در پرتو عنایت حضرت رضا (ع) و به همت تیم پزشکی بیمارستان فوقتخصصی رضوی، نوجوان مبتلا به بیماری نادر «آنوریسم آئورت توراسیک» با انجام عمل قلب باز در این بیمارستان، از مرگ حتمی نجات یافت.
نجات نوجوان مبتلا به بیماری نادر قلبی از مرگ حتمی در بیمارستان رضوی
دکتر علی آذری، فوقتخصص جراحی قلب و عروق بیمارستان رضوی که انجام این عمل را برعهده داشت، دراینخصوص در گفتوگو با آستان نیوز، اظهار کرد: بیمار، دختری ۱۷ساله است که با تنگی نفس به بیمارستان مراجعه کرده بود و تحت بررسی تیم پزشکی قرار گرفت که بیماری وی، آنوریسم آئورت توراسیک تشخیص داده شد.
وی ادامه داد: آئورت این بیمار یعنی شریان اصلی بدن، در تمام طول مسیر بهطور چشمگیر با مشکل مواجه شده بود و درنتیجه، تمام سمت چپ قفسه سینه بیمار درگیر آنوریسم بود و به دلیل حجیم بودن توده آنوریسم، هیچ حجمی برای ریه چپ باقی نمانده بود.
فوقتخصص جراحی قلب و عروق بیمارستان رضوی تصریح کرد: این بیمار سابقه اختلال بافت هم بند در خانواده داشت و خواهرش در همین سن، پس از تشخیص ضایعات آنوریسم آئورت و حتی انجام عمل جراحی، فوت کرده بود.
دکتر آذری گفت: این دختر نوجوان، 6 سال قبل مورد بررسی پزشکی قرار گرفته بود و مشکل خاصی در وی دیده نشده بود، اما از 6 ماه قبل بهویژه در زمان فعالیت دچار تنگی نفس و تپش قلب میشد.
وی افزود: پس از بررسی تیم پزشکی، ابتدا تصمیم بر آن بود تا در صورت امکان برای بیمار «استنت گرافت» گذاشته شود که ممکن نشد، بنابراین توصیه به انجام عمل جراحی شد.
فوقتخصص جراحی قلب و عروق بیمارستان رضوی بیان کرد: بیمار نیمه دوم آبانماه عمل جراحی و تمام آنوریسم آئورت، بعد از قوس آئورت تا محلی که وارد شکم میشود، برداشته شد و آئورت را با یک تیوب، جایگزین کردیم.
انجام مراقبتهای ویژه پس از عمل
وی گفت: بیمار پس از عمل جراحی به بخش آی.سی.یو جراحی قلب باز بیمارستان رضوی منتقل و تحت مراقبتهای ویژه قرار گرفت.
در زمان مراجعه به این بخش، بیمار هوشیاری پایینی داشت، همچنین بیمار به دلیل فشار آنوریسم آئورت بر روی ریه چپ، مشکل ریوی داشت که به دستگاه تنفس مصنوعی وصل شد.
دکتر آذری ادامه داد: در مدت 12 روز که بیمار به دستگاه وصل بود، اقدامات مراقبتی و دارویی برای حفظ فشار و در نتیجه پرفیوژن مغز بیمار انجام شد. به تدریج ریه چپ به حالت طبیعی خود برگشت و پس از تصویربرداری از ریه و اطمینان از ظرفیت خوب ریوی، دستگاه از بیمار جدا شد.
وی اظهار کرد: در حال حاضر این بیمار نوجوان، هوشیار، تنفس نرمال و شرایط پایداری دارد و هیچگونه مشکلی در اندامهای بدنش مشاهده نمیشود، فقط دچار کمی ضعف عضلات دست راست است که در تلاشیم این مشکل نیز با فیزیوتراپی برطرف شود.
بهاینترتیب، چند روز قبل، بیمار از بخش مراقبتهای ویژه جراحی قلب باز به داخل بخش عمومی بیمارستان منتقل شد.
جراح بیمار گفت: تاکنون بیماری با این وسعت درگیری آنوریسم آئورت در بیمارستان رضوی نداشتم، اما به لطف خدا و با همکاری تمامی اعضای تیم درمان بیمارستان، از اتاق عمل تا آی.سی.یو جراحی قلب باز، بیمار از مرگ نجات یافت و شرایط پایداری دارد.
وی خاطرنشان کرد: بیماری آنوریسم به طور معمول در قوس آئورت، آئورت صعودی و بهویژه آئورت شکمی دیده میشود، اما در آئورت توراسیک بسیار نادر است. در موارد مشابه این دختر نوجوان که آنوریسم بسیار وسعت داشت و از قوس آئورت شروع شده و تا آئورت شکمی امتداد داشت، تقریباً نادر است.
گفتنی است، بیمارستان رضوی بهعنوان بیمارستانی با درجه عالی در کشور دارای اتاقهای عمل مجهز به دستگاهها و امکانات پیشرفته دنیا و همچنین نیروهای متخصص و توانمند است که این امر شرایط انجام اعمال سنگین، پیچیده و نادر را در این بیمارستان وابسته به مجموعه آستان قدس رضوی، فراهم کرده است.