پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

هم‌زمان با سالروز میلاد حضرت فاطمه(س) انجام شد
۱۴۰۳-۱۰-۰۲

رونمایی از 7 اثر خوشنویسی فاطمی شادروان حبیب‌الله فضائلی در موزه رضوی 

هم‌زمان با سالروز میلاد حضرت فاطمه(س)، از هفت اثر خوشنویسی فاطمی استاد فقید شادروان حبیب‌الله فضائلی در موزه حرم مطهر رضوی رونمایی شد. 

به گزارش آستان نیوز، این مراسم به همت معاونت موزه‌ها و گنجینه‌های فرهنگی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با همکاری هيئت كتاب الثقلين و با حضور جمعی از رؤسا و مدیران این سازمان، مدیران فرهنگی و هنری اصفهان، همچنین شماری از هنرمندان به‌ویژه بانوان خوشنویس اصفهانی، یکشنبه، دوم دی‌ماه 1403، در محل موزه قرآن و آثار اهدایی مقام معظم رهبری این آستان مقدس برگزار شد. 
در این مراسم علاوه بر 7 اثر فاخر زنده‌یاد حبیب‌الله فضائلی، استاد بزرگ خوشنويسي معاصر ايران كه كتيبه‌هايشان در حرم مطهر رضوي و عتبات عاليات و ديگر اماكن مقدس چشم‌نوازي می‌کند، از ماکت اولیه كتاب ارزشمندی كه در خصوص زندگينامه اين استاد توسط بزرگان هنر خوشنويسي ايران تدوين شده است، رونمایی شد.
این کتاب ارزشمند دربردارنده 6 هزار عکس و تصویر از آثار استاد فضائلی به همراه تحقیقات و توضیحات مرتبط با آثار است که تدوین آن 6 سال به‌طول انجامیده و قرار است به زودی چاپ شود. 
همچنین در محل برگزاری این‌ آیین رونمایی و در ویترین کتاب ارزشمند زندگی‌نامه استاد، کتاب‌هایی نظیر «استاد فضائلی در خدمت قرآن و اهل البیت(ع)»، «نقش هنر و هنرمند در ترویج مکتب اهل البیت(ع)» و «مادر شمس‌الشموس؛ زندگی، شخصیت و کرامات حضرت نجمه خاتون(س)، مادر امام رضا(ع) و حضرت معصومه(س)»، به نمایش درآمده بود. 

لزوم تداوم همکاری موزه رضوی و هنرمندان اصفهانی

در این مراسم، حجت‌الاسلام‌والمسلمین سیدجلال حسینی، رئیس سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی با اشاره به جایگاه بلندمرتبه حضرت زهرا(س) اظهار کرد: دختر بزرگوار پیامبر اکرم(ص) الگویی شایسته برای بانوان است. دراین‌میان، حضرت زینب(س) توانسته به مقام حضرت فاطمه(س) نزدیک شود. 
وی با تأکید بر اهمیت موزه‌ حرم مطهر حضرت رضا(ع) و اهدا و نمایش آثار هنرمندان در این موزه، ابراز امیدواری کرد: شاهد همکاری‌های بیشتر میان این سازمان و هنرمندان اصفهانی در برگزاری نمایشگاه‌های مشترک باشیم. 
در ادامه میثم بکتاشیان، معاون هنری سازمان فرهنگی و هنری شهرداری اصفهان، با تأکید بر تعاملات مثبت فرهنگی میان موزه‌های آستان قدس رضوی و شهر اصفهان، گفت: هنرمندان اصفهانی، سرآمد هنرمندان کشور و جهان اسلام هستند و ما از پیشنهاد گسترش همکاری‌ها با موزه این آستان مقدس، استقبال می‌کنیم. 
وی افزود: ما آمادگی داریم تا با همکاری این سازمان و امضای تفاهم‌نامه، همایش دو روزه‌ای در مشهد و اصفهان در راستای تجلیل از هنرمندان برجسته اصفهانی که در کالبد و بنای حرم‌های ائمه معصومین(ع) اثری هنری به یادگار گذاشتند یا آثار نفیس خود را به این اماکن مقدس اهدا کردند، برگزار کنیم. بی‌شک، با اجرای چنین رویدادی، می‌توان اتفاقات بزرگتری در کشور رقم زد. 
در ادامه این برنامه، حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد امامی، مدیر موزه میراث اسلامی اصفهان ضمن بیان روایات اسلامی، اظهار کرد: حقیقت حضرت فاطمه زهرا(س)، ناشناخته است. دراین‌میان، حضرت فاطمه(س)، لیله القدری است که قبرشان نیز مخفی است. 
وی با بیان اینکه بهترین توصیف برای حضرت زهرا(س)، کوثر قرآن است، افزود: از هنرمندان خوشنویس درخواست می‌کنم بیشتر درباره مکتب حضرت زهرا(س) مطالعه کرده و در خلق آثارشان به ایشان متوسل شوند.

