مدیر مرکز فناوری و توسعه نوآوری دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) گفت: توسعه فناوری، تربیت نیروی کارآفرین، تقویت مهارتهای اشتغالزا و حمایت از هستههای نوآور، از مهمترین اهداف و فعالیتهای این مرکز علمی، فرهنگی است.
حمایت مالی و معنوی از هستههای نوآور دانشبنیان
به گزارش آستان نیوز، کاوه اکبرزاده، به مناسبت هفتم آذرماه، روز نوآوری و فناوری، درباره فعالیتهای مرکز فناوری و توسعه نوآوری دانشگاه امام رضا(ع) به خبرنگار ما اظهار کرد: این معاونت از سال 1396 کار خود را آغاز و در این راستا تفاهمنامهای با پارک علم و فناوری خراسان منعقدشده که هم اکنون این مرکز در دو واحد خواهران و برادران، در حال فعالیت است.
وی افزود: در دوران کرونا این مرکز فعالیت زیادی نداشت؛ اما از سال 1402 با افتتاح ساختمان جدید، فعالیتهای آن دوباره شروع و دریک سال گذشته نزدیک به 20 طرح علمی دانشجویان و نخبگان در حوزه هوش مصنوعی، نرم افزادی،کاربردی، امنیت داده و ... در این مرکز در حال انجام است.
رویداد ایده شو
وی با بیان اینکه برای افزایش مشارکت دانشجویان دانشگاه امام رضا(ع)، رویدادی با عنوان «ایده شو» را با مشارکت پارک علم و فناوری خراسان آغاز کردهایم، تصریح کرد: این رویداد باهدف ثبت ایدههای دانشجویان صاحب ایده در سامانه برگزار میشود و پس از بررسی داوران، 15 طرح برگزیده و به مرحله تجاریسازی، خواهند رسید.
مدیر مرکز فناوری و توسعه نوآوری دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع)، ادامه داد: برگزاری کارگاه تخصصی برای این 15 طرح برگزیده از دیگر اهداف ماست که رتبههای یک تا دهم آن نیز،مورد تقدیر قرار خواهند گرفت.
وی افزود: هدف از برگزاری این رویداد این است که ایدهها و طرحهای دانشجویان منجر به شغل و آورده مالی برای اشخاص شود.
وی اضافه کرد: این رویداد مورد استقبال خوب دانشجویان قرار گرفته و تاکنون 130 ایده و طرح از دانشجویان شرکت کننده به دبیرخانه دانشگاه، ارسال شده است.
اکبرزاده با اشاره به تعامل و همکاری معاونت فناوری و توسعه نوآوری دانشگاه امام رضا(ع) با مدارس امام رضا(ع) در شهر مشهد، خاطرنشان کرد: محور دانشآموزی نیز به رویداد ایده شو افزوده شده و از طرحهای برگزیده دانشآموزان نیز سه طرح انتخاب و همراه با طرحهای دانشجویی، تقدیر به عمل میآید.
وی افزود: دانشآموزان علاقهمند به حوزه فناوری میتوانند در کنار تیمهای دانشجویی با مرکز مدیریت فناوری و توسعه نوآوری دانشگاه امام رضا(ع)، همکاری داشته باشند.
طرح «کار در عرصه»
وی، طرح «کار در عرصه» را یکی از طرحهای این مرکز برای دانشجویان دانست و گفت: در این طرح، دانشجویان به مدت 5 الی 6 ماه در کارخانه، سازمان و یا مشاغل صنعتی باهدف کارآزموده شدن و کسب تجربه، فعالیت میکنند. این طرح مزایای زیادی برای دانشجویان دارد و حتی بعد از سپریشدن دورههای کارورزی، منجر به استخدام آنان درآنواحد صنعتی، خواهد شد.
اکبرزاده با اشاره به طرحهای نخبگان علمی در این دانشگاه اظهار کرد: در آستان قدس طرحهای پژوهشی خوبی انجام شده که منجر به تسهیل کار برای زائران بوده است.
وی با تاکید بر حمایتهای مادی و معنوی این مرکز از طرحهای فناورانه و پژوهشی، خاطرنشان کرد: اهداف و برنامههای خوبی در مدیریت فناوری و توسعه نوآوری دانشگاه امام رضا(ع)، انجام شده است.
وی ادامه داد: هدف ما برای سال آینده این است که مرکز رشدی را تأسیس کنیم که حمایتهای معنوی و مادی هم در آن موردتوجه خواهد بود.
مدیریت فناوری و توسعه نوآوری دانشگاه امام رضا(ع) با اشاره به حمایت این مرکز از هستههای نوآور، گفت: در این راستا تسهیلاتی کمبهره تا سقف 30 میلیون تومان از اعتبارات دانشگاه برای کمک به این هستهها، در نظر گرفته شده است.
وی در پایان گفت: هم اکنون 20 هسته، در حال ثبت طرح های خود در مرکز فناوری و توسعه نوآوری دانشگاه امام رضا(ع) هستندکه بعد از رویداد ایده شو، افزایش خواهند داشت.