پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

در بیست و هفتمین نشست اندیشگاه رضوی با اشاره به اسناد تاریخی مورد تاکید قرار گرفت
۱۴۰۳-۰۸-۱۵

هویت ابدی جزایر سه‌گانه ایران و نقش تفرقه‌افکنانه بریتانیا در خاورمیانه

بیست و هفتمین نشست اندیشگاه رضوی با محوریت «بازشناسی هویت تاریخی جزایر سه‌گانه ایران و نقش تفرقه‌افکنانه بریتانیا در خاورمیانه» در مشهدمقدس برگزار شد.

به گزارش آستان نیوز، این نشست تخصصی به همت اندیشگاه رضوی وابسته به سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی و با همکاری مرکز اسناد این سازمان و همچنین گروه مطالعات انقلاب و تمدن نوین اسلامی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی، با حضور جمعی از مدیران و کارشناسان این آستان مقدس، در تالار شیخ بهایی ساختمان این بنیاد در جوار حرم مطهر رضوی برپا شد. 

الهه محبوب، رئیس اداره اسناد آستان قدس رضوی که دبیری این نشست را برعهده داشت، بیان کرد: شواهد تاریخی، نکات بوم‌شناسی و مردم‌شناسی و... نشان می‌دهد که خاستگاه این جزایر سه‌گانه، ایران بوده و حاکمیت ایران همواره بر این جزایر حکمفرما بوده است. 

وی افزود: دراین‌میان، اقداماتی نظیر پویش‌های پژوهشگران، نویسندگان و متخصصان، در راستای دفاع از مرزهای این آب و خاک در افکار عمومی جهان بسیار اثرگذار است. 

در ادامه، علی جان سکندری، عضو هیئت علمی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی اظهار کرد: استراتژی تفرقه‌افکنی نوعی راهبرد است که بیشتر در علم سیاست مورد استفاده قرار می‌گیرد. 

وی ضمن معرفی جغرافیای خاورمیانه و کشورهای آن، با طرح پرسش «چرا خاورمیانه و خلیج فارس مورد توجه سلطه‌گران‌ جهان غرب از جمله بریتانیا قرار گرفته است» گفت: بی‌تردید شرایط اقتصادی منطقه، از جمله این عوامل است چنان‌که از دیرباز این منطقه، محل رفت و آمد تجار بوده است.

وی افزود: کنترل هندوستان، نفت‌خیز بودن منطقه، ایجاد بازار تجاری، خواستگاه مذاهب و ادیان و حذف قدرت‌های‌ بزرگ منطقه، از دیگر عوامل این توجه بریتانیا به منطقه خلیج فارس بوده است.

عضو هیئت علمی بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی ادامه داد: جنگ جهانی دوم موجب افول اقتدار بریتانیا در این منطقه شد. همچنین پس از این جنگ جهانی، علیه منافع بریتانیا در منطقه شورش شد و در نهایت، بریتانیا منطقه را ترک کرد. 

وی تصریح کرد: تفرقه‌افکنی، تجزیه جهان اسلام، حمایت از تروریسم، حمایت از دولت‌های تروریست و حمله به کشورهای اسلامی، از نمونه اقدامات راهبردی آن‌ها برای سلطه‌گری بوده است. 

 

معرفی اسناد و پژوهش‌های میدانی درباره خلیج فارس و جزایر سه‌گانه 

در ادامه این نشست تخصصی، محمد عباس‌پور، پژوهشگر حوزه خلیج فارس و جزایر سه‌گانه، با محوریت نگاهی گذرا به اسناد راهبردهای بریتانیا برای جداسازی جزایر سه‌گانه و معرفی منتخبی از طرح‌های این کشور برای جداسازی نقاط مختلف از خاک ایران در طول تاریخ، سخنرانی کرد.

همچنین مشاور پیشین استاندار و فرماندار سابق شهرستان بوموسی، اقدامات مختلف خود را در حوزه پژوهش‌های میدانی، گردآوری اسناد تاریخی، ثبت تاریخ شفاهی و... و همچنین تألیف کتاب و مقاله‌ با محوریت جزایر خلیج فارس و اثبات تعلق جزایر سه‌گانه به ایران، در کنار انجام کار اجرایی خود در این منطقه را تشریح کرد و تصویر برخی از این اسناد اعم از عکس، نقشه و...، را به حاضران نشان داد. 

عباس‌پور از کتاب‌ «لایه‌های پنهان حقایق در جغرافیای انسانی جزیره استراتژیک بوموسی»، نیز به عنوان یکی از تألیفات خود در این نشست تخصصی نام برد. 

بخش پایانی نشست نیز به پرسش‌های حاضران و پاسخگویی سخنرانان اختصاص داشت.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

بزرگترین دروغ‌ و فریب غرب، شعار دفاع از حقوق زن است
تولیت آستان قدس رضوی صیانت از کرامت زنان را ضامن حضور مؤثر اجتماعی آنان دانست و گفت: تمدن غرب از طرفی کرامت زنان را از…

تلویزیون اینترنتی