به مناسبت گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی، نمایشگاههای منابع مطالعاتی در منتخبی از کتابخانههای وابسته به سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در سراسر کشور برپا شد.
برپایی نمایشگاههای منابع مطالعاتی هفته کتاب در کتابخانههای آستان قدس رضوی
دراینمیان، این کتابخانهها با هدف گرامیداشت سی و دومین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران با شعار «خواندن برای همدلی»، ترویج هر چه بیشتر فرهنگ کتاب و کتابخوانی و معرفی ظرفیتها و منابع مطالعاتی خود، نمایشگاههای متنوعی در قالب نمایش کتاب چاپی، کتاب صوتی، پوستر و...، برگزار کردند.
منابعی در موضوعات كتاب و كتابخواني، رهنمودهاي رهبر معظم انقلاب در رابطه با كتاب و كتابخواني، زندگينامه و خاطرات استادان علم اطلاعات و دانششناسي و روشهاي مطالعه، در کنار تازههای نشر و کتابهاي موجود كه بيشترين متقاضي را دارند، در این نمایشگاههای ویژه هفته کتاب، در معرض دید مراجعان کتابخانهها قرار گرفته است.
از جمله این نمایشگاهها میتوان به عناوین «داناي بيهمتا»، «كتابخانهها معادن ناخوانده»، «نسیم معرفت»، «انس با كتاب»، «بهشت كتاب»، «خواندن براي همدلي»، «همنشين خوب» و...، اشاره کرد.
نمایشگاه «كتابهای درسي سالهای 1320 تا 1350» که به منظور آشنايي دانشآموزان با كتابهاي قديمي در کتابخانه وزیری یزد برگزار شده، از دیگر نمایشگاههای این سازمان در هفته کتاب به شمار میآید.
همچنین در برخی از این کتابخانهها به گروه سنی کودک توجه خاصی شده و نمایشگاههایی ویژه جذب کودکان به کتابخانه دایر شده است که بهطور نمونه میتوان از نمايشگاه «كتابخانه، شادي، كودك» در کتابخانه امام رضا (ع) کرمانشاه، نام برد.
کتابخانه امام رضا (ع) بروجرد نیز نمايشگاه كتاب هفته كتاب خود را به شيوهاي متفاوت برگزار کرد؛ بهطوریکه با آمادهسازي محل نمايشگاه از مراجعان خواسته شد تا هر كدام يك كتاب مورد علاقه خود از منابع کتابخانه را که در گذشته خوانده بودند، بهعنوان معرفي كتاب و پيشنهاد مطالعه به دیگران در نمايشگاه قرار دهند.
این ایده مورد استقبال اعضای کتابخانه و تشویق آنان به مطالعه و امانت کتابهای نمایشگاه و معرفی کتابهای بیشتر در محل نمایشگاه، منتهی شد.
گفتنی است، این نمایشگاهها در كتابخانه آيتالله حاج شيخ مجتبي قزويني (ره)، کتابخانه مسجد قبا، کتابخانه مسجد بزرگ امام رضا (ع)، کتابخانه مسجد محمدیه (ص) و کتابخانه آیتالله حاج شیخ هاشم قزوینی در مشهد و همچنین مجتمعهای فرهنگی و کتابخانههای امام رضا (ع) در شهرستانهای کرمانشاه، قائن، بروجرد، درگز، قوچان، بیرجند، سبزوار، کتابخانه وزیری یزد و...، دایر شده و تا 30 آبانماه 1403، پذیرای علاقهمندان است.