پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

مدیر زیارتگاه عنوان کرد 
۱۴۰۳-۰۸-۲۹

کتابخانه زیارتگاه شهید آیت الله مدرس، بزرگ‌ترین و مجهزترین کتابخانه منطقه

کتابخانه زیارتگاه شهید آیت‌الله مدرس(ره)، وابسته به سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، یکی از مراکز فرهنگی است و به دلیل برخوردار بودن از فضای مناسب و کتاب‌های به‌روز، بزرگ‌ترین، غنی‌ترین و مجهزترین کتابخانه منطقه، به شمار می‌آید.

محمد یعقوبی، مدیر زیارتگاه شهید مدرس هم زمان با هفته کتاب و کتاب‌خوانی، با بیان این مطلب به خبرنگار آستان نیوز، افزود: این کتابخانه با مساحتی حدود 1600 مترمربع در دو طبقه بنا شده وباهدف توسعه فرهنگ کتابخوانی، دسترسی آسان به منابع مورد نیاز مردم شهرستان کاشمر و شهرستان‌های همجوار، فعال است. 
وی اضافه کرد: این کتابخانه در سال 1375 تاسیس شد که با توجه به استقبال مراجعین و دانش پژوهان در سال 1394 گسترش یافت و روزانه 750 نفر برای مطالعه یا امانت گرفتن کتاب، به این مجموعه مراجعه می‌کنند.
یعقوبی با اشاره به اینکه این کتابخانه دارای 35 هزار و600عضو فعال است، ادامه داد: 96 هزارجلد کتاب در موضوعات متنوع علمی، مذهبی، ادبی و دانشگاهی در این مجموعه نگهداری می‌شود.

فعالیت‌ها و برنامه‌های متنوع در کتابخانه 

یعقوبی خاطرنشان کرد: حضور کتابداران کتابخانه در سطح مدارس و مراکز پیش‌دبستانی، برگزاری کارگاه قصه‌خوانی در بخش کودک و نوجوان ویژه مدارس ابتدایی و مهدکودک‌ها، ارائه خدمات مشاوره  تحصیلی و خانواده، برپایی کارگاه‌های آموزشی، ایجاد ایستگاه مطالعه در بانک ملت، شهرداری، بیمارستان کاشمر و مراکز بهداشتی روستاها، برگزاری مسابقات کتاب‌خوانی و...از جمله برنامه‌های اجرایی کتابخانه شهید مدرس در طول سال  است.
وی با اشاره به اینکه بیشترین منابع امانتی در کتابخانه زیارتگاه شهید مدرس، مربوط به بخش ادبیات و اسلام است و ارائه منابع در تمامی رده‌های موضوعی به‌صورت  قفسه باز انجام می‌شود، گفت: این کتابخانه دارای بخش‌های مختلفی از جمله تالار مطالعه و مخزن برادران و خواهران، بخش نشریات، منابع دیجیتال، بخش مرجع، بخش کودکان و واحد مشاوره است.

طرح امانت دهی منابع کتابخانه به مدارس 

مدیر زیارتگاه شهید مدرس، طرح امانت دهی منابع کتابخانه‌ای به مدارس را از دیگر اقدامات این مجموعه دانست و تصریح کرد: این طرح باتوجه‌به محدود بودن تعداد منابع در کتابخانه‌های مدارس کاشمر اجرا و در قالب آن برای هر یک از مدارس متقاضی، کارت عضویت صادر می‌شود و مدارس می‌توانند بر اساس سرفصل‌های درسی و نیاز دانش‌آموزان تا 100 جلد کتاب به امانت گرفته و در محل کتابخانه آموزشگاه ارائه دهند.

ایجاد مرکز مطالعاتی در کتابخانه 

یعقوبی ایجاد مرکز مطالعاتی و خدمات اطلاعات و دانش‌شناسی در کتابخانه، جهت‌دهی به مطالعات و پژوهش‌ها در راستای مستمر نیازهای مخاطبین به‌ویژه نسل جوان، تبدیل کتابخانه‌ها به نهادی پژوهش‌محور، نوآور، خلاق و بهره‌مندی از مشارکت نخبگان را، از دیگر اقدامات کتابخانه زیارتگاه شهید آیت‌الله مدرس برشمرد.
وی اهدای کتاب به کتابخانه‌ها باهدف ارتقای سطح کیفی کتابخانه‌های شهرستان و روزآمدسازی منابع را از دیگر فعالیت‌های کتابخانه شهید مدرس عنوان کرد و گفت: در طرح روزآمدسازی منابع، کتابداران بر اساس تجربیات و کسب نظرات اساتید دانشگاه و اعضای کتابخانه، منابع موردنیاز کتابخانه را مشخص و نسبت به تهیه آن از طریق نمایشگاه کتاب تهران یا ارتباط با ناشران، اقدام می‌شود.
مدیر زیارتگاه شهید مدرس،در پایان گفت: ارائه کتاب امانتی، برگزاری نشست کتاب‌خوان و نمایشگاه  و معرفی کتاب در مناسبت‌های ملی و مذهبی، اجرای طرح تجهیز ایستگاه‌های کتاب در نقاط پر تردد شهرستان، ایجاد زمینه برای تحقیق و پژوهش توسط پژوهشگران، جذب اعضای جدید، اهدای کتاب به مناطق محروم و روستاها، بازدید گروه‌های دانش‌آموزی از کتابخانه  و آموزش روش‌های دسترسی آسان به منابع کتابخانه به آنان، از دیگر برنامه‌های اجرایی در این کتابخانه است.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

بزرگترین دروغ‌ و فریب غرب، شعار دفاع از حقوق زن است
تولیت آستان قدس رضوی صیانت از کرامت زنان را ضامن حضور مؤثر اجتماعی آنان دانست و گفت: تمدن غرب از طرفی کرامت زنان را از…

تلویزیون اینترنتی