همزمان با شب رحلت جانگداز حضرت پیامبر اکرم(ص) و شهادت مظلومانه سبط اکبر ایشان؛ حضرت امام حسن مجتبی(ع)، مراسم عزاداری و سوگواری در حرم مطهر رضوی برپا شد.
سوگواری زائران حرم رضوی در شب رحلت پیامبر اکرم (ص) و شهادت امام حسن مجتبی(ع)
به گزارش آستاننیوز، غروب روز بیست و هفتم ماه صفر حرم غمانگیزتر از هر غروب دیگری بود. دیشب شانههای حرم در سوگ رحلت سید دو عالم حضرت محمد مصطفی(ص) لرزان بود. صدای موذن به گوش میرسد و ندای«أَشْهَدُ أَنَّ مُحَمَّدًا رَسُولُ ٱللَهِ» موذن در این شب، حزنی بی پایان بر دل زائران مینشاند و در و دیوار حرم مطهر رضوی در سوگ رحلت پیامبر رحمت و امام حسن مجتبی(ع) اشکبار و گریان بود.
در شب رحلت جانسوز پیامبر مهر و رحمت حضرت محمد مصطفی(ص) و شهادت مظلومانه امام حسن مجتبی(ع) حرم مطهر رضوی مملو از زائران و مجاورانی بود که با دلهایی مالامال از حزن و اندوه به این بارگاه نورانی آمده بودند تا با تسلیت و تعزیت این مصائب عُظمی مرهمی بر دل داغدار ولی نعمتشان علی بن موسی الرضا(ع) بگذارند.
حضرت محمد(ص) پیامبر علم و آگاهی
حجتالاسلام والمسلمین علیرضا صادقی واعظ سخنران مراسم در این ویژه برنامه به بیان برخی از ویژگیهای پیامبر خاتم پرداخت و گفت: اسلام دین علم و آگاهی است و تمام تلاش پیامبر اکرم(ص) این بود که تا مسلمانان یک زندگی آگاهانه داشته باشند.
وی تصریح کرد: از منظر رسول اکرم(ص) بالاترین و برترین ایمان را کسی دارد، که دارای بیشترین میزان آگاهی است. هرچند خواندن نماز، روزه گرفتن، قرائت قرآن و انجام دیگر اعمال عبادی از اهمیت بسیاری برخوردار است ولی کسب آگاهی از همه مهمتر است چرا که آگاهی مسیر زندگی را روشن میکند و عامل رشد است.
اخلاق نیکوی پیامبر رحمت
این کارشناس دینی افزود: یکی دیگر از ویژگیهای بارز پیامبر(ص) که در قرآن کریم نیز چندین بار به این نکته اشاره شده اخلاقمداری است. تعداد کسانی که به واسطه اخلاق نیکو و حسنه پیامبر(ص) جذب دین مبین اسلام شدند بسیار بیشتر از افرادی است که در جنگها به این دین گرویدند.
وی خاطرنشان کرد: دین اسلام دین اخلاق و مهرورزی است و شفاعت آخرت نیز در گرو اخلاق است. یعنی کسی که میخواهد در قیامت از شفاعت پیامبر(ص) بهرهمند شود باید اخلاق نیکو داشته باشد. اخلاق نیکو موجب جلب رحمت الهی در محیط خانواده و جامعه میشود.
دغدغهمندی برای هدایت و سعادت امت
خطیب حرم مطهر رضوی سومین ویژگی رسول خدا(ص) را حریص بودن نسبت به هدایت و سعادتمندی امت اسلامی معرفی کرد و گفت: آن رسول گرامی از هر فرصتی برای هدایت مردم استفاده میکرد و حتی در آخرین لحظات عمر نیز دغدغه سعادت اُمتش را داشت.
در این مراسم زائران و مجاوران سوگوار حرم مطهر رضوی دقایقی میهمان شعرخوانی شاعر آئینی شهر مشهد؛ حجتالاسلام سید حسین سیدی شدند که شعری پُر احساس و شنیدنی با موضوع رحلت جانسوز پیامبر اکرم سروده بود؛
معراج مسلمین به غم و اشک مصطفی ست
تقویم می رسد به غم آخر صفر،
غمهای نا نوشته و ضجرآور صفر
گل میکند تمامی غمها به سیل اشک،
وقتی که میرسد به گل پرپر صفر
گویا خدای کربُبلا وقت عاشقی،
غم ریخته ست در غم ساغر صفر
گفتنی است؛ مرثیه سرایی و ذکر مصیبت اهل بیت(ع) با نوای مداح و ذاکر اهل بیت(ع)؛ مجید بنیفاطمه از دیگر برنامههای این مراسم بود.