پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

شاعر مطرح طنزپرداز کشور:
۱۴۰۳-۰۸-۲۰

با زبان طنز می‌توان مفاهیم دینی را گسترش داد

شاعر مطرح طنزپرداز کشور گفت: می‌توان با استفاده از طنز، مفاهیم دینی را در جامعه گسترش داد.

 ناصر فیض، شاعر مطرح طنزپرداز کشور در حاشیه شب‌شعر  «حدیث قند» به آستان نیوز گفت: هدف اصلی طنز، درست‌کردن کجی‌ها و ایرادگرفتن از رفتارهای فردی و اجتماعی احتمالاً نادرست یک جامعه است. همان‌طور که هدف از اجرای دستورات دینی نیز ساختن انسانیت، درست حرف‌زدن و راه‌رفتن و درست زندگی‌کردن است.
 وی در ادامه با بیان اینکه تقسیم طنز به طنز دینی و غیردینی درست نیست، اظهار کرد: ما طنز غیردینی نداریم؛ چون طنز قرار است یک چیز غلط را تذکر بدهد که دین هم همین کارکرد را دارد. 
 این بحث در مورد شعر آیینی هم صدق می‌کند. شعر آئینی محدود به اشعاری که در وصف ائمه معصومین(ع) و هر شعری که توحید خدا را بگوید نیست؛ بلکه هر شعری که روح انسان را بسازد، خصوصیات و ویژگی‌های درست را به انسان متذکر شود و در بهترشدن و بیشترشدن آن‌ها تلاش کند، می‌تواند شعر آیینی باشد. ازاین‌رو اشعاری که درباره امانت‌داری و پرهیز از دروغ سروده می‌شود نیز نوعی شعر آئینی است.
این شاعر طنزپرداز تصریح کرد: طنز هم همانند شعر آئینی است. دین اسلام، انسان را به انجام عمل خیر و درست، دوری از شر، عدالت‌محوری و مبارزه با بی‌عدالتی توصیه می‌کند. طنز هم همین کارکرد را دارد، طنزی که هدف خاصی داشته باشد، حتماً در تعاریف دینی ما هم یک نقشی دارد.
نویسنده کتاب املت‌های دسته‌دار، با اشاره به اینکه در بسیاری از آیات قرآن نیز نمونه‌های طنز دیده می‌شود، ادامه داد: حتی در آیات قرآن یک نوع طنز وجود دارد و خداوند گاهی با بنده‌های خودش شوخی می‌کند. 
به طور مثال در عبارت «فبشّرهم بعذاب الیم» نیز نوعی طنز وجود دارد. بشارت در زبان عرب یعنی وعده‌دادن و خبر خوش دادن و خداوند با این زبان لطیف و ظریف شوخی می‌کند و می‌گوید آن‌ها را به عذابی الیم بشارت‌ده که تضاد و تناقضی که کنار این بشارت و عذاب الیم وجود دارد، از جنس طنز است. 
نویسنده کتاب فیض بوک، با اشاره به نقش طنز در ترویج مفاهیم دینی افزود: تمام احادیث ائمه معصومین(ع) را با این ظرافت و شوخ‌طبعی می‌توان به مردم منتقل کرد همان‌گونه که پیامبر گرامی اسلام (ص) با دیگران شوخی می‌کردند و درعین‌حال مردم را به خوبی‌ها و دوری از زشتی‌ها دعوت می‌کردند. 
 پس اگر طنزپرداز مردم را به خوبی‌ها و راه درست دعوت ‌کند و از شر و بدی‌ها دور کند به‌نوعی دستورات دینی را اجرا کرده است.
وی با اشاره به برگزاری شب‌شعر «حدیث قند» که از سوی مؤسسه آفرینش‌های هنری آستان قدس رضوی، در مجتمع  فرهنگی هنری امام خمینی(ره) مشهد برگزار شد گفت: در این شب شعر، طنزپردازان بر مبنای احادیثی از امام رضا(ع)، اشعار طنز خود را خواندند که این حرکت می‌تواند در گسترش مفاهیم دینی در جامعه و گسترش طنز، مفید باشد.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

بزرگترین دروغ‌ و فریب غرب، شعار دفاع از حقوق زن است
تولیت آستان قدس رضوی صیانت از کرامت زنان را ضامن حضور مؤثر اجتماعی آنان دانست و گفت: تمدن غرب از طرفی کرامت زنان را از…

تلویزیون اینترنتی