مدیرعامل بیمارستان فوقتخصصی رضوی از رشد۸/۵رصدی گردشگران سلامت در این بیمارستان در نیمه نخست سال جاری نسبت به مدت مشابه سال گذشته، خبر داد.
رشد ۸/۵درصدی گردشگران سلامت در بیمارستان رضوی در نیمه نخست امسال
دکتر محسن محور در گفتوگو با آستان نیوز اظهار کرد: در نیمه نخست سال 1402، در مجموع 6 هزار و 407 گردشگر سلامت از خدمات پزشکی مختلف بیمارستان رضوی استفاده کردند که این آمار در نیمه نخست سال 1403، به 8 هزار و 649 نفر رسید.
وی با اشاره به اینکه در طول سال گذشته نیز در مجموع، 12 هزار و 85 نفر از خدمات واحد بیماران بینالملل(IPD) بیمارستان رضوی بهرهمند شدند، گفت: کشورهای عراق، ترکمنستان، افغانستان، تاجیکستان، بحرین، عربستان و کویت نیز بهترتیب بیشترین بیماران غیرایرانی این بیمارستان در این مدت را به خود اختصاص داده است.
مدیرعامل بیمارستان رضوی افزود: این زائران غیرایرانی برای استفاده از خدمات مختلف پزشکی به این بیمارستان مراجعه میکنند که دراینمیان، حوزههای درمان ناباروری، بیماریهای قلب و عروق، سرطانها، جراحیهای ارتوپدی و مغز و اعصاب و جراحیهای عمومی، بهترتیب بیشترین بیماران حوزه گردشگری سلامت را داشته است.
دکتر محور ادامه داد: این بیمارستان پس از پذیرش بیماران غیرایرانی در راستای تکریم آنان، تسهیلاتی همچون استقبال در فرودگاه، اسکان در مهمانسرای بیمارستان، همراهی با مترجم رایگان، برگزاری تورهای رایگان تفریحی و...، را برای این بیماران و خانوادههایشان تدارک میبیند.
وی با اشاره به منتخبی از اقداماتی که بیمارستان رضوی در راستای جذب گردشگر از کشورهای منطقه انجام داده است، گفت: بهطور مثال، این بیمارستان در کشور عراق دارای دفتر مستقل برای جذب گردشگر سلامت است. بخشی از بیماران نیز از طریق شبکههای مجازی بیمارستان، با خدمات بیمارستان آشنا شده و ارتباط برقرار میکنند.
جایگاه بیمارستان در گردشگری سلامت
دکتر محور درباره وجه تمایز بیمارستان رضوی در حوزه گردشگری سلامت با سایر مراکز مشابه نیز اظهار کرد: این بیمارستان اولین مجوز فعالیت در حوزه گردشگری سلامت کشور را در سال 1393 دریافت کرده است و همچنان پرچمدار فعالیت در این حوزه است.
مدیرعامل بیمارستان رضوی ادامه داد: این بیمارستان در سال جاری نیز برای دومین سال متوالی و بهعنوان تنها مرکز درمانی کشور، توانست با بیشترین تعداد جذب گردشگر سلامت، عنوان «صادرکننده نمونه ملی» در حوزه گردشگری سلامت را کسب کند. همچنین بیمارستان جایزه مشوق صادراتی در حوزه گردشگری سلامت را در سال گذشته از سازمان توسعه تجارت ایران، دریافت کرده است.
وی افزود: بیمارستان رضوی تنها بیمارستان کشور نیز به شمار میآید که گواهینامه «تِموس» ویژه حوزه گردشگری سلامت را از کشور آلمان، دریافت کرده است.
دکتر محور با تأکید بر اینکه هزینههای بیمارستان رضوی در حوزه گردشگری سلامت طبق تعرفه مصوب وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور دریافت میشود، تصریح کرد: همچنین بیمارستان با برخورداری از سلامت اداری و مالی، توانسته مانع تضییع حقوق زائران غیرایرانی شود که متأسفانه در برخی از مراکز بهدلیل وجود واسطههای غیرمجاز، مجبور به پرداخت هزینههای اضافی هستند.
وی به انجام (پیگیری پس از ترخیص بیماران) حوزه گردشگری بیمارستان اشاره کرد و گفت: بازخوردهای مثبت و پیامهای تشکر بیشتر بیماران این حوزه پس از بازگشت آنان به کشورشان نشان میدهد که بیمارستان رضوی توانسته به وظایف خود به خوبی عمل کند و خدمات پزشکی ارزشمندی نیز به زائران غیرایرانی مشهدالرضا (ع) ارائه دهد.
مدیرعامل بیمارستان رضوی خاطرنشان کرد: بیمارستان همچنان در تلاش است تا سطح خدمات خود را در حوزه گردشگری سلامت افزایش دهد و بتواند بیماران غیرایرانی بیشتری را جذب کند. در این راستا، برنامه عملیاتی خاصی نیز تهیه شده که در حال پیگیری و انجام است. تعامل با سفارتخانههای جمهوری اسلامی ایران و راهاندازی دفاتر جدید، از جمله این اقدامات به شمار میآید.