پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

۱۴۰۳-۱۰-۱۵

درمان بیماران مبتلا به تنگی عروق قلبی با جدیدترین تکنیک‌های آنژیوپلاستی در بیمارستان رضوی

فوق‌تخصص آنژیوپلاستی بیمارستان فوق‌تخصصی رضوی، گفت: جدیدترین و پیشرفته‌ترین تکنیک‌های حوزه آنژیوپلاستی برای درمان بیماران مبتلا به تنگی عروق قلبی در این بیمارستان، استفاده می‌شود. 

دکتر افسانه محمدی با تأکید بر اینکه گرفتگی عروق قلبی، شایع‌ترین علت مرگ و میر در دنیا است، در گفت‌وگو با آستان نیوز، اظهار کرد: علاوه بر استفاده از روش‌های درمانی همچون تجویز دارو، می‌توان گرفتگی رگ‌ها را با روش آنژیوپلاستی و یا جراحی، باز کرد. 
وی درباره علت تنگی عروق قلبی نیز گفت: در مراحل اولیه، چربی در جدار رگ رسوب کرده و ایجاد پلاک می‌کند، اما با گذشت زمان به‌ویژه در بیماران مبتلا به دیابت، نارسایی کلیه و یا در اثر افزایش سن فرد، علاوه بر چربی، کلسیم نیز در جدار رگ رسوب کرده و این پلاک‌های چربی را به پلاک‌های سخت و آهکی شکل، تبدیل می‌کند. 
دکتر محمدی، ادامه داد: رگ‌های دارای پلاک‌های کلسیمی یا آهکی با بالون‌های معمولی مورد استفاده در روش آنژیوپلاستی، باز نمی‌شوند، بنابراین باید از تجهیزات خاصی استفاده کنیم که بتواند این آهک و کلسیم را از جدار رگ بتراشد تا بتوانیم با تعبیه بالون و استنت در رگ، آن را به‌طور کامل باز کنیم. 

استفاده از روتابلاتور
فوق‌تخصص آنژیوپلاستی بیمارستان رضوی درباره یکی از جدیدترین تکنیک‌هایی که از آن برای گشودن این رگ‌های آهکی‌شکل استفاده می‌شود، بیان کرد: این تکنیک با بکارگیری وسیله بسیار کوچکی به نام «روتابلاتور» انجام می‌شود.
وی ادامه داد: در حقیقت در این وسیله، مته‌ای از جنس تراشه الماس در سر آن قرار دارد. 
این مته با سرعت بسیار بالا تقریباً 160 تا 180 هزار دور در ثانیه می‌چرخد و می‌تواند کلسیم جدار رگ را بتراشد. 
دکتر محمدی گفت: این وسیله به درمان بیمارانی که گرفتگی شدید رگ‌های عروق کرونر دارند، بسیار کمک کرده است.
وی افزود: در واقع، در گذشته بسیاری از این بیماران مجبور به انجام جراحی بودند، اما اکنون با وجود این وسیله، می‌توان با استفاده از روش آنژیوپلاستی و استنت‌گذاری، آنان را درمان کرد. 
فوق‌تخصص آنژیوپلاستی بیمارستان رضوی تصریح کرد: از این روش به‌طور معمول برای درمان بیمارانی استفاده می‌شود که تنگی عروق کرونر دارند و در زمان انجام آنژیوگرافی یا سی.تی آنژیوگرافی(CTA) مشخص شده که داخل رگ‌های آنان، این رسوبات وجود دارد.
وی ادامه داد: امروزه تجهیزات تصویربرداری همچون OCT و IVUS در بیمارستان رضوی وجود دارد که با به کارگیری آن‌ها می‌توان داخل رگ‌ها را مشاهده و بررسی کرد. 
به‌این‌ترتیب، اگر به‌دلیل بالا بودن میزان رسوبات در رگ‌ها، امکان درمان با بالون فراهم نباشد، می‌توان از روتابلاتور استفاده کرد. 
دکتر محمدی گفت: در زمانی که بیمار برای انجام آنژیوپلاستی بستری و آماده می‌شود، نیاز به بیهوشی ندارد. 
به عبارتی، این اقدام درمانی فقط با بی‌حسی انجام شده و بیمار نیاز به بخیه هم ندارد. 
از روتابلاتور نیز در زمان انجام  آنژیوپلاستی استفاده می‌شود که دردی نیز برای بیمار به همراه ندارد.

به کارگیری بالون‌های سنگ‌شکن
فوق‌تخصص آنژیوپلاستی بیمارستان رضوی اضافه کرد: گاهی علاوه بر استفاده از روتابلاتور، نیاز است از بالون‌های خاصی به نام «IVL» در درمان بیماران مبتلا به تنگی عروق قلبی استفاده شود که به تکنیک استفاده از آن، سنگ‌شکن داخل عروقی نیز، گفته می‌شود.
دکتر محمدی گفت: در واقع، همان‌طور که دستگاه سنگ‌شکن کلیه، سنگ کلیه را خرد می‌کند، این بالون‌ها نیز پلاک‌های کلسیمی جدار رگ را شکسته و رگ را باز کرده تا شرایط تعبیه استنت فراهم شود. 
وی خاطرنشان کرد: بیمارستان رضوی به تمامی این وسایل و تجهیزات به‌روز پزشکی برای بررسی و گشودن رگ‌های قلبی با استفاده از این دو تکنیک جدید مجهز است.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

اتحاد ملی و جهاد تبیین رمز مقابله با تفرقه افکنی‌های دشمن است
تولیت آستان قدس رضوی اتحاد ملی و جهاد تبیین را رمز مقابله با تفرقه افکنی های دشمن دانست.

تلویزیون اینترنتی