پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

هم‌زمان با هفته پژوهش و فناوری 
۱۴۰۳-۰۹-۲۵

مهمترین دستاوردهای پژوهشی بیمارستان فوق‌تخصصی رضوی تشریح شد

همزمان با هفته پژوهش و فناوری، مدیرعامل بیمارستان فوق‌تخصصی رضوی، مهمترین فعالیت‌ها و دستاوردهای پژوهشی این بیمارستان وابسته به آستان قدس رضوی در مشهدمقدس را در یک سال اخیر، تشریح کرد. 

دکتر محسن محور در گفت‌وگو با آستان نیوز دراین‌خصوص اظهار کرد: بیمارستان رضوی به‌عنوان یکی از بزرگترین و مجهزترین بیمارستان‌ها در سطح منطقه، فعالیت‌های درمانی، علمی و پژوهشی خود را از سال 1384 شروع کرد.
وی ادامه داد: در واقع، این بیمارستان از آغاز فعالیت خود همواره توجه ویژه‌ای به جذب پزشکان برجسته و محققان نخبه علوم پزشکی داخل و خارج کشور، توسعه و ارتقای بخش‌های مختلف تشخیصی و درمانی پزشکی خود با بهره‌گیری از به‌روزترین فناوری‌ها و تجهیزات پزشکی و آخرین روش‎های درمانی داشته و توانسته محیطی مناسب برای خدمت به بیماران و نیازمندان فراهم کند.
مدیرعامل بیمارستان رضوی افزود: همچنین این مرکز توانسته به‌عنوان بیمارستانی با درجه یک عالی، در ارزیابی اعتباربخشی ملی بیمارستان‌های کشور، همواره در زمینه پزشکی و مراقبت مبتنی بر شواهد گام بردارد و مطابق با استانداردهای درمانی و مراقبتی روز دنیا، فعالیت کند. 

برگزاری کنگره‌ها و همایش‌ها 

در ادامه، دکتر محور برگزاری کنگره‌ها و همایش‌های بین‌المللی و ملی و کارگاه‌های آموزشی تخصصی در رشته‌های مختلف پزشکی را از جمله فعالیت‌های شاخص علمی و پژوهشی این بیمارستان دانست و گفت: این رویدادها موجب شد تا جمع کثیری از محققان و دانشمندان داخل و خارج کشور با جدیدترین رویکردهای درمانی و مراقبتی از بیماری‎های مختلف، آشنا شوند. 
وی از چهارمین کنگره «بیماری‌های کولورکتال» با رویکرد جامع به سرطان‌های کولورکتال، در مردادماه 1403، به‌عنوان آخرین کنگره برگزار شده در بیمارستان رضوی نام برد و بیان کرد: در این کنگره به جدیدترین یافته‌های علمی در این حوزه فوق تخصصی، اشاره شد.
مدیرعامل بیمارستان رضوی افزود: در این کنگره بسیاری از محققان خوشنام و صاحب سبک در حوزه بیماری‎های کولورکتال، در رشته‎های جراحی کولورکتال، گوارش، بیماری‎های داخلی، جراحی عمومی، انکولوژی، رادیوتراپی، پزشکی هسته‎ای و پرستاری، به ارائه جدیدترین یافته‌های خود در این حوزه پرداختند.

کسب گواهینامه‌های معتبر 

دکتر محور گفت: همچنین این بیمارستان به‌عنوان سومین مرکز در دنیا موفق به کسب گواهی برگزاری دوره‌های آموزش پرستاری قلب و حرفه‌های مرتبط از دانشگاه آکسفورد و انجمن قلب اروپا شده است. 
مدیرعامل بیمارستان رضوی تصریح کرد: این بیمارستان پس از مکاتبات فراوان و بررسی علمی و ارزیابی ظرفیت‌های آموزشی و پژوهشی آن، توانسته این گواهینامه را دریافت کند. 
وی گفت: همچنین این بیمارستان فوق‌تخصصی پس از دریافت مجوز و راه‌اندازی «مرکز آموزش مهارت‌هاي تخصصي علوم پزشکی رضوی» از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، توانسته دوره‌های تخصصی را تحت نظارت این وزارتخانه برگزار کند. از جمله این دوره‌ها می‎توان از دوره‌های آموزش «احیای قلبی ریوی» و دوره تخصصی «تلفیق دارویی» نام برد. 
دکتر محور بیان کرد: برگزاری دوره‌های Journal Club و Morning debate با هدف بروزرسانی رویکردها در بیماران گروه‌های مختلف پزشکی و تهیه دستورالعمل‌های پزشکی مبتنی بر شواهد، از دیگر اقدامات علمی و پژوهشی این بیمارستان در یک‌سال اخیر به‌شمار می‌آید.

