چهل و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم با حضور ۵۷ قاری از ۲۶ کشور جهان، ۷ تا ۱۲ بهمن در حرم مطهر رضوی برگزار میشود.
برگزاری چهلویکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم در حرم مطهر رضوی با حضور ۵۷قاری از ۲۶ کشور جهان
به گزارش آستان نیوز، نشست خبری چهل و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران، ظهر امروز با حضور حمید مجیدیمهر رئیس ستاد چهلویکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران، محمد احمدزاده مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی، عبدالحمید طالبی، رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی و جمعی از اصحاب رسانه در محل بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی در این مراسم گفت: چهل و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم به عنوان بزرگترین رویداد قرآنی در عرصه بینالمللی است و جایگاه ویژه در دیپلماسی نظام جمهوری اسلامی دارد که امسال در محضر حضرت رضا(ع) برگزار میشود.
حجتالاسلام محمد احمدزاده افزود: مرحله نهایی چهلویکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران طی روزهای هفتم تا دوازده بهمن با حضور ۵۷ قاری، مُرَتِّل و حافظ کل از ۲۶ کشور مختلف در حرم مطهر رضوی برگزار میشود.
وی ادامه داد: در مرحله مقدماتی نزدیک به ۴۰۰ شرکتکننده از ۱۰۴ کشور در دو گروه بانوان و آقایان و در پنج رشته مورد ارزیابی هیئت داوران به صورت غیر حضوری قرار خواهند گرفت.
وی افزود: در این دوره از مسابقات بینالمللی قرآن جمهوری اسلامی ایران علاوه بر ایران نمایندگانی از ۲۶ کشور دیگر حضور دارند که در بین آنها تنها دو کشور ایران و بنگلادش هستند که با پنج شرکتکننده بیشترین متسابق را در این رویداد بینالمللی دارند.
وی با بیان اینکه کشورهای لبنان، ساحل عاج، اندونزی و عراق نیز هر کدام با داشتن چهار نماینده بعد از کشورهای ایران و بنگلادش قرار دارند، افزود: در این دوره از مسابقات سه نماینده از کشور مصر، فیلیپین و نیجریه و از کشورهای افغانستان، یمن، پاکستان، قرقیزستان، غنا، سنگال، بحرین، تایلند، کنیا، لیبی، استرالیا، تونس، فنلاند، هند، تانزانیا، آلمان، کومور و کانادا نیز یک متسابق حضور دارند.
احمدزاده تصریح کرد: این مسابقات جمعه ۱۲ بهمنماه طی مراسمی با معرفی برترینها در رشتههای حفظ کل، قرائت تحقیق و قرائت ترتیل در بخشهای آقایان و بانوان به پایان میرسد.
وی یادآور شد: افتتاحیه این دوره از مسابقات ۷ بهمن برگزار خواهد شد و اختتامیه ۱۲ بهمن با حضور رئیس جمهور در حرم مطهر رضوی برگزار میشود.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه خراسان رضوی با اشاره به پوشش این دوره از مسابقات در ۱۷۰ شبکه رادیویی و تلویزیونی یادآور شد: همچنین همزمان با برگزاری این دوره از مسابقات قرآنی، در مساجد و بقاع متبرکه، ۴۱ محفل انس قرآن با حضور قاریان بینالمللی برگزار میشود تا از فرصت حضور نخبگان قرآنی در استان خراسان رضوی بهره برده شود.
برگزاری مسابقات بینالمللی قرآن در پایتخت معنوی ایران
همچنین در این نشست حمید مجیدیمهر رئیس ستاد چهلویکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران گفت: در این دوره از مسابقات بعد از گذشت ۴۰ سال، مسابقات بینالمللی قرآن کریم از پایتخت سیاسی کشور خارج و به پایتخت معنوی منتقل شد که اتفاقی منحصر به فرد در جهان اسلام است.
وی تصریح کرد: در این دوره از مسابقات داورانی همچون علیاکبر ملکشاهی در بخش لحن، صالح اطهریفرد در بخش صوت، سعید رحمانی در بخش وقف و ابتدا، عباس امامجمعه در بخش تجوید و امیر آقایی در بخش حسن حفظ مسئولیت ارزیابی این رقابتها را برعهده دارند و بهروز یاریگل، پیشکسوت قرآنی کشور نیز ریاست گروه داوری را انجام خواهد داد.
وی یادآور شد: در این دوره از مسابقات ۲۱ شرکتکننده خانم و ۳۶ شرکتکننده آقا حضور دارند و در ۵ رشته با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.
رونمایی از قرآن منسوب به حضرت رضا(ع)
رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی نیز با بیان اینکه مشهد مقدس به جهت ارتباط و پیوند عمیق بین قرآن و عترت به قطب قرآنی مشهور است و تشکلهای مختلفی در این رویداد با آستان قدس رضوی همکاری خواهند داشت، ادامه داد: برای نخستین بار این افتخار را داریم که در فضای حرم مطهر رضوی میزبان برگزاری چهل و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران باشیم.
عبدالحمید طالبی بیان کرد: یکی از برنامههای آستان قدس رضوی در این دوره از مسابقات رونمایی از قرآن منسوب به حضرت رضا(ع) است که با همکاری بنیاد بینالمللی امام رضا(ع) و آستان قدس رضوی به چاپ رسیده است. همچنین در این رویداد قرآنی مصاحف قرآنی که ویژه زائران ایرانی و غیر ایرانی با کمک نهادهای مختلف تهیه شده است، برای نخستینبار رونمایی شده و مورد استفاده زائران قرار خواهد گرفت.
وی در ادامه با اشاره به فعالیتهای قرآنی که در حرم مطهر رضوی برگزار میشود بیان کرد: براساس آیین قدیمی صفه، روزانه قرائت قرآن در حرم مطهر با حضور خادمان انجام میشود که قدمت آن به بیش از هزار سال قبل باز میگردد.
وی با بیان اینکه اولین نسخه قرآنی در حرم مطهر رضوی مربوط به قرن ۴ هجری است، گفت: همچنین فعالیتهای مختلف آموزشی، پژوهشی، فرهنگی و تبلیغی در حوزه مرمت و نسخ ارزشمند قرآن کریم در حرم مطهر رضوی انجام میشود که هر کدام در تاریخ نشر معارف قرآنی تاثیرگذار بوده است.
طالبی ادامه داد: همچنین اثر ارزشمند "المعجم فی فقه لغه القرآن و سر بلاغه" که تاکنون ۵۱ جلد آن به همت بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی منتشر شده از جمله آثاری است که در جهان اسلام مورد توجه قرار گرفته است. در این معجم، به بیان تعداد بسامد هر واژه و مشتقاتش در قرآن اشاره شده و در ذیل هر واژه علاوه بر معنای لغوی، به نصوص تفسیری درباره آن کلمه نیز پرداخته است. از این رو، این معجم را میتوان نوعی تفسیر موضوعی با محوریت اصطلاحات نیز به شمار آورد.
طالبی تاکید کرد: مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی و دارالقرآن الکریم نیز دو مرکز قرآنی هستند که برنامههای متعدد قرآنی را در حرم مطهