کتاب «مبارزه خستگیناپذیر در پرتو شیوه حکیمانه» مشتمل بر بیانات مقام معظم رهبری در ادوار برگزاری کنگره جهانی امام رضا (ع)، از سوی انتشارات به نشر منتشر شد.
کتاب «مبارزه خستگیناپذیر در پرتو شیوه حکیمانه» منتشر شد
به گزارش آستان نیوز، این کتاب که مشتمل بر یک مقدمه و چهارفصل است در مقدمه کتاب، توضیحاتی درباره ادوار برگزاری کنگره جهانی امام رضا (ع) ذکر شده و به کیفیت حضور رهبر معظم انقلاب اسلامی در این کنگره اشاره شده است. این اثر در قطع رقعی کوتاه با طراحی جلد و صفحهآرایی رضا نبیزاده و علی موسائیپور به کوشش انتشارات به نشر، منتشر شده است.
برگزاری کنگره جهانی حضرت رضا (ع) با قدمتی ۴۰ساله از سال 1362 آغاز شده و تا سال 1372 چهار دوره را با حضور پر رنگ اندیشمندان داخلی و خارجی همچنین علما و مراجع عظام تقلید پشت سر گذاشته است.
حضور محوری رهبر فرزانه انقلاب اسلامی در این رویداد بزرگ از نقاط برجسته و از برگهای زرین این اتفاق بزرگ محسوب میشود، در سال 1403 پنجمین کنگره جهانی امام رضا(ع) با توقفی حدود 30 ساله برگزار شد که به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در جمع اعضای منتخب هیئت علمی این کنگره مزین شد، که متن این بیانیه به عنوان بخش پایانی کتاب در معرض نظر علاقهمندان به فرهنگ و سیره رضوی قرار دارد.
فصل اول این کتاب به پیام رهبر معظم انقلاب اسلامی به کنگره اول که مردادماه ۱۳۶۳ برگزار شد، میپردازد، ایشان در این پیام، مباحثی درباره ضرورت تأسیس حکومت بر پایه امامت در زمان ائمه اطهار (ع) را مطرح میکنند، پس از آن نیز بهصورت تفصیلی به موضوع ولایتعهدی امام رضا (ع) و دلایل مأمون برای دعوت ایشان به خراسان پرداخته و در پایان، سیاستها و تدابیر امام رضا (ع) در برابر مأمون تشریح میشود.
بخش دوم این کتاب، به بیانات رهبر معظم انقلاب اسلامی در افتتاحیه کنگره دوم در سال ۱۳۶۵ اختصاص پیدا کرده است، ایشان در ابتدای این بیانات، بار دیگر سخنان خود در کنگره اول را مؤکداً تکرار و میفرمایند: «عنصر مبارزه سیاسی حاد که خط ممتد زندگی ائمه هدی (ع) را در طول ۲۵۰ سال تشکیل میدهد، در لابهلای روایات، احادیث و شرححالهای ناظر به جنبه علمی و معنوی گم شده؛ زندگی ائمه (ع) را ما بهعنوان درس اسوه باید فرابگیریم، نه فقط بهعنوان خاطرههای شکوهمند و ارزنده و این بدون توجه به روش و منش سیاسی این بزرگواران، ممکن نیست».
معظم له، در ادامه، «مبارزه سیاسی» یا «مبارزه حاد سیاسی» ائمه (ع) را اینگونه تشریح میکنند: «ائمه (ع) از لحظه وفات رسولالله (ص) تا سال ۲۶۰ درصدد بودند حکومت الهی را در جامعه اسلامی به وجود بیاورند، این اصل مدعاست، البته نمیتوانیم بگوییم که میخواستند حکومت اسلامی را در زمان خودشان، یعنی هر امامی در زمان خودش به وجود بیاورد؛ بلکه آیندههای میانمدت و بلندمدت و در مواردی هم نزدیک مدت وجود داشت».
بخش سوم کتاب مشتمل بر پیام رهبر معظم انقلاب به کنگره سوم در سال ۱۳۶۸ است و باتوجهبه تمرکز این کنگره بر زندگی امام موسی کاظم (ع)، پیام ایشان نیز اشاراتی به تاریخ زندگی امام موسی کاظم (ع) بهعنوان یکی از مهمترین مقاطع زندگی ائمه (ع) دارد که به تعبیر ایشان «دو تن از مقتدرترین سلاطین بنیعباس –منصور و هارون - و دو تن از جبارترین آنان - مهدی و هادی - در آن زمان حکومت میکردهاند» و درباره این دوران میفرمایند: «در این دوران، تنها چیزی که میتواند مبارزه و حرکت فکری و سیاسی ائمه اهلبیت (ع) و یاران صدیق آنان را مجال رشد و استمرار بخشد، تلاش خستگیناپذیر و جهاد خطیر آن بزرگواران است و توسل به شیوه الهی تقیه و بدین ترتیب است که عظمت حیرتآور و دهشتانگیز جهاد حضرت موسی بن جعفر (ع)، آشکار میشود».
فصل چهارم و پایانی کتاب، مشتمل بر بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار اعضای منتخب هیئت علمی کنگره پنجم است.
ایشان در این بیانات بر پژوهش در زندگی ائمه اطهار(ع) از سه جنبه قداست ائمه(ع)، بیان کلمات و درسهای ائمه(ع) و بیان سیاست و هدف ائمه(ع) تأکید و در ادامه، تشکیل حکومت را به عنوان هدف بلندمدت تمام ائمه(ع) معرفی میکنندو در پایان نیز ایشان بر استخراج و تلخیص ابعاد زندگی ائمه(ع) و انتشار آن با زبان مناسب، به عنوان وظیفه برگزارکنندگان کنگره تأکید میکنند.