انتشار مقاله و مجله علمی

مدیرعامل بیمارستان رضوی ادامه داد: بیش از 100 مقاله علمی در مجلات بسیار معتبر بین‌المللی از دستاوردهای پژوهشی کارکنان این بیمارستان به چاپ رسیده است. 
وی افزود: دراین‌میان، می‌توان به نگارش و چاپ دو فصل از منبع جامع بین‎المللی «رادیوفارماکوسیوتیکس»، توسط دو نفر از محققان بخش پزشکی هسته‎ای و تصویربرداری مولکولی بیمارستان، اشاره کرد. این کتاب توسط نشریه Springer در سال 2024 میلادی به چاپ رسیده است.
دکتر محور از انتشار «فصلنامه بین‌المللی پزشکی رضوی»، به‌عنوان یکی دیگر از افتخارات این بیمارستان نام برد و گفت: در یک‌سال اخیر، با توجه به بهینه‎سازی کمی و کیفی مجله، انتظار می‌رود در یک‌سال پیش‌رو، موفق به دریافت ایندکس بین‌المللی Scopus شود. در این زمینه نیز گام‌های عملیاتی و مؤثری زیر نظر کارشناسان صاحب‌نظر داخلی و خارجی برداشته شده است.

تولید رادیوداروها در بخش پزشکی هسته‌ای

دکتر محور اظهار کرد: بی‌تردید، بخش پزشکی هسته‌ای یکی از پر افتخارترین واحدهای بیمارستان رضوی در سال‌های اخیر بوده که در تولید رادیوداروهای مختلف از جمله مواردی همچون Ga68-RM2،Ga68- Pentixafor  وFAPI- Ga68، گام برداشته است.
وی درباره برخی از دستاوردهای پژوهشی بخش پزشکی هسته‌ای بیمارستان گفت: رادیو داروی FAPI برای نخستین بار در ایران با هدف تشخیص تمامی سرطان‌ها به‌صورت عمومی تولید شد. 
مدیرعامل بیمارستان رضوی افزود: همچنین در سال جاری بخش پزشکی هسته‌ای بیمارستان، توانسته MIBG-131-I تراپی را برای نخستین بار در شرق کشور راه‌اندازی کند که در حال حاضر تنها مرکز قادر به انجام این امر در کشور نیز به‌شمار می‌آید.
همچنین وی تصریح کرد: دریافت مجوز تولید و صادرات رادیوداروها برای نخستین بار در کشور به‌عنوان مرکزی خصوصی، از جمله افتخارات اخیر بیمارستان رضوی محسوب می‌شود. 

از الکترونیک‌سازی تا استفاده از هوش مصنوعی

در ادامه دکتر محور گفت: همچنین از آنجایی‌که الکترونیک‌سازی داده‌های بیمارستانی، گامی بزرگ در جهت حفظ منابع زیست محیطی به شمار می‎رود، بیمارستان رضوی بر خود لازم دانسته تا در این مورد، گام‌های عملیاتی با نظارت دقیق سطوح عملکردی بردارد.
وی افزود: به‌این‌ترتیب در یک سال اخیر، تمامی مستندات پرونده‌های اطلاعاتی بیماران از بدو ورود به بیمارستان تا زمان ترخیص آنان به‌صورت فایل الکترونیکی ذخیره شده و حتی این موارد پس از ترخیص، به‌صورت الکترونیکی از واحد بایگانی و اسناد پزشکی بیمارستان، قابل استعلام و رهگیری خواهد بود.
مدیرعامل بیمارستان رضوی بیان کرد: از سویی دیگر، با توجه به این‌که بیمارستان هم‌گام با علوم جدید در دنیا قدم بر می‌دارد، اقداماتی در حوزه هوش مصنوعی نیز انجام داده است. 
وی ادامه داد: به‌طور نمونه، طرح‌های پژوهشی به‌صورت پایلوت در زمینه هوش مصنوعی و بیماری‌های قلبی انجام شده است که در همین مورد، حضور بیمارستان رضوی در اولین کنگره بین‌المللی «هوش مصنوعی در بیماری‌های قلب و عروق» بسیار پررنگ خواهد بود. 
دکتر محور خاطرنشان کرد: علاوه بر این، مقالات متعددی با استفاده از هوش مصنوعی در زمینه پزشکی هسته‌ای و تصویربرداری مولکولی توسط متخصصان بخش پزشکی هسته‌ای بیمارستان، در مجلات معتبر بین‌المللی به چاپ رسیده است.
گفتنی است، هفته ملی پژوهش و فناوری ۱۴۰۳ با شعار «پژوهش و فناوری پیشران جهش تولید با مشارکت مردم» با برنامه‌های‌ مختلف، از ۲۳ تا ۲۹ آذرماه در کشور در حال برگزاری است.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

حضور جوانان در کانون‌های رضوی؛ فرصتی برای تعمیق معنویت در آینده‌سازان است
تولیت آستان قدس رضوی حضور نسل جوان در کانون‌های خدمت رضوی را حائز اهمیت دانست و گفت: کانون‌های خدمت رضوی باید محلی برای…

تلویزیون اینترنتی