یک شاعر برجسته مشهدی گفت: آستان قدس رضوی تنها نهاد فعال در کشور است که از جایگاه شعر پاسداری میکند.
آستان قدس رضوی، نهادی فعال در پاسداری از جایگاه شعر است
رضا رحیمی عنبران در گفتوگو با آستان نیوز با بیان اینکه آستان قدس رضوی بستری به نام مضمون علی بن موسیالرضا (ع) دارد، اظهار کرد: وجود این مضمون همیشگی و حضور گسترده زائران در صحن و سرای رضوی، موجب شده تا شاعران بسیاری پرورش پیدا کنند و وقتی تعداد شاعران زیاد باشد، تریبون نیز زیاد خواهد بود.
وی ادامه داد: در واقع، آستان قدس رضوی همواره در حوزه شعر پیشقدم بوده و شعرخوانی شاعران در رواقها و صحنهای مختلف، یکی از قدمهای مثبت کنونی این مجموعه است.
رحیمی عنبران گفت: آستان قدس رضوی از ظرفیت شاعران، چه شاعران خراسان رضوی و چه شاعران سایر نقاط کشور، برای شعرخوانی در مراسمهای این مجموعه در مناسبتهای مختلف استفاده میکند.
وی به تهیه فهرستی از شاعران برای شعرخوانی در برنامههای آستان قدس رضوی اشاره و تصریح کرد: هیچ نهادی بهجز آستان قدس رضوی با چنین دقتی در حوزه شعر فعالیت نمیکند. این مجموعه توجه خاصی به جایگاه و دیدهشدن شاعران دارد.
این شاعر مشهدی با تأکید بر رفتاری که امام رضا (ع) با دعبل کردند، و بابیان اینکه مسئولان آستان قدس رضوی میدانند شاعران با چه شوقی در حرم مطهر رضوی شعرخوانی میکنند وبه همین دلیل قدردان آنان هستند، تصریح کرد: دراینمیان، حمایت از شاعران باید بیشتر موردتوجه این آستان مقدس قرار گیرد و حقالقدم شاعر در شأن شاعر حرم مطهر حضرت رضا (ع) باشد.
وی درباره استفادههای نوین از شعر در صحن و سرای رضوی نیز گفت: اجرای سرود در ایام مناسبتی در این آستان مقدس بسیار خوب است چنانکه اجراهای گروههای سرود، عالی است، اما باید اجراها متناسب با آن مناسبت باشد. به عبارتی دیگر، شعری که توسط گروه سرود در مناسبتها خوانده میشود، بسیار مهم است.
رحیمی عنبران بر لزوم بهرهگیری از فرهنگ و هنر ایرانی در فضاآرایی حرم مطهر رضوی تأکید کرد و افزود: استفاده از کتیبههای مناسبتی مزین به شعرهای آیینی نیز فکر و ایده بسیار خوبی است، اما باید به شعرهایی که بر روی این کتیبهها چاپ میشود، چه از نظر وزنی و چه محتوایی، دقت بیشتری شود.
وی همچنین به سابقه بالای فعالیت انجمن ادبی رضوی در آستان قدس رضوی اشاره و خاطرنشان کرد: من پرورشیافته این انجمن هستم و افتخار میکنم که از سال ۱۳۸۶، از محضر استادانی همچون زندهیاد غلامرضا شکوهی، زندهیاد قاسم سرویها و محمدجواد غفورزاده (شفق)، بهره بردم.