رئیس دانشگاه بینالمللی امام رضا (ع): اين دانشگاه در سالهاي اخير، بخشي از تمركز خود را روي پژوهش و فناوري معطوف كرده و رويكردهاي تازهاي را در دستور كار قرار داده است.
نیازمند تدوین نقشه راه برای تحول در حوزه پژوهش و فناوری هستیم
به گزارش آستان نیوز، دكتر مرتضي رجوعي، در جلسه با اعضاي هیئتعلمی دانشگاه بينالمللي امام رضا (ع) كه با محوريت معرفي اهداف راهبردي و چشمانداز این دانشگاه در حوزه پژوهش و فناوری برگزار شد، ضمن تأكيد بر پررنگشدن فعاليتهاي پژوهشي، خاطرنشان كرد: دانشگاه در سالهاي اخير، بخشي از تمركز خود را روي پژوهش و فناوري معطوف كرده است.
همچنین دانشگاه رويكردهاي تازهاي را در زمینه گسترش فعاليتهاي مركز نوآوري و كارآفريني با استقرار تيمهاي نوآور، ايجاد مراكز تحقيقاتي كاربردي در حوزه معماري و شهرسازي، فناوريهاي زيستي و سلامت و تبليغ و تربيت ديني، اخذ مجوز انتشار نشريات علمي - پژوهشي و... در دستور كار قرار داده كه در صورت مشاركت اعضاي هیئتعلمی در اين بسترها، تحول در پژوهش محقق خواهد شد.
وي با اشاره به شاخصهاي تعريف شده براي عملكرد دانشگاه بينالمللي امام رضا (ع)، عنوان كرد: بيش از 70 شاخص برای این کار مشخص شده كه سرانه مقالات پژوهشي بهعنوان يكي از 10 شاخص كليدي مطرح است، ازاینرو تلاش شده تا زيرساختهاي لازم براي تحقق آن ايجاد شود.
دکتر رجوعي، اجراي طرحهاي پژوهشي، تأليف و انتشار كتاب، انجام فعاليتهاي نوآورانه، ثبت اختراع، تيمسازي و نگارش مقالات علمي - پژوهشي را جزو اولويتهاي پژوهشي این دانشگاه ذكر كرد كه اعضاي هیئتعلمی دانشگاه بايد نسبت به آن اهتمام داشته باشند.
وی حضور دانشگاه بینالمللی امام رضا (ع) در رتبهبندي جهاني را يكي از چشماندازهای این دانشگاه برشمرد و عنوان كرد: عملكرد پژوهشي ما تأثير بسيار زيادي در نظامهاي رتبهبندي بينالمللي دارد و اعضاي هیئتعلمی با برنامهريزي در زمينه افزايش كميت و كيفيت بروندادهاي پژوهشي ميتوانند در ارتقای جايگاه دانشگاه در نظامهاي رتبهبندي جهاني نقش داشته باشند.
وي افزود: تدوين نقشه راه به سمت حضور قدرتمند دانشگاه بینالمللی امام رضا (ع) در تراز جهاني و نقشآفريني بيشتر اعضاي هیئتعلمی دانشگاه در طرحهاي پژوهشي، راهبردهايي است كه بايد موردتوجه قرار گيرد.
رجوعی با اشاره به افتخارات اعضاي هیئتعلمی دانشگاه در حوزههاي پژوهشي در سطح بينالمللي گفت: بر اساس آمار منتشر شده در سال 2024 و به استناد آخرين ارزيابي صورتگرفته توسط پايگاه استنادي اسكوپوس و مؤسسه الزوير كه با همكاري دانشگاه استنفورد انجام شده، دكتر افسانه غنيزاده، دانشيار گروه زبان انگليسي دانشگاه بینالمللی امام رضا (ع) براي دومين سال متوالي در فهرست دو درصد برتر دانشمندان دنيا در سال 2024 قرار گرفت.
رئیس دانشگاه بینالمللی امام رضا (ع) در پایان ابراز امیدواری کرد، روند روبهرشد و افتخارآفرینیهای دانشگاه امام رضا (ع)، ادامه یابد.