نویسنده و پژوهشگر مطالعات فرهنگی مشهد با اشاره به این که روایت یکی از بنیادیترین ابزار ارتباطی انسان است گفت: اگر ما بهدرستی از علم روایتشناسی استفاده کنیم درک بهتری از جهان هستی و بهتبع آن زندگی بهتری خواهیم داشت.
با علم روایتشناسی میتوان درک بهتری از جهان هستی داشت
به گزارش آستان نیوز، محمدجواد استادی، در دومین کارگاه آموزشی «روایتشناسی و کاربست امروزین آن» که در صد و بیست و هشتمین نشست عصرانه داستاننویسان رضوی به همت انتشارات «به نشر» برگزار شد، به تعاریف موضوع روایتشناسی، تأثیرات روایتشناسی بر مخاطب، تفاوت و دلایل برتری رویکرد روایتشناسی با سایر رویکردها، ویژگیهای راوی موفق، نقش شخصیتشناسی، زمانشناسی، مکانشناسی در روایتشناسی و انواع روایتها پرداخت.
نویسنده و پژوهشگر مطالعات فرهنگی مشهد، بیان مجموعهای از حوادث متصل به یکدیگر را نوعی روایت دانست و افزود: روایت اختصاص به داستان و متن ندارد، هر گاه یک سری مؤلفهها با ساختاری منسجم کنار همدیگر قرار بگیرد، روایت را میسازند.
استادی با تصریح بر این موضوع که هیچ روایتی بدون راوی شکل نمیگیرد، اظهار کرد: راوی کسی است که توسط او معنا به مخاطب منتقل شود و داستان روایت میشود، راوی میتواند اولشخص، سومشخص و دانای کل باشد و راوی میتواند به افکارو احساسات همه شخصیتهای داستان آگاه باشد یا اطلاعات محدودی داشته باشد.
وی با اشاره به این که از علم روایتشناسی میتوان در سینما، تاریخ، ادبیات و حتی تبلیغات استفاده کرد، یادآور شد: متأسفانه ما ضعف در روایت داریم و به همین دلیل نمیتوانیم بر روی افکار عمومی تأثیرگذار باشیم.شایان ذکر است، این نشست در فروشگاه مرکزی کتاب و محصولات فرهنگی انتشارات به نشر، با حضور علاقهمندان برگزار شد.