استاد فضائلی؛ الگوی هنرمندان 

همچنین در این مراسم، محسن بهارزاده، مسئول هيئت كتاب الثقلين اصفهان، بیان کرد: افتخار شاگردی استاد فقید حبیب‌الله فضایلی را داشتم. ایشان در کنار درس خط، به من درس اخلاق ‌دادند و هر سطر سرمشق این استاد خوشنویس برجسته، دریایی از معرفت بود. 
وی با اشاره به برنامه‌هایی که هيئت كتاب الثقلين در ایام ولادت حضرت صدیقه کبری(س) در مجموعه حرم مطهر رضوی اجرا کرده است، افزود: این هیئت نیز که رسالت هنری و دین‌محور دارد، استاد فضائلی را سرآمد الگوهای خود قرار داده است. 
علی فرزانه، استاد دانشگاه نیز در این مراسم با اشاره به اینکه 15 سال توفیق شاگردی علمی و عملی استاد فضائلی را داشته است، گفت: این استاد فقید به خطوط مختلف تسلط داشت و کتاب‌های مرجعی همچون «تعلیم خط» و «اطلس خط» را برای خوشنویسان به یادگار گذاشته است.  
این مدرس و هنرمند اصفهانی ادامه داد: همچنین ما پس از هشت سال بررسی و تحقیق علمی در دانشگاه به این نتیجه رسیدیم که از صدر اسلام تا کنون، هیچ هنرمند خوشنویسی به اندازه استاد فضائلی، کتیبه در طول عمرش ننوشته است. به عبارتی، از این هنرمند فقید بزرگ و فروتن، صدها کتیبه برجای مانده است. 
سخنرانی دختر استاد فضائلی درباره زندگی و ویژگی‌های شاخص پدرش و تقدیر از استاد محبوبه پورقدیری اصفهانی، هنرمند پیشکسوت حوزه دوخت‌های سنتی، استاد روح‌الله عباد، هنرمند و اهداکننده اثر به آستان قدس رضوی و محمدحسین یزدی‌نژاد، مسئول گنجینه تمبر، اسکناس و سکه آستان قدس رضوی، به پاس تلاش‌هایشان در حوزه فرهنگ و هنر کشور، از دیگر برنامه‌های این مراسم بود. 
همچنین به همت هيئت كتاب الثقلين، پوستر یکی از آثار ارزشمند فاطمی استاد فضائلی چاپ شده بود که به حاضران در این مراسم و دیگر بازدیدکنندگان موزه رضوی، اهدا شد.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

اتحاد ملی و جهاد تبیین رمز مقابله با تفرقه افکنی‌های دشمن است
تولیت آستان قدس رضوی اتحاد ملی و جهاد تبیین را رمز مقابله با تفرقه افکنی های دشمن دانست.

تلویزیون اینترنتی