عضو هیئتعلمی دانشگاه علوم اسلامی رضوی، با اشاره به چالشها و دستاوردهای چهار دهه تحول در حوزههای علمیه گفت: امروز پژوهشگران حوزوی مقالاتی تدوین میکنند که میتواند با مراکز علمی معتبر رقابت کند، و این مسیر با تلاش مدیرانی کارآمد و عالمانی باتجربه طی شده که در چهار دهه توانستهاند، حوزه را به سطح علمی قابلتوجهی،برسانند.
پژوهشگران جوان حوزه مقالاتی تدوین میکنند که با مراکز علمی معتبر رقابت می کند
به گزارش آستان نیوز، حجتالاسلاموالمسلمین دکتر روشنضمیر، عضو هیئتعلمی دانشگاه رضوی و پژوهشگر ممتاز حوزه علمیه خراسان در دومین مراسم انتخاب پژوهشگر سال این حوزه و اجلاسیه پژوهشگران حوزه، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و علمای پیشین و قدردانی از تلاشهای مؤثر پژوهشگران جوان حوزه، به بیان نکاتی درباره مسیر سخت و پرچالش گذشته، فرصتهای امروز حوزه و گرههای برجایمانده در مسیر ارتقای علمی، پژوهشی حوزههای علمیه پرداخت.
وی با تاکید بر نقش مرحوم آیتالله واعظ طبسی در ساماندهی نظام آموزشی حوزه علمیه خراسان و برگزاری اولین امتحانات حوزه در سال ۱۳۶۲ بیان داشت: طلبههای جوان امروز شاید باورشان نشود که زمانی در حوزه امتحانات برگزار نمیشد.
مرحوم آیتالله واعظ طبسی با جدیت و مدیریت قاطع دستور دادند امتحانات سالیانه در حوزه برگزار شود.
این پژوهشگر حوزه علمیه خراسان ادامه داد: حوزه از آن روزهای ساده و ابتدایی تاکنون، مسیر طولانی و پرزحمتی را طی کرده است.
امروزه، پژوهشگران جوان حوزه، مقالاتی تدوین میکنند که میتواند با مراکز علمی معتبر رقابت کند. این مسیر با تلاش مدیرانی کارآمد و عالمانی باتجربه طی شده است که طی چهار دهه توانستهاند حوزه را به سطح علمی قابلتوجهی برسانند.
حجتالاسلام روشنضمیر تأکید کرد: در کنار این پیشرفتها، همچنان ایرادها و مسائلی وجود دارد که نیازمند توجه ویژه است تا حوزه به نقطه مطلوبش، برسد.
حجتالاسلام روشنضمیر با اشاره به عدم آمادگی برخی از طلاب برای نگارش پژوهشهای علمی، اضافه کرد: گاهی اصرار داریم که همه طلاب، حتی بدون توانایی لازم، به نگارش پایاننامه بپردازند و این اصرار، موجب ایجاد هزینههای سنگین و درعینحال خروجیهای ضعیف شده است،ازاینرو، در این زمینه،باید ساختارهای پژوهشی حوزههای علمیه، بازنگری شود.
وی ضمن تأکید بر لزوم نظارت دقیقتر بر پایاننامهها و مقالات گفت: متأسفانه در پارهای از موارد، برخی از پایاننامهها نگارش خوبی ندارند و نتیجه این روند، گسترش آسیبهای پژوهشی است.
لزوم اصلاحات بنیادی در حوزههای علمیه
پژوهشگر حوزه علمیه خراسان با بیان اینکه مسیر پیشرفت حوزههای علمیه نیازمند اصلاحات بنیادی است، گفت: بخش عمدهای از پیشرفتها، به مدیریت حوزه بازمیگردد. برنامهریزیهای خوبی در این زمینه صورتگرفته و برخی از آنها در حال اجراست، اما باید نظارت بیشتری بر روند اجرا وجود داشته باشد. همچنین ما بهعنوان عناصر حوزوی وظیفه داریم تلاش بیوقفهای برای ارتقای کیفیت پژوهشها، داشته باشیم.
حجتالاسلاموالمسلمین روشنضمیر در پایان از تمام پژوهشگران و مسئولان حوزه خواست که به چالشهای اساسی پیش رو توجه بیشتری داشته باشند و با هماهنگی و کار تیمی، حوزه علمیه خراسان را به افقهای بالاتری در عرصه علم و پژوهش، برسانند.