به همت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، ششمین نشست از سلسلهنشستهای فلسفه زمانه اندیش، با عنوان «فلسفه حکمرانی» برگزار شد.
برگزاری ششمین نشست از سلسلهنشستهای فلسفه زمانه اندیش با عنوان «فلسفه حکمرانی»
به گزارش آستان نیوز، دبیر شورایعالی انقلابفرهنگی، در این نشست که صبح امروز چهاردهم آذرماه در تالار شیخ طوسی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، با حضور جمعی از محققان و پژوهشگران برگزار شد، ضمن تسلیت شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) گفت: گاهی فلسفه به امر واقعی، خارجی، ذهنی و اعتباری و گاهی به یک دانش تعبیر میشود و حکمرانی، حقیقتی است که به هر دو ساحت دانش و حقیقت مرتبط است.
حجتالاسلاموالمسلمین عبدالحسین خسروپناه، با بیان اینکه فلسفه حکمرانی با فلسفه مدیریت متفاوت است، افزود: وقتی سخن از فلسفه حکمرانی میشود هستیشناسی، سلامتشناسی، انسانشناسی و ارزششناسی را شامل میشود و در واقع بخشی از مبانی فلسفه حکمرانی، کاربست در حکمرانی دارد.
وی ادامه داد: حکمرانی و چیستی آن یکی از فلسفههای حکمرانی است، برخی حکمرانی را حکومتداری و برخی نیز به سیاستسازی معنا میکنند که معنای درستی نیست.
دبیر شورایعالی انقلابفرهنگی ادامه داد: نسبت حکمرانی و حکومتداری نسبت عموم و خصوص من وجه است و بهعنوان یک علم میانرشتهای، نسبتهایی با علومی مانند مدیریت و علوم سیاسی دارد. این علم یک عنوان و موضوع جدید شناخته شده که در حدود ۴۰ سال پیش، غرب فعالیتهای درباره آن آغاز کرده و در ۲۰ سال گذشته، رشد فوقالعادهای در این زمینه داشته است.
وی اظهار کرد: حکمرانی بهمثابه یک فناوری و تکنولوژی نرم، از سیاستگذاری، تنظیمگری، ساختارسازی و قانوننگاری آغاز میشود و به تصدیگری، نظارت و ارزیابی منجر میشود. در واقع حکمرانی آمد تا حکومتداری تضعیف شود و این مهم سیر دقیق تاریخی است که از قرن بیستم به بعد مطرح شده است.