رئیس مركز همكاریهای علمی و بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به تبدیل علم و فناوری به منبع قدرت در جهان امروز، گفت: امروز قدرت در دنیا، وابسته به فناوری شده است.
امروز قدرت در دنیا وابسته به فناوری است
به گزارش آستاننیوز، دكتر امید رضایی فر امروز، 5 دی ماه در آیین افتتاحیه «سطح سوم مدرسه جامع تكنیك ها و تاكتیكهای بین المللی سازی و ارتقای رتبه دانشگاه» كه به میزبانی دانشگاه بینالمللی امام رضا(ع) در سالن شهید سلیمانی واحد خواهران برگزار شد، عنوان كرد: قدرت امروز كشورها بر پایه علم و فناوری بنا شده است و علم و فناوری از جمله عوامل اصلی قدرتآفرینی و اقتدارسازی محسوب میشوند.
تهدیدهای امروز كشورها از جنس فناوری است و اگر كشوری فاقد علم و فناوری روز باشد، به طور قطع دچار آسیب خواهد شد.
وی با بیان اینكه در حوزه علم، زنجیره علم و فناوری حایز اهمیت است، عنوان كرد: زنجیره علم و فناوری دارای اجزایی است كه رهاسازی هر یك از این حلقه ها و زنجیره ها، زیان هایی را در پی دارد.
دكتر رضاییفر با اشاره به تكمیل درست زنجیره علم و فناوری، افزود: متأسفانه در كشور زمانی كه صحبت از زنجیره علم فناروی است یا در بخش علم متوقف در حوزه آموزش می شویم، یا به صورت منقطع در حوزه فناوری و در برخی موارد در بخش كاربردها متمركز می شویم و به صورت جامع این زنجیره را، تكمیل نمی كنیم.
رئیس مركز همكاریهای علمی و بینالمللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به مثالهایی از كمپانیهای ماشین سازی در دنیا كه در یك مورد نام یك كمپانی معرف مالك آن و در كمپانی دیگر معرف كشور تولید كننده بود، توضیح داد: برای رسیدن به مرجعیت، جایی می تواند امكان مرجع شدن را داشته باشد كه به افراد تحت پوشش اصالت دهد.
وی در ادامه به رویكردهای تبلیغاتی كه در كشورهای توسعه یافته برای نمایش دست یابی به مرجعیت علمی در حوزه های مختلف وجود دارد،اشاره و گفت: در كنار انگیزه، كار و تلاش، مهم ترین ركن برای رسیدن به مرجعیت علمی است و می تواند ما را در مرجعیت علمی قدرتمند نشان دهد، در حالی كه نمایش های تبلیغاتی بدون پشتوانه كار و تلاش منجر به شكست خواهد بود.
رضاییفر، در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به ضرورت تدریس به زبان فارسی در كلیه كلاسهای درس كه دانشجویان غیر ایرانی حضور دارند، تصریح كرد: آموزش زبان فارسی به دانشجویان غیر فارسی زبان و ارائه محتواهای آموزشی به زبان فارسی در كلاسهای درس یكی از بخشهای سهگانه مورد توجه در مركز همكاریهای علمی و بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری است.
شایان ذكر است، سطح سوم مدرسه جامع تكنیكها و تاكتیكهای بینالمللیسازی و ارتقای رتبه دانشگاه با حضور نمایندگانی از 30 دانشگاه سراسر كشور،به مدت سه روز همراه با برگزاری 10 كارگاه آموزشی به میزبانی دانشگاه بینالمللی امام رضا (ع) در مشهد مقدس، در حال برگزاری است.