معاون بینالملل آستان قدس رضوی، یکی از اصول بینالمللیسازی دانشگاهها را توجه به احیای امر اهل بیت(ع)، دانست.
یکی از اصول بینالمللیسازی دانشگاهها توجه به احیای امر اهل بیت(ع) است
به گزارش آستاننیوز، حجتالاسلام والمسلمین دکتر مصطفی فقیه اسفندیاری، در آیین افتتاحیه «سطح سوم مدرسه جامع تكنیكها و تاكتیكهای بینالمللی سازی و ارتقای رتبه دانشگاه» كه صبح روز 5 دی ماه به میزبانی دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) در سالن شهید سلیمانی واحد خواهران برگزار شد، عنوان كرد: متاسفانه امروز در دنیای علم و مغرب زمین، شاهد مرزبندی بین علم و معرفت هستیم و انسانها علم زده شدهاند.
وی با اشاره به بیانیه گام دوم انقلاب ، گفت: در این بیانیه آمده است، انقلاب اسلامی باید جامعهسازی و تمدنسازی کند و از همین رو دانشگاههای ما باید بر این مدار حرکت کرده و کنشگری خود را بر این اصل قرار دهند.
حجتالاسلام فقیه اسفندیاری با بیان اینکه دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) از موفقترین الگوهای دانشگاه بینالمللی در کشور است، ادامه داد: در طرح مدرسه جامع تكنیكها و تاكتیكهای بینالمللیسازی و ارتقای رتبه دانشگاه باید از تجارب موفق و فاخر انسانی که بر بستر محبت اهل بیت(ع) تکیه دارد، استفاده کنیم.
معاون بینالملل آستان قدس رضوی در ادامه با اشاره به حدیث احیای امر اهل بیت(ع)، گفت: امام رضا(ع) در این حدیث می فرمایند: «رحمت خدا بر آن بندهاي كه امر ما را زنده كند»، از ایشان سوال شد «چگونه امر شمازنده شود؟» حضرت فرمودند: «علوم ما را فرا گيرد و آن ها را به مردم تعليم دهد، زيرا اگر مردم محاسن سخنان ما را بدانند، بي گمان از ما پيروي مي كنند.»
وی با بیان اینکه احیای امر اهل بیت(ع) احیای انسانیت و مبتنی بر محبت اهل بیت(ع) است، ادامه داد: این مهمترین قالب در آموزههای دینی است که باید در مراکز علمی و دانشگاهها، مورد توجه قرار گیرد.
مدیر دفتر همکاریهای علمی و بینالملل دانشگاه اصفهان نیز در ادامه این مراسم، با اشاره به اینکه سطح نخست و دوم مدرسه جامع تكنیكها و تاكتیكهای بینالمللی سازی و ارتقای رتبه دانشگاه در دانشگاه اصفهان برگزار شد، عنوان کرد: سومین دوره از این رویداد امروز به میزبانی دانشگاه بین المللی امام رضا(ع)، در حال برگزاری است.
امیر یوسفی، تصریح کرد: فهم بینالمللیسازی و فرهنگ پذیرش آن باید در سطوح مختلف مورد توجه قرار گیرد و سرفصل ها مشخص شود.
تکنولوژی به بینالمللیسازی و ارتقا رتبه دانشگاهها کمک میکند
در واقع استفاده از تکنولوژی به بینالمللیسازی و ارتقا رتبه دانشگاهها کمک میکند، اما متاسفانه در دانشگاههای ما از تکنولوژی در آموزش کمتر استفاده میشود و جایگاه آن در نظام اداری دانشگاهها، تعریف شده نیست.
وی با بیان اینکه، متاسفانه سند بینالمللیسازی جامع و منطقی نداریم، گفت: دانشگاههای معتبر دنیا، سند بینالمللی دارند و علاوه بر شناخت جایگاه دانشگاه خود در حوزه بینالملل، نقاط ضعف و قوت آن را میشناسند.
البته کم و بیش فعالیت های بینالمللی در دانشگاههای ما اتفاق میافتد، اما هدف جامعی را دنبال نمیکنند.
یوسفی ادامه داد:اگر بخواهیم در حوزه بینالمللیسازی دانشگاهها موفق عمل کنیم باید به سراغ سند بینالمللیسازی برویم و به صورت هدفمند دانشگاه خاصی را انتخاب کرده و پس از انعقاد تفاهمنامه، تبادلات فرهنگی، جذب نخبگان و.... را اجرایی کنیم.