمندان داخلی و حتی در سطح بینالمللی منجر شود.
وی تصریح کرد: آثار هنری موجود در آستان قدس رضوی در رشتههای مختلف نیز نشان میدهد تمامی هنرمندان فارغ از هر مذهب، ایده و ملیتی به این آستان مقدس عرض ارادت دارند که این امر ظرفیت گستردهای را در این مجموعه ایجاد کرده است.
رنجبران گفت: امیدوارم از انعقاد تفاهمنامه جدید بین این دو مجموعه که رویکرد آینده دانشگاه در حوزههای آموزشی، پژوهشی و فرهنگی را نشان میدهد، به بهترین شکل استفاده کنیم.
وی اضافه کرد: همچنین با افزودهشدن واژه «ایران» بهعنوان دانشگاه هنر، این امکان برای ما فراهم شده تا ظرفیت تمامی مراکز آموزشی در سطح ملی را برای انجام اقدامات جدی در حوزه مکتب هنر رضوی به کار ببریم.