یک مدرس برجسته حوزه و دانشگاه گفت: امروزه سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و مجموعههای وابسته به آن، به بستری فرهنگی برای معرفی و تغذیه کل مجموعه آستان قدس رضوی مبدل شده است.
کتابخانه و موزه رضوی، بستری فرهنگی برای معرفی آستان مقدس امام هشتم (ع)
به گزارش آستان نیوز، حجتالاسلام سید محمود وزیری، نوه زندهیاد حجتالاسلام علیمحمد وزیری، بنیانگذار و واقف کتابخانه و موزه وزیری یزد در حاشیه بازدید از کتابخانه و موزه حرم مطهر رضوی، به خبرنگار ما گفت: بهعنوان یک عضو فرهنگی کشور، تحول چشمگیر این مجموعه در یک دهه اخیر، برای من غیرقابلتصور و شگفتآور بود، البته کتابخانه و موزه حرم مطهر رضوی همچنان امکان توسعه و پیشرفت دارد و میتواند آینده درخشانتری داشته باشد.
حجتالاسلام وزیری با اشاره به این که پدربزرگش در سال 1356 به رحمت ایزدی پیوسته است، گفت: زندهیاد وزیری، یک فرد فرهنگی، روحانی مجاهد، پرتلاش و مؤسس مدارس جامعه تعلیمات اسلامی در دوران طاغوت در یزد بود که به همت وی، مسجد جامع این شهر تعمیر و احیا و کتابخانه و موزه وزیری نیز بنیان گذاشته شد و افزون بر تمام این عناوین، زندهیاد وزیری، واقف نیز بود.
وی با بیان این که زندهیاد وزیری، بانی، باعث و مشوق وقف بسیاری از املاک و مستغلات در جایجای شهر یزد و حتی این استان بود، افزود: وقف برای این روحانی مجاهد، سرچشمه حیات بود و بدون وقف، گویا هیچ ماه و فصلی از عمرش را نگذرانده بود.
نوه بنیانگذار و واقف کتابخانه و موزه وزیری یزد گفت: به یاد دارم برخی از علما و روحانیون پیشکسوت استان یزد به ما میگفتند که زندهیاد وزیری همواره از آنان برای معرفی اماکنی که بتوان آنها را برای مجلس امام حسین (ع)، آستان قدس رضوی یا انجام امور خیریه وقف کرد، کمک میخواست.
وزیری با اشاره به حدیثی از اهلبیت (ع)، تصریح کرد: اگر فردی بخواهد نام و یادش در بین مردم دنیا زنده بماند، یکی از راههای انجام این امر، وقف است و در این میان، بهترین وقفها متعلق به اهلبیت (ع) چون اباعبدالله الحسین (ع) و امام رضا (ع) و... است.
وی با بیان این که مجموعه کتابهای متعدد و متنوعی را به کتابخانه وزیری یزد اهدا کرده است، ادامه داد: این خدمت فرهنگی، با وقفهایی که مرحوم پدربزرگم انجام دادند، قابلمقایسه نیست.
نوه زندهیاد حجتالاسلام سید علیمحمد وزیری با اشاره به این که سنت حسنه وقف توسط پیامبر اکرم (ص) آغاز و به جامعه بشری تعلیم داده شده و از سوی ائمه اطهار (ع) بهویژه حضرت رضا (ع) در ایران توسعه پیدا کرده است، خاطرنشان کرد: امیدوارم به فضل الهی، تمام شیعیان و ارادتمندان حضرت رضا (ع) بتوانند با مشارکت در امر وقف در حد توانشان، سبب ماندگاری خود شوند.
گفتنی است، حجتالاسلاموالمسلمین سید محمود وزیری، اهل یزد و ساکن قم است که بهعنوان یکی از چهرههای برجسته علمی و فرهنگی کشور و همچنین نوه بنیانگذار و واقف کتابخانه و موزه وزیری یزد، یکی از مراکز وابسته به سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، از بخشهای مختلف کتابخانه و همچنین موزه حرم مطهر رضوی بازدید کرد.