در پرتو عنایت حضرت رضا (ع) و به همت تیم پزشکی بیمارستان فوقتخصصی رضوی، بیمار مبتلا به سرطان پیشرفته مری که مری آن به دلیل انسداد کامل، دچار پارگی نیز شده بود، با انجام یک عمل جراحی سنگین در این بیمارستان، از مرگ نجات یافت.
جانبخشی به بیمار مبتلا به سرطان پیشرفته مری در بیمارستان فوقتخصصی رضوی
دکتر حمیدرضا توکلی، فوقتخصص جراحی ریه و قفسه سینه (تور اکس) بیمارستان رضوی که انجام این عمل جراحی را بر عهده داشت، دراینخصوص در گفتوگو با آستان نیوز اظهار کرد: بیمار، مردی ۶۰ساله است که پس از ابتلا به بیماری سرطان مری و انجام رادیوتراپی مقدماتی با تأخیر یکساله (پس از انسداد کامل مری به دلیل عود و پیشرفت بیماری) به پزشک مراجعه کرده بود.
وی ادامه داد: بیمار به دلیل پیشرفت تومور، دچار انسداد کامل مری بود و امکان غذاخوردن نداشت تا جایی که دچار کاهش وزن شدید شده بود و وزنش به 45 کیلو رسیده بود. با توجه به احتمال سوراخ شدن مری و شرایط بحرانی بیمار، امکان صرف وقت برای اصلاح وضعيت تغذیهای وی نبود و بیمار تحت عمل جراحی قرار گرفت.
دکتر توکلی گفت: تومور در طول مری بیمار چسبندگی شدید داشت و به این دلیل، احتمال پارگی آئورت و ورید لوب تحتانی ريه نیز وجود داشت که در این عمل، تومور آزاد و مری برداشته شد.
وی افزود: بیمار توانست 24 ساعت اول پس از انجام این عمل جراحی سنگین را پشت سر بگذارد و از بخش مراقبتهای ویژه جراحی(SICU) به داخل بخش بیمارستان منتقل شود، اما بهدلیل مشکلات قلبی و ریوی بیمار دچار تنگی نفس و افت فشار خون شد که ناچار وی را به بخش مراقبتهای ویژه بازگرداندیم.
فوقتخصص جراحی تور اکس بیمارستان رضوی ادامه داد: بیمار پس از 12 روز تحت مراقبتهای ویژه تیم پزشکی و پرستاری بیمارستان، توانست بازتوانی قلب و ریه خود را بهدست آورد و از این شرایط بحرانی خارج شود.
وی گفت: بهاینترتیب، بیمار از بخش مراقبتهای ویژه خارج و در داخل بخش بیمارستان بستری شد و در حال حاضر نیز در شرایط پایداری به سر میبرد و حتی میتواند بهراحتی غذا بخورد.
روشهای درمان سرطان مری
دکتر توکلی بیان کرد: وقتی سرطان مری بیمار تشخیص داده میشود، درمان پیش جراحی با شیمیدرمانی و رادیوتراپی، برای کنترل تومور بهعنوان درمان مقدماتی انجام میشود، البته بهشرط آنکه پس از انجام آن، حداکثر طی 4 تا 6 هفته، بیمار مراجعه کند و تحت عمل جراحی قرار گیردسایر مراحل درمانی نیز پس از عمل جراحی، پیگیری میشود.
وی از اختلال در بلع غذا، بهعنوان علامت اصلی بیماری سرطان مری نام برد و گفت: وقتی تومور فضای مری که قطر اندکی دارد را مسدود کند و مانع عبور مواد غذایی از آن شود، در این شرایط انسداد، باید عمل جراحی انجام شود.
فوقتخصص جراحی تور اکس بیمارستان رضوی خاطرنشان کرد: گاهی در شرایطی که بیمار مبتلا به سرطان با متاستاز باشد، عمل جراحی بهعنوان یک درمان تسکینی نه معالجه، انجام میشود.
از خوددرمانی بیمار تا مراجعه به پزشک
همچنین این بیمار درباره شرایط بیماری خود گفت: یکسالی بود که مشکل بلع غذا داشتم. در این میان، سعی کردم با استفاده از داروهای گیاهی که برای مشکل معده به هم تجویز میشد، بیماری خودم را درمان کنم.
وی افزود: پس از مراجعه به پزشک متخصص داخلی و انجام تصویربرداری، مشکل مری تشخیص داده شد.
در نهایت به دکتر توکلی مراجعه کردم و به بیمارستان رضوی برای انجام عمل جراحی ارجاع داده شدم که تحت عمل قرار گرفتم، خدا را شاکر هستم که اکنون از بخش مراقبتهای ویژه به بخش بستری منتقل شدم از خدمات بیمارستان نیز بسیار راضیام.
لازم به ذکر است، بیمارستان رضوی بهعنوان بیمارستانی با درجه عالی در کشور دارای اتاقهای عمل مجهز به دستگاهها و امکانات پیشرفته دنیا و همچنین نیروهای متخصص و توانمند است که این امر شرایط انجام اعمال سنگین، پیچیده و نادر را در این بیمارستان وابسته به مجموعه آستان قدس رضوی، فراهم کرده است.