در آستانه هفته پژوهش، سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با هدف معرفی دستاوردهای پژوهشی خود به علاقهمندان، در بیست و پنجمین نمایشگاه پژوهش و فناوری خراسان رضوی در مشهدمقدس حضور یافته است.
معرفی دستاوردهای پژوهشی کتابخانه و موزه رضوی در نمایشگاه پژوهش و فناوری مشهد
به گزارش آستان نیوز، انیس میری، مسئول پژوهش سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در حاشیه برپایی این نمایشگاه به خبرنگار ما اظهار کرد: در مجموع، دستاوردهای پژوهشی این سازمان بیشتر مربوط به حوزههای اسناد، نسخههای خطی، تاریخ شفاهی و آثار موزهای میشود که در این نمایشگاه معرفی شده است.
وی ادامه داد: در یک سال اخیر نیز به همت این سازمان، 12 کتاب منتشر شده که بیشتر آنها از آثار پژوهشی محققان بوده است. این کتابها در کنار نشریات منتشر شده توسط سازمان در این نمایشگاه در معرض دید علاقهمندان گذاشته شده است.
میری با اشاره به انجام طرحهای پژوهشی مختلف در این نمایشگاه گفت: برخی از این طرحها در قالب کتاب منتشر شده و بعضی دیگر نیز در حال انجام است. در این نمایشگاه پوستری از طرحهای پژوهشی سازمان نیز قابل مشاهده است.
وی با تأکید بر اینکه امسال شاهد استقبال بیشتری از نمایشگاه پژوهش هستیم، خاطر نشان کرد: بیشتر بازدیدکنندگان بخش معرفی دستاوردهای این سازمان در غرفه آستان قدس رضوی در نمایشگاه بینالمللی مشهد نیز از محققان و دانشجویان علاقهمند به حوزههای پژوهشی علوم انسانی هستند.
میری به بازدید حجتالاسلاموالمسلمین سیدجلال حسینی، رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی از غرفه این آستان مقدس در نمایشگاه نیز اشاره و تصریح کرد: به پیشنهاد رئیس سازمان و در راستای تشویق اهل علم و پژوهش، عضویت رایگان در کتابخانههای آستان قدس رضوی را به مدت یک سال به بازدیدکنندگان بخش خود هدیه میدهیم.
وی ادامه داد: معرفی فعالیتهای علمی و پژوهشی سازمان، ترغیب محققان برای مشارکت در طرحهای پژوهشی این سازمان و آشنایی بازدیدکنندگان با خدمات کتابخانههای الکترونیک و دیجیتال آستان قدس رضوی، از دیگر فعالیتهای ما در این نمایشگاه است.
مسئول پژوهش سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با اشاره به برگزاری نشستهای مختلف پژوهشی توسط این سازمان در طول سال، اظهار کرد: در قالب این نشستها، مخاطبان کتابخانه رضوی میتوانند با پژوهشگران و پژوهشهای آنها آشنا شوند که این امر به ایجاد زمینههای فعالیتهای پژوهشی در آینده نیز منتهی میشود.
میری افزود: در دومین روز برپایی این نمایشگاه نیز نشستی با سخنرانی ابوالفضل حسنآبادی، مدیر مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی و سیدرضا صداقت حسینی و وحید توسلی، دو کارشناس این مرکز در محل غرفه این آستان مقدس برپا شد.
برپایی نشست پژوهشی
در ادامه حسنآبادی، مدیر مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی بیان کرد: در این نشست به معرفی ظرفیتهای مطالعات نسخهپژوهی در حوزه قرآنها در مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی پرداختیم. دراینراستا، ضمن ارائه گزارشی از اقدامات انجام شده در حوزه آثار قرآنی، برخی برنامههای آینده در این حوزه نیز معرفی شد.
وی گفت: در مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی، آثاری در موضوعات متنوعی همچون قرآن، فقه، ادبیات، نجوم، فلسفه، پزشکی و...، نگهداری میشود که این امر موجب شده تا این مرکز در حوزه مطالعات میانرشتهای در ایران مطرح شود.
حسنآبادی خاطرنشان کرد: بیتردید آثار قرآنی، مهمترین حوزه موضوعی مرکز نسخ خطی آستان قدس رضوی به شمار میآید. درواقع، قرآنهای موجود در این مرکز از نظر تعداد آثار، نفاست نسخهها و همچنین اهمیت پژوهشی، دارای ارزش خاصی است.
گفتنی است، بیست و پنجمین نمایشگاه پژوهش و فناوری خراسان رضوی از جمعه 16 آذرماه 1403، در سالن فردوسی نمایشگاه بینالمللی مشهد آغاز به کار کرده و تا یکشنبه 18 آذرماه دایر است. علاقهمندان میتوانند از ساعت ۱۰ تا 19 از غرفههای مختلف این نمایشگاه، از جمله غرفه آستان قدس رضوی دیدن کنند.