پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

مدیرگروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی:
۱۴۰۳-۰۷-۱۷

 حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) معارف اهل‌بیت (ع) را توسعه داد

مدیرگروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: حضرت عبدالعظیم حسنی (ع)، چتر حمایتی و هدایت تشیع را در منطقه ری گسترانید و معارف اهل‌بیت (ع) را بدون این که دستگاه خلافت وقت متوجه شود توسعه دادند.

حجت‌الاسلام مهدی شریعتی تبار، مدیرگروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، در گفت‌وگو با آستان نیوز، اظهار کرد: این حضرت مورداعتماد امام رضا (ع) بودند و توصیه‌های ایشان را به شیعیان می‌رساندند.
وی بیان کرد: از عوامل مؤثر در سعادت و موفقیت انسان‌ها، داشتن نیاکان شایسته است، زیرا در سایه وجود چنین بستر مناسبی، مقدمات پرورش انسان‌های شایسته فراهم می‌شود و حضرت عبدالعظیم (ع) از این موهبت و نعمت ارزشمند الهی برخوردار بودند.
وی افزود: نَسَب ایشان با چهار واسطه به امام حسن مجتبی (ع) می‌رسد و از سادات بسیار جلیل‌القدر و امام‌زادگان واجب‌الاحترام به شمار می‌روند که دارای ابعاد شخصیتی بسیار والایی هستند. 
سیدالکریم (ع) در زمان سه امام بزرگوار امام رضا (ع)، امام جواد (ع) و امام هادی (ع)، زندگی و از محضر آنان استفاده کردند، آن‌ها معصومینی بودند که حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) در محضر آنان شاگردی کردند و توانستند از نظر علمی به جایگاه ارزشمندی دست یابند، همین امر سبب شد تا بعد از مدتی به‌عنوان نماینده و یا وکیل امام هادی (ع) به سمت سرزمین ری حرکت کنند.
وی درباره ابعاد شخصیتی و فضایل عبدالعظیم حسنی (ع) گفت: حضرت عبدالعظیم (ع) به تقواپیشگی و درستکاری معروف بودند و یکی از ابعاد شخصیتی وی محدث بودن  است، ایشان به مسائل حلال و حرام اشراف کامل داشتند و ازاین‌رو عالم و فقیه به شمار می‌آمدند. 
این پژوهشگر ادامه داد: عبدالعظیم حسنی (ع) مردی پارسا، معروف به امانت، صداقت در گفتار، عالم به امور دین، قائل به توحید و عدل و دارای احادیث بسیار بودند.
وی خاطرنشان کرد: این عالم بزرگوار از نظر مقام علمی نیز در مرتبه بالایی بوده و نقل شده است که امام هادی (ع) فرمودند: چنانچه در امور دینی در (تشخیص) حلال و حرام، مسئله‌ای بر تو دشوار شد، از عبدالعظیم بن عبدالله حسنی سؤال کنید و سلام مرا به او برسانید.
این پژوهشگر  در ادامه به شخصیت سیاسی عبدالعظیم حسنی اشاره کرد و گفت: ایشان شخصیتی سیاسی داشتند و با حاکمان جور بنی‌عباس مبارزه می‌کرده و از همین رو در شهرری به‌صورت مخفیانه به راهنمایی و ارشاد شیعیان می‎پرداختند.
این پژوهشگر تصریح کرد: نکته حائز اهمیت در مورد شخصیت عبدالعظیم حسنی (ع) که نشان‌دهنده عظمت و جلالت این عالم بزرگوار است، در مورد زیارت حرم ایشان است، امام رضا (ع) دراین‌خصوص می‌فرمایند: «کسی که حرم عبدالعظیم حسنی را زیارت کند خدا بهشت را بر او واجب می‌کند»، همچنین امام هادی (ع) می‌فرمایند: «ثواب زیارت قبر عبدالعظیم حسنی به‌اندازه زیارت امام حسین (ع) است».
مدیرگروه فقه و اصول بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس خاطرنشان کرد: حضرت عبدالعظیم حسنی، از نظر علمی و دینی، شخصیتی بزرگ است؛ ولی به‌اندازه کافی شناخته نشده و جا دارد محققان علوم دینی و تاریخی بیشتر به ایشان پرداخته و فضایلشان را به جوانان معرفی کنند.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

بزرگترین دروغ‌ و فریب غرب، شعار دفاع از حقوق زن است
تولیت آستان قدس رضوی صیانت از کرامت زنان را ضامن حضور مؤثر اجتماعی آنان دانست و گفت: تمدن غرب از طرفی کرامت زنان را از…

تلویزیون اینترنتی