رئیس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی گفت: انتشار کتاب در سه محور تولید کتاب، پاسخ به شبهات و ترویج کتابخوانی با توجه به تأکیدات مقام معظم رهبری، گامی مؤثر در راستای احیای امر اهل بیت(ع) و گسترش آموزههای رضوی است.
انتشار کتاب و ترویج کتابخوانی، از ابزارهای احیای امر اهل بیت(ع) است
به گزارش آستاننیوز، دکتر عبدالحمید طالبی، در ویژه برنامه «رویداد آستان»، آئین رونمایی از تازههای نشر آستان قدس رضوی و تقدیر از شهید «یحیی سنوار» نویسنده کتاب «خار و میخک»، که درتالار شیخ طبرسی بنیاد پژوهش های اسلامی آستان قدس رضوی و با حضور خالد قدومی، نماینده جنبش حماس در ایران برگزار شد، به حدیث محوری حضرت رضا(ع) که اساس برنامههای فرهنگی و علمی آستان قدس رضوی قرار گرفته است، اشاره کرد. وی گفت، در این حدیث آمده است: «خداوند، رحمت کند آن بنده ای را که امر ما را زنده کند». گفتند: چگونه امر شما را زنده کند؟ فرموند: «علوم ما را فراگیرد و به مردم بیاموزد، که اگر مردمْ زیبایی های گفتار ما را می دانستند، از ما پیروی می کردند». طالبی افزود: ابزاری که در احیای امر به ما کمک میکند کتاب و ترویج کتابخوانی است.
وی تصریح کرد: با توجه به پیام مقام معظم رهبری در پنجمین کنگره امام رضا(ع) در سه بُعد، اقداماتی را در مجموعه علمی فرهنگی آستان قدس عهدهدار شدیم، در بخش نخست معرفی ائمه معصومین(ع) به دنیا که وظیفه بزرگ ماست و باید ابعادی که در خصوص زندگی ائمه معصومین بیان شده و جنبه قداست دارد را بیان کنیم.
وی ادامه داد: موضوع بعدی این سوال است که بیان کلمات و درسها در زمینههای مختلف و بیان سیاست و هدف ائمه(ع) چه بوده است؟ که باید گفت: ایجاد جامعه اسلامی بدون حاکمیت اسلامی امکان پذیر نیست و اینجاست که وظیفه و نقش برگزارکنندگان، استخراج و انتشار زندگی ائمه معصومین(ع) برای مخاطب غیر شیعه و شیعیان است.
رئیس سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی خاطر نشان کرد: آستان قدس رضوی با توجه به سیاستها به ترویج مکتب ائمه و تعالیم و آموزه حضرت رضا(ع) با تاکید بر ذائقهسازی سبک زندگی برگرفته از سنت و سیره رضوی و ابزار روز، با شیوه نوین علمی و فرهنگی تاکید دارد.طالبی بیان کرد: اهتمام به کتاب، نوعی اهتمام به کتابخوانی است.
وی افزود: فعالیت کتابخانهها و خادمیار کتاب با همکاری و همیاری موسساتی مانند بهنشر در انتشار، توزیع و پخش در بخشهایی از کشور که شاید هرکسی به آنجا نتواند برود، یک مزیت است که توانستیم با بیش از یک میلیارد تومان کتاب، به بخشهای مختلف کم برخوردار خدمترسانی کنیم. وی افزود: امیدواریم با کمک دولت چهاردهم بتوانیم این حرکت هدفمند را به صورت گستردهتری ترویج دهیم.
وی ادامه داد: نقد و بررسی کتاب و معرفی آن، بخش دیگری است که در بهنشر و بنیاد پژوهشهای اسلامی انجام میشود تا بتوانیم کتابهای بیشتری را مورد توجه قرار دهیم.
انتشار 11 هزار عنوان کتاب
طالبی افزود: با توجه به زحمات و تلاش های گذشتگان در آستان قدس رضوی که همواره توجه به فعالیتهای فرهنگی در اولویت بوده است، توانستیم نزدیک به ۱۱ هزار عنوان کتاب را در شمارگان ۵۰ میلیون اثر ویژه مخاطبان کودک و نوجوان و جوان، تولید و توزیع کنیم.
وی عنوان کرد: از ابتدای سال جاری تاکنون نیز ۴۱۴ عنوان در شمارگان ۸۰۰ هزار اثر برای کمک به جامعه علمی کشور به چاپ رسیده است. امیدواریم به برکت وجود نورانی عالم آل محمد(ص)، با انتشار کتاب بتوانیم هر سال بیش از سال گذشته نسبت به معرفی ائمه اطهار(ع) گام برداریم.
رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی با اشاره به وجود 59 کتابخانه فعال تحت مدیریت آستان قدس رضوی، بر اهمیت ترویج کتابخوانی تأکید کرد و گفت: بیش از 2 هزار خادمیار در کتابخانههای وابسته به آستان قدس رضوی در سراسر کشور به فعالیت مشغولند، همچنین، در سال گذشته بیش از یک میلیارد تومان کتاب به مناطق کمبرخوردار ارسال شده است.
معرفی سامانه «گردش کتاب جاذبه»
مدیرعامل موسسه جوانان آستان قدس رضوی نیز به عنوان دیگر سخنران این مراسم ضمن معرفی سامانه «گردش کتاب جاذبه»، این سامانه را یک حرکت پویا، هدفمند و انسان محور معرفی کرد و گفت: یکی از مولفههای اصلی فعالیت در حوزه فرهنگی این است که انسان زمانه خود را بشناسد. ما با نسلی روبهرو هستیم که سلیقه و ذائقه بسیار متفاوتی دارند، از این رو باید راه تعامل و نمونه ارتباط با این جوانان را یاد بگیریم تا آنها به عنوان عنصر دغدغهمند فعالیت و نقشآفرینی کنند.
مجتبی مختاری، اضافه کرد: امیدواریم سامانه گردش کتاب جاذبه، به عنوان حرکت انسانمحور گردش کتاب در سطح کشور، با انتخاب برترین کتابها در حوزه معارف، سیاسی، انقلاب اسلامی، شهدا و... را جا بیندازد.
مختاری گفت: در سالهایی که کار و تعامل کردیم، جوانان نشان دادند هرگاه کنشگر باشند اتفاقات خوبی را میتوانند رقم بزنند.
وجود بیش از 100 میلیون منبع اطلاعاتی در کتابخانه آستان قدس
رئیس سازمان کتابخانه ها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی نیز در ادامه این مراسم با اشاره به اینکه کتابخانه آستان قدس رضوی یک کتابخانه معتبر در دنیاست، گفت: این مجموعه دارای بیش از ۱۰۰ میلیون منبع اطلاعاتی در حوزههای مختلف است.
حجتالاسلام والمسلمین سید جلال حسینی به ظرفیت بالا، تخصصی و ارزشمند کتابخانه رضوی که در اختیار پژوهشگران قرار میگیرد، اشاره کرد و گفت: کتابخانه، مصالح و مواد را برای پژوهشگران فراهم میکند.
شایان ذکر است، در ادامه این مراسم ضمن رونمایی و معرفی 14 اثر از تازههای نشر بنیاد پژوهشهای اسلامی، به نشر و موسسه جوانان آستان قدس رضوی با حضور مدیران این موسسات، از فعالان عرصه کتاب و کتابخوانی و مجاهد خستگی ناپذیر شهید یحیی سنوار نویسنده کتاب «خار و میخک» تقدیر شد.