گزارش/ سالهاست که بیماران مبتلا به دیابت با این بیماری و عوارض آن دست و پنجه نرم میکنند و به دلیل رژیم غذایی سرشار از کربوهیدرات و فرآوری شده، شمار این بیماران در جهان رو به افزایش است. همچنین بیماری سلیاک یک بیماری وراثتی است که افراد مبتلا به آن دچار یک اختلال آلرژی و خود ایمنی روده کوچک هستند. در صورتی که این افراد پروتئین گلوتن موجود در آرد گندم، جو و چاودار را مصرف کنند، دچار یک واکنش خود ایمنی شده و پرزهای روده کوچک آنها تحلیل میرود. این مهم سبب سوءجذب مواد مغذی در این افراد شده و علائمی از قبیل اسهال، نفخ و کاهش وزن شدید را بهدنبال دارد.
تولید نان بدون گلوتن و محصولات ویژه برای بیماران سلیاکی و دیابتی
به گزارش آستان نیوز با توجه به نیاز به دانش فنی بالا برای تولید محصولات بدون گلوتن و لزوم نظارت دقیق بر تولید این نوع محصولات، متأسفانه خط تولید نانهای بدون گلوتن در ایران بسیار کم است و بیماران برای تهیه محصولات با کیفیت و امنیت غذایی مناسب دچار مشکلات عدیده هستند. کارکنان شرکت صنایع غذایی رضوی طی جلسات متعدد و برنامهریزیهای صورت گرفته بر این عهد شدند تا تولید نان بدون گلوتن، بیسکویت بدون شکر و بیسکوییت حاوی جو دو سر پرک را در دستور کار قرار دهند. تولید این مجموعه محصولات علیرغم سود اندک آن، در دستور کار قرار گرفت و لبخند شادی را برای بیماران مبتلا به دیابت و سلیاک به ارمغان آورد. به این بهانه با مجتبی هادیان مدیرعامل شرکت صنایع غذایی رضوی به گفت و گو نشستیم و درباره جزئیات این تولید و نیز سایر محصولاتش صحبت کردیم.
ایجاد خط تولید نان بدون گلوتن
مدیر عامل شرکت صنایع غذایی رضوی با اشاره به اینکه نان بدون گلوتن، محصولی بدون آرد گندم بوده، عنوان کرد: این نان مناسب برای افراد مبتلا به سلیاک است و سلیاک، یک بیماری گوارشی – وراثتی است که افراد مبتلا به آن، نسبت به پروتئینهای موجود در گندم (گلوتن)، جو و چاودار حساسیت دارند، به این صورت که در زمان مصرف گلوتن، سیستم ایمنی بدن فعال شده و به سلولهای روده حمله میکند، از همین رو این عارضه سبب ایجاد مشکلات گوارشی شدید، تخریب دیواره روده و سوء جذب مواد مغذی در افراد مبتلا به این بیماری میشود.
مجتبی هادیان با بیان اینکه این محصول فاقد آرد جو و گندم و چاودار است اظهار کرد: برای تولید در این محصول از آرد سایر غلات و حبوبات استفاده میشود.
وی با اشاره به تولید سه مدل نان لواش، بربری و شیرمال بدون گلوتن ادامه داد:تولید این سه مدل نان به دلیل تکنولوژی تولید با توجه به خواص منحصربهفرد گلوتن در ایجاد بافت در نان پیچیدگیهای خاص خود را داشته و به همین دلیل فضایی جدا برای تولید این محصولات در نظر گرفته شده است.
هادیان افزود: با تولید این سه نوع نان ذکرشده توسط شرکت صنایع غذایی رضوی، نیاز بیماران شرق کشور تا حد زیادی تأمین خواهد شد و مصرف این نوع نانها برای بیماران مبتلا به سلیاک و همچنین کودکان به دلیل ارزش غذایی بالای آن توصیه میشود.
اهتمام به مسئولیت اجتماعی علیرغم سود اندک تولید
مدیرعامل شرکت صنایع غذایی رضوی با اشاره به اینکه تولید نان بدون گلوتن سود چندانی برای شرکت ندارد، عنوان کرد: این شرکت در راستای مسئولیتهای اجتماعی خود و کمک به رفع نیاز بیماران سلیاکی، تولید نان بدون گلوتن را در دستور کار قرار داده است. هادیان در مورد ویژگیهای این دو محصول تولیدی ادامه داد: بیسکویت بدون شکر، محصولی کاملاً بدون شکر افزوده است و از هیچ نوع شیرینکننده با اندیس گلایسمی(شاخصی برای اندازهگیری میزان افزایش قند خون در اثر مصرف برخی مواد غذایی خاص) بالا در تولید آن استفاده نمیشود. این محصول کمتر از ۳ درصد قند دارد و در صورت مصرف کنترل شده توسط بیماران مبتلا به دیابت، میزان قند خون افراد را بالا نمیبرد.
وی با اشاره به اینکه این بیسکویت برای ورزشکاران و افرادی که از رژیم غذایی بدون شکر استفاده میکنند نیز مناسب است، افزود: این بیسکویت برخلاف برخی از محصولات بدون شکر موجود در بازار که اکثراً طعم خوشایندی ندارند، از طعم مناسب و مطلوبی برخوردار و مورد پسند مشتریان واقع شده است.
مدیر عامل شرکت صنایع غذایی رضوی عنوان کرد: بیسکویت بدون شکر و بیسکویت جو دو سر هم از جمله محصولاتی هستند که از سوی مشتریان عام درخواست داشته و نیاز به تولید آنها، توسط واحد تحقیقات بازار به واحد تحقیق و توسعه اعلام شده بود.
تخفیف ویژه محصولات تولیدی در فروشگاه های رضوی
قائم مقام شرکت صنایع غذایی رضوی و عضو هیئت مدیره نیز بیان کرد: این شرکت با هدف میزبانی شایسته از زائران و مجاوران امام هشتم شیعیان تخفیفات ویژهای را برای محصولات خود در فروشگاههای اطراف حرم مطهر رضوی در نظر دارد که در این طرح یک محصول تولید شده در این شرکت با تخفیف حدود ۳۰ درصدی برای مشتریان عرضه میشود.
علیرضا رحمانیان افزود: این طرح و عرضه محصولات با تخفیف به تازگی آغاز شده و تا پایان سال در فروشگاههای اطراف حرم مطهر رضوی ادامه دارد.
تولید 180 نوع محصول
وی با اشاره به تولید 180 نوع محصول به تشریح آن پرداخت و بیان کرد:این مجموعه محصولات در گروههای نان، کیکهای روغنی، کیکهای اسفنجی، کلوچه، شیرینی آردی و قنادی، بیسکویت، دونات، ویفر، اشترودل شیرین، اشترودل غذایی، رب گوجه فرنگی، انواع کنسرو و کنسانتره میوه، آبمیوه و انواع کمپوت، تولیدش شروع و به مشتریان عرضه میشود.
قائم مقام شرکت صنایع غذایی رضوی با اشاره به اینکه برای تولید انواع محصولات آردی و نیز انواع کمپوت، کنسرو، آبمیوه و کنسانتره در این شرکت از مواد اولیه با کیفیت و درجه یک استفاده می شود ادامه داد:کیفیت مواد اولیه به طور دقیق توسط واحد کنترل کیفیت شرکت رصد میشود و حتی محصول نهایی نیز پس از دریافت تاییدیه کیفی از واحد کنترل کیفیت، وارد بازار خواهد شد. رحمانیان افزود: رساندن محصولات سالم به دست مشتریان رسالت همیشگی این شرکت بوده و نیز به واسطه تولید محصولات سالم و با کیفیت، همواره مورد تایید و تشویق نهادهای نظارتی قرار گرفته است.
گزارشگر: سمانه عیدی کاخکی