«اطلس تاریخی سادات ایران، سادات قزوین»، عنوان تازهترین اثر بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی است که نگاهی به پیشینه سادات قزوین از آغاز ورود به ایران تا پایان قرن نهم هجری قمری، دارد.
کتاب «اطلس تاریخی سادات ایران، سادات قزوین» منتشر شد
به گزارش آستاننیوز، ارائه اطلس تاريخي سادات ايران و تبيين نقش آنان در رويدادهاي محلي و توسعه علوم و نهضتهاي ديني و اجتماعي، از نظر مطالعات تاريخي و ايران شناسي، از اهميت برخوردار است.
اين كتاب بهعنوان بخشي از اين پروژه بزرگ، كندوكاو تبارنامه و تاريخ خاندانهاي بزرگ سادات قزوین، تا پایان قرن نهم هجري را به عهده دارد.
کتاب «اطلس تاریخی سادات ایران، سادات قزوین»، در ۸ فصل به آغاز ورود سادات به قزوین، سادات حسنی، حسینی، موسوی، علوی غیر فاطمی و سادات طالبی، همچنین جایگاه اجتماعی و سیاسی و نقش فرهنگی سادات در قزوین، میپردازد.
در بخشی از این کتاب میخوانیم: سرزمین قزوین یکی از مناطق مرکزی ایرانزمین است که به سبب موقعیت خاص جغرافیایی، شرایط مناسب اقتصادی و مرکزیت سیاسی و فرهنگی از قرن دوم هجری به بعد، موردتوجه شاخههای مختلف مهاجران سادات از قبیل حسنی، حسینی،موسوی، علوی و طالبی قرار گرفت. این سادات در حجاز و عراق عرب و نیز برخی نقاط داخلی ایران چون استرآباد، ری، طبرستان، قم و همدان روی به این سرزمین آوردند.
قزوین در قرن دوم و سوم، شاهد برخی تکاپوها و قیامهای سادات بود که از جمله آنها قیام حسین بن احمد حسینی کوکبی، حسین الثائر بن علی طالبی و علی بن جعفر حسنی بودند.
در این میان برخی سادات قزوین نیز با آنها همراهی میکردند و از نیمه دوم قرن سوم به بعد، با استقرار سرشاخههای سادات در این خطه، شاهد تشکیل خاندانهای سادات هستیم.
این کتاب به قلم سید حسن حسینی نگاشته شده و در شمارگان ۳۰۰ نسخه و قطع وزیری به چاپ رسیده و در اختیار علاقهمندان به کتاب و کتابخوانی، قرار گرفته است.