نشست بررسی راههای مؤثر در جهاد تبیین، با سخنرانی حجتالاسلاموالمسلمین سید محمدحسین راجی در جمع دانشآموزان دبیرستان علوم و معارف اسلامی امام رضا(ع) واحد 14 برگزار شد.
دانشآموزان مدارس امام رضا(ع)، پرچمداران جهاد تبیین
به گزارش آستان نیوز، حجتالاسلام راجی با بیان ضرورت جهاد تبیین به عنوان یکی از واجبات مورد تأکید رهبر معظم انقلاب در عصر حاضر، ابراز کرد: اگر جهاد تببین صورت نگیرد، جای دوست و دشمن، جلاد و شهید، خادم و خائن عوض خواهد شد. وی افزود: بار جهاد تبیین در مدارس بر دوش شما دانش آموزان است.
شما پرچمدار جهاد تبیین هستید. به ویژه دانشآموزان مدارس امام رضا(ع) که در حریم قدس رضوی تحصیل میکنند و در این زمینه مسئولیت سنگینتری دارند.
وی با برشمردن 8 راه جهاد تبیین در امور سیاسی و انقلابی، اظهار کرد: اولین راه، شکلدهی منظومه فکری است. راه پیدا کردن منظومه فکری، استفاده از الگویی مانند رهبر معظم انقلاب است، کسی با تسلط به آیات، روایات، فقه و اصول، تاریخ و سیره، علوم سیاسی، سرآمد چهرههای عصر حاضر است.
نویسنده کتاب «صعود چهلساله»، دومین راه جهاد تبیین را داشتن تحلیل سیاسی دانست و تصریح کرد: رهبری در دیداری با دانشآموزان در یومالله 13 آبانماه سال گذشته، فقدان تحلیل سیاسی را عامل نگرانی عنوان فرمودند و بر تقویت تحلیل سیاسی دانشآموزان تأکید کردند.
تحلیل سیاسی یعنی موضوعات را نقطهای نگاه نکنیم؛ بلکه خطی ببینیم و روند آن را از اول تا آخر، تحتنظر قرار بدهیم.
وی، افزایش آگاهی بامطالعه عمیق را از دیگر مسیرهای تقویت جهاد تبیین برشمرد و افزود: خود را به مطالعه مستمر عادت دهید.
کتابهای تاریخی بهویژه از دوران پهلوی تا انقلاب اسلامی را مطالعه کنید و خاطرات شهدا بهخصوص کتابهای تقریظ رهبر معظم انقلاب برای مطالعه، توصیه میشوند.
حجتالاسلام راجی، تقویت مهارتهای ارتباط مؤثر را از ویژگیهای جهادگران تبیین دانست و اضافه کرد: یاران جهاد تبیین باید توان بیان، گفتوگو و ارتباط دوسویه را تقویت کنند.
مؤلف «یک ون شبهه»، شرکت در جلسات تبیینی مجازی و حضوری و شنیدن سخنان بزرگان صاحبنظر و تحلیل سیاسی را، از دیگر راههای موفقیت در جهاد تبیین معرفی کرد و گفت: شما بهعنوان جهادگر تبیین باید در جمعهایی که حاضر میشوید، دستتان پر باشد.
وی جبههای شدن و تشکلی کارکردن را یکی از دلایل قدرت پیداکردن جهاد تبیین دانست و گفت: اقدامات جمعی و شبکهسازی موجب ضریب پیداکردن کارها میشود.
کارهای جمعی توان بیشتری نسبت به کارهای فردی دارند و کار تشکلی نیاز به تحمل تفاوتهاو سعه صدر دارد.شبکهسازی و کارگروهی، زمینه همگرایی آرا و نظرات و جلوگیری از دوقطبیسازی را میسر میکند.
حجتالاسلام راجی،در پایان، تولید و انتشار محتوا در فضای مجازی را از راههای جهاد تبیین عنوان کرد و گفت: حداقل کاری که میتوانیم انجام دهیم، پخش محتواهای ارزشی و باکیفیت تولید شده برای سایر گروههای رسانهای است.