در نشستی مشترک به میزبانی اتاق خراسان رضوی و بهمنظور همافزایی و تعميق و توسعه ارتباط دانشگاه با حوزه علم و صنعت، بین دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و كشاورزی خراسان رضوی، تفاهمنامه همکاری امضا شد.
پیوند صنعت و دانشگاه با استفاده از ظرفیت طرح بورس صنعتی
به گزارش آستان نیوز، رئیس اتاق خراسان رضوی در این نشست، با تاکید بر لزوم همكاری و همافزایی بخش صنعت و دانشگاه اظهار كرد: در اغلب كشورها، پس از فارغالتحصیلی دانشجویان، موقعیتهای كاری به آنان پیشنهاد میشود و این پیشنهادها، ملاك ارزیابی دانشگاهها در بحث تربیت دانشجو و نیروی كار و توانایی دانشجوی فارغالتحصیل شده است.
محمدرضا توكلیزاده، افزود: در راستای توسعه ارتباطات دانشگاه و صنعت و تأمین نیروی بخش تولید از سوی دانشگاه، باید مشخص شود دانشجو در چه حوزههایی توان بیشتری دارد و در صورت لزوم، مهارتهای وی نیز بهموازات دانش او، ارتقا پیدا كند.
وی اضافه کرد: همچنین، ضروری است تا دانشگاهها به سمت آموزش رشتههایی كه موردنیاز بخشهای اقتصادی، تولیدی و صنعتی هستند، هدایت شوند تا از این مسیر، پیوند بخش صنعت و دانشگاه نیز، تعمیق شود.
لزوم آموزش علوم مهارتی و تخصصی به دانشجویان
عضو هیئترئیسه اتاق خراسان رضوی نیز اظهار كرد: هدف از نشست با مسئولان دانشگاه امام رضا(ع)، بررسی راههای همكاری و همافزایی بین اتاق مشهد با این دانشگاه، در قالب امضای تفاهمنامه همکاری در راستای بهبود و توسعه ارتباطات دانشگاه با بخش خصوصی است.
محمود امتی، ادامه داد: تربیت دانشآموختگان دانشگاه در جهت بهبود محیط کسبوکار و آموزش علوم مهارتی و تخصصی به آنان، از سوی دانشگاه و نیز آشنایی دانشجویان با بنگاههای صنعتی، مباحثی است كه میتوان در قالب تفاهم میان اتاق مشهد با دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) پیگیری نمود.
وی خاطرنشان کرد: امیدواریم این تفاهمنامه در عمل و در حوزههای كاربردی به مرحله اجرا درآید و شاهد ثمرات و نتایج مثبت این اتفاق در استان باشیم و نقیصهای كه در بحث کاربردیبودن علم در جامعه مطرح است، در قالب چنین تفاهماتی مرتفع شود.
کمبود نیروهای كارآمد و خلاق
نایبرئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی نیز بهعنوان دیگر سخنران این مراسم اظهار كرد: یكی از مباحثی كه در حوزه بهبود محیط کسبوکار با آن مواجهیم، کمبود نیروهای كارآمد و خلاق است كه یكی از دلایل و عوامل آن، خروج نخبگان از كشور است.
همچنین، برخی از دانشگاهها در بسیاری از موارد، به ارتباط و اتصالی كه با صنعت و تشكلها میتوانند ایجاد كنند تا به واسطه ایجاد فرصتهای شغلی، امید را در میان دانشجویان شكل دهند، كمتر ورود كردهاند، با این شرایط، افراد توانمند از كشور خارج میشوند.
محمدعلی چمنیان، افزود: در صنایع، گاهی نیروهایی استخدام میشوند كه لازم است در محیط كاری آموزش مجدد ببینند تا بتوانند در محیط كار مؤثر واقع شوند؛ این امر هزینه و ریسك زیادی را برای واحدهای صنعتی در پی دارد. كیفیت خروجی دانشگاهها باید افزایش یابد تا اثر آن در بحث اشتغال و در نهایت اقتصاد كشور نمایان شود.
برگزاری دوره تحولات دیجیتال و كسبوكارهای نوین
در ادامه این نشست نیز رئیس دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) اظهار كرد: یكی از موضوعات مهم این روزها، توسعه مفاهیم کسبوکار در دنیا و درهمآمیختگی آن، با مقوله فناوری است و درصورتیکه ارتباط اتاق بازرگانی و دانشگاه امام رضا(ع) با این محوریت شكل گیرد و توسعه یابد، به نفع بسیاری از کسبوکارهاخواهد بود. دكتر مرتضی رجوعی، با بیان اینكه دانشگاه امام رضا(ع) از وجود اساتید مجربی در حوزههای هوش مصنوعی و سایر مباحث فناوری برخوردار است، گفت: اساتید ما میتوانند در برگزاری دورههای آموزشی، بهویژه در بحث تحولات دیجیتال و کسبوکارهای نوین، با اتاق بازرگانی، همكاری داشته باشند.
وی ادامه داد: تأکید ما در بحث اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی در بنگاههای اقتصادی، این است كه آنان باید با خود آورده علمی و مهارتی داشته باشند و به ظرفیت محیط كار در این حوزه بیفزایند.
وی در ادامه به اجرای طرح دستیار فناوری اشاره و اذعان كرد: استفاده از ظرفیت طرح بورس صنعتی را نیز در راستای پیوند صنعت و دانشگاه در دستور كار قرار دادهایم.
زنجیره ارزش دانشگاه ما مشخصا در رشته مدیریت بازرگانی است. همچنین در دانشگاه، بانك اطلاعاتی مهارتی در خصوص دانشجویان وجود دارد و دانشكده فنی و مهندسی، با سه رشته كامپیوتر، برق و مهندسی پزشكی، قابلیت زیادی در تربیت نیروی متخصص دارد.
لازم به یادآوری است، در انتهای این نشست، تفاهمنامهای در موضوعات حمایت صنایع از طرحهای حوزه دانشجویی مثل كار در عرصه (حضور دانشجویان در صنایع در حین تحصیل)، بورسیه صنعتی (بورس دانشجویان حین تحصیل و آموزش حین تحصیل برای ورود به بازار کار) و طرحهای حوزه اساتید همچون فرصت مطالعاتی صنعتی (حضور اساتید در صنایع به مدت 6 ماه تا 1 سال) و طرح تحول دانشگاهی با محوریت اندیشمندان صنعتی (طرحهای پژوهشی اساتید باهدف كمك به رفع مشكلات صنایع)، به امضای طرفین رسید.