به همت مدیریت زائرین غیرایرانی حرم مطهر رضوی، همایش علمی و نهمین اجلاسیه "مجاهدان در غربت" در حرم مطهر عالم آل محمد (ع) برگزار شد.
شهادت سرداران مقاومت موجب وحدت بیشتر کشورهای اسلامی شد
به گزارش آستان نیوز، در این همایش علمی که در سالن شیخ طبرسی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد، جمعی از نخبگان و اندیشمندان علمی به ارائه چکیدهای از مقالات خود با موضوع مجاهدان و شخصیتهای برجسته محور مقاومت پرداختند.
جهاد فرامرزی جبهه مقاومت
آیتالله سید ابوالفضل طباطبایی، رئیس مدرسه علمی-فرهنگی جبل الصبر در این همایش گفت: مقاومت مردم فلسطین یک مقاومت قرآنی است و شخصیتهای محور مقاومت که نمونه بارز آن شهید سیدحسن نصرالله است،در برابر مردم بسیار متواضع و در برابر دشمنان بسیار سخت و مقاوم هستند.
وی با اشاره به طوفان الاقصی اظهار کرد: تا قبل از این عملیات هیچ یک از هواپیماهای جبهه مقاومت به فضای سرزمینهای اشغالی نرسیده بود اما این عملیات، گنبد آهنین رژیم صهیونیستی را فرو ریخت و امروز شاهد پرواز پهپادهای جبهه مقاومت بر فراز سرزمینهای اشغالی هستیم.
رئیس مدرسه علمی - فرهنگی جبل الصبر افزود: جهاد رزمندگان جبهه مقاومت جهاد تکلیف است نه جهاد فضیلت. مجاهدان این جبهه برای ادای تکلیف دینی خود مجاهدت میکنند و مجاهده آنها همراه با صبر است.
وی اظهار کرد: جهاد در جبهه مقاومت یک جهاد فرامرزی است به همین خاطر است که میبینیم حزب الله شیعه از مردم فلسطین که اهل تسنن هستند حمایت میکند با وجود اینکه در این مسیر سرمایههای بزرگی مانند سید حسن نصرالله را از دست بدهند.
آیتالله طباطبایی ابراز کرد: هر چند جبهه مقاومت در این راه سید حسن نصرالله را از دست داد ولی راه مقاومت همچنان ادامه دارد و مجاهد نستوه در سه دههای که دبیر کلی حزب الله را بر عهده داشت استحکامات عقیدتی، تربیتی، سازمانی و تسلیحاتی بسیار قوی را ایجاد کرده است.

شهادت رمز اتحاد و پیروزی جبهه مقاومت
در این همایش همچنین حجتالاسلام والمسلمین حسین کُندری به ارائه مقاله خود با موضوع بررسی راهکارهای ترویج فرهنگ و تفکر مقاومت در سطح جهان پرداخت و بیان کرد: مقاومت به معنای ایستادگی در برابر ظلم و بیعدالتی است.
وی اظهار کرد: یکی از مسائل مهم در حوزه مقاومت تلاش برای ترویج فرهنگ مقاومت است و نکته اول که نقش اساسی در ترویج فرهنگ مقاومت دارد اصلاح خواص است. اگر خواص جامعه اسلامی روحیه مقاومت داشته باشند، یقیناً توده مردم نیز با این جریان همراه خواهند شد.
حجتالاسلام کندری افزود: دومین نکته در بحث ترویج فرهنگ مقاومت موضوع اصلاح نظام آموزشی است. اصلاح نظام آموزشی تنها به کتابهای درسی خلاصه نمیشود؛ بلکه صداوسیما، رسانهها و مطبوعات نیز باید روح مقاومت در آنها جریان داشته باشند. وی خاطرنشان کرد: امروز رسانهها و شبکههای اجتماعی که در بین جوانان و نوجوانان بسیار رواج دارد، بهعنوان یک میدان نبرد است و اگر ما این میدان را خالی بگذاریم مطمئن باشیم که شکست خواهیم خورد.
این پژوهشگر علمی ابراز کرد: ترویج فرهنگ مقاومت باعث تقویت همبستگی اجتماعی میشود که آثار و برکات بسیاری دارد. دشمن میخواست بین جوامع اسلامی تفرقه ایجاد کند؛ ولی شهادت سردار سلیمانی در کنار ابومهدی المهندس از کشور عراق و شهادت سردار نیلفروشان در کنار دبیرکل حزبالله، وحدت کشورهای اسلامی را مضاعف کرد.
ضرورت انجام عملیات طوفان الاقصی
سخنرانی دکتر محسن زنگنه رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی نیز در این همایش علمی به برخی از شبهات درباره ضرورت انجام عملیات طوفان الاقصی پاسخ داد و وی اظهار کرد: عملیات طوفان الاقصی در ۷ اکتبر سال گذشته دلایل بسیاری دارد از جمله اینکه شهر غزه قبل از این رویداد دارای شرایط عادی نبود بلکه این شهر بیش از 16 سال در محاصره رژیم صهیونیستی بود و مردم آن در شرایط سختی زندگی میکردند.
وی عنوان کرد: یکی دیگر از ضرورتهای انجام عملیات طوفان الاقصی این بود که رژیم صهیونیستی در یک خفقان خبری مساله فلسطین را از مساله اصلی جهان اسلام خارج کرده بود و به صورت خاموش اقدام به ترور فرماندهان حماس میکرد.
رئیس مجمع نمایندگان خراسان رضوی افزود: یکی دیگر از دلایل انجام طوفان الاقصی این بود که تعداد زیادی از فلسطینیها در زندانهای رژیم صهیونیستی به سر میبردند که حُکم برخی از آنها نیز زندان ابد بود و نیروهای مقاومت سعی داشتند برای آزادی این زندانیها اقدامی انجام دهند.
وی اظهار داشت: طوفان الاقصی نه تنها به فلسطینیها بلکه به کل بشریت خدمت کرد و امروز شاهد خروش جهانی علیه رژیم غاصب صهیونیستی هستیم و حزب الله نیز هرچند سرباز رشیدی چون سید حسن نصرالله را از دست داده ولی پیروز نهایی میدان است.
تبدیل شدن مقاومت اسلامی به الگوی موفق جهانی
دکتر حسن جفافه نیز در این مراسم به ایراد سخنرانی و ارائه مقاله علمی خودپرداخت و گفت: مقاومت از حیث لغوی مفاهیم مختلفی دارد و در این مقاله منظور مقاومت اسلامی و جایگاه مقاومت اسلامی در حکمرانی جمهوری اسلامی است.
وی ابراز کرد: مراد از حکمرانی اسلامی حکومتی خدا محور است که هدف آن تحقق حیات طیبه که زمینهساز پیمودن مسیر عبودیت و تقرب به خداست و هدف این نوع حکومت در واقع نوعی زندگی اجتماعی با رنگ و بوی الهی و پذیرش مبانی دینی و اجرای ارزشهای الهی است.
دکتر جفافه افزود: بین ملازمات حکمرانی اسلامی و حکمرانی جمهوری اسلامی یک رابطه بسیار محکم و وجه مشترکهای بسیاری وجود دارد به نحوی که در عرصه عمل این الگو یک مفهوم فرامرزی به نام جبهه مقاومت اسلامی را شکل داده که در برابر مستکبران عالم متحد است.
وی اظهار کرد: مقاومت اسلامی امروز به یک الگوی موفق در جهان تبدیل شده است و در عرصه بینالملل در مقابل حکمرانیهایی که وجود دارد حکمرانی جبهه مقاومت که قلب تپنده حکمرانی اسلامی است، در حال مبارزه با استکبار جهانی میباشد و با قوت به مسیر خود ادامه میدهد.
جبهه مقاومت نشات گرفته از اندیشههای ناب امام خمینی (ره)
حجت الاسلام موسویفر نماینده ولی فقیه در استان خوزستان نیز سخنان خود را با قرائت آیه 105 سوره انبیاء؛ "وَلَقَدْ كَتَبْنَا فِي الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُهَا عِبَادِيَ الصَّالِحُونَ" آغاز و بیان کرد: در طول هشت سال دفاع مقدس دو ابرقدرت بزرگ شرق و غرب در مقابل ایران ایستادند؛ ولی حتی یک وجب از خاک ایران نیز به دست دشمن نیفتاد و این امر نتیجه دکترین مقاومت به شیوه امام خمینی (ره) بود. چرا که جبهه مقاومت نشات گرفته از اندیشههای ناب امام بود.
نماینده ولیفقیه در استان خوزستان اظهار کرد: امروز قدرت غرب در جهان رو به افول است و این که کشوری توان اقتصادی و نظامی داشته باشد نمیتواند بر جهان سیطره داشته باشد، چرا که امروز شاهد هستیم رژیم غاصب صهیونیستی بعد از گذشت یک سال با استفاده از پیشرفتهترین و بیشترین تجهیزات نظامی و تسلیحاتی هیچ
دستاورد نظامی در جنگ با مردم غزه به دست نیاورده است.
وی خاطرنشان کرد: امروز میبینیم که منطق مقاومت بهعنوان پیامد مبارک توسعه انقلاب اسلامی در جهان راه پیدا کرده است و شاهد سلسله الذهب مقاومت در جهان یعنی غزه قلب مقاومت، لبنان افتخار مقاومت، یمن شمشیر مقاومت، عراق پابهپای مقاومت و ایران امالقرای مقاومت هستیم.
شهید چمران پرچمدار نهضت مجاهدان در غربت
پروفسور سعدالدین رئیس دانشگاه سمنان نیز در این همایش به بررسی اثربخشی و اثرگذاری موضوع مجاهدان در غربت در دانشگاه پرداخت و اظهار کرد: در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران کسی که از همه بیشتر جوانان دانشجو را درک کرد بی شک رهبر انقلاب است چرا که ایشان به جوانان بهعنوان آیندهسازان این مملکت نگاه میکنند. جوانان دانشگاهی همه اهل مطالعه و تحقیق هستند بهخصوص اگر موضوعات اصلی و اثرگذاری به آنها معرفی شود.
وی بیان کرد: وقتی به مجاهدان در اقصینقاط کشورهای اسلامی نگاه میکنیم میبینیم این افراد چه ظرفیتهای بزرگی داشتند و توانستند در کشورهای دیگر و در غربت مسائل اصلی جهان اسلام را شناسایی و بهترین راهحل را برای آن ترسیم کنند.
رئیس دانشگاه سمنان خاطرنشان کرد: ما نخبگانی داریم که آیندهسازان کشور هستند و این افراد در مراکز نخبگانی که سرمایههایی بهصورت مالی و معنوی در آنجا متمرکز شده در حال فعالیت هستند که قدرت حل بسیاری از مسائل و مشکلات کشور را دارند.
وی از شهید چمران بهعنوان پرچمدار مجاهدان در غربت نام برد و بیان کرد: این شهید والامقام در زمان دانشجویی جایگاه بسیار بالایی داشت و با تحقیق و کاملاً آگاهانه وارد عرصه شناخت مسائل لبنان شد و از تمام ظرفیت علمی خود برای معرفی به جوانان فعال در عرصه جبهه مقاومت استفاده کرد.
گفتنی است؛ در پایان این مراسم نویسندگان مقالات برتر با موضوع مجاهدان در غربت با اهدای لوح تقدیر و هدایایی ارزنده تقدیر شدند.