کشت هیدروپونیک در گلخانه های موسسه بذر و نهال رضوی
مدیرعامل موسسه دانش بنیان بذر و نهال رضوی از کشت هیدروپونیک فلفل دلمه ای در گلخانه های این موسسه خبر داد و گفت: کشت هیدورپونیک با رویکرد افزایش تولید و عرضه محصولی سالم تر صورت گرفته است.
به گزارش آستان نیوز، مهندس محمد هاشم زاده درباره اهداف اجرای این طرح اظهارکرد: صرفه جویی در مصرف آب، تولید محصولات کشاورزی در مناطقی با خاک فقیر و کاهش استفاده از سموم و آفت کش ها از دیگر اهداف کشت فلفل دلمه ای به روش هیدروپونیک است.
وی ادامه داد: در کشت هیدروپونیک که به نام کشت بدون خاک نیز شناخته می شود، ریشه گیاه درون محفظه ای از آب و مواد مغذی مورد نیاز شناور شده و تغذیه گیاه از این مسیر صورت میگیرد.
مدیرعامل موسسه دانش بنیان بذر و نهال رضوی، کشت هیدروپونیک را یکی از روش های نوین کشاورزی دانست که با استقرار فناوری، اثربخشی تولید را ارتقا می دهد.
وی با اشاره به اختصاص ۱۰۰۰ متر مربع از گلخانه فرامرز عباسی تحت مدیریت این موسسه دانش بنیان به کشت هیدروپونیک فلفل گفت: پس از پس از بررسی های دقیق تر، ارزیابی طرح های محصولات مختلف و همچنین تحقیقات بازار و توسعه فناوری در گلخانه ها، برنامه ریزی برای کشت نیم هکتار از این محصول انجام خواهد شد.
هاشم زاده اضافه کرد: بهره برداری از این محصول از یک ماه پیش آغاز شده است و ادامه دارد.وی درباره برنامه های موسسه بذر و نهال رضوی درخصوص کشت هیدروپونیکِ سایر محصولات نیز خاطرنشان کرد: با توجه به وضعیت آب و هوایی کشور و شرایط بحرانی آب، تمایل به سمت کشت های گلخانه ای قوت گرفته است و با توجه به بحث آلودگی خاک، استفاده از کشت هیدروپونیک می تواند از هزینه های گزاف جلوگیری کند و استفاده از سموم را کاهش دهد.مدیرعامل موسسه بذر و نهال رضوی تاکید کرد: در صورت ارزیابی مثبت و بازخورد اقتصادی مناسب از این شیوه کشت، سایر کشت های خاکی گلخانه ای در این موسسه به سمت کشت های بدون خاک گرایش پیدا خواهد کرد.