مدیرگروه مطالعات اعتاب مقدس بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی به مناسبت روز جهانی غذا به تبیین جایگاه تغذیه در آموزههای اسلامی و تعالیم رضوی پرداخت.
آموزههای اسلامی و رضوی بر تغذیه سالم تأکید دارند
دکتر مرتضی انفرادی با اشاره به این که موضوع غذا و تغذیه در اسلام از جایگاه ویژهای برخوردار است، به خبرنگار آستان نیوز گفت: خداوند متعال انسان را به توجه و بررسی غذا و طعام امر فرموده است و در آیه 24 سوره عبس قرآن کریم، آمده است: «آدمی باید به قوت و غذای خود به چشم خود بنگرد (بیندیشد)».
وی ادامه داد: متخصصان علم تغذیه بر این عقیدهاند که از طریق اعمال روشهای صحیح میتوان زندگی سالم و مطلوبی را تجربه کرد، بر همین مبنا اهمیت غذا در آموزههای روایی و حدیثی نیز موردتوجه است.
وی تصریح کرد: امام رضا (ع) بهعنوان عالم آل محمد (ع)، مضر بودن و منفعت داشتن غذا را ابتدا منوط به حرمت و حلال بودن آن دانسته و در مرحله بعدی، برنامه غذا بهصورت دقیق بیان شده است، بهعنوانمثال در پرهیز از پرخوری میفرمایند: «اگر افراد در تغذیه میانهرو باشند بدنهای استوارتری خواهند داشت».
این پژوهشگر خاطرنشان کرد: این امام بزرگوار با تأکید بر استفاده از مواد پروتئینی میفرمایند: «بهترین غذا در دنیا و آخرت گوشت است» و همچنین بر استفاده از سبزیجات نیز توجه دارند و میفرمایند: «از سفرهای که در آن سبزی نباشد غذا نمیخورم».
وی افزود: بنابراین باتوجهبه آموزههای اسلامی و تعالیم اسلامی اهمیت غذا بسیار مورد تأکید بوده است، در واقع غذای خوب خوردن و تن و جسم را سالم نگهداشتن تا مقدمه کمال انسانی در راه بندگی خدا شود، از تعالیم اسلام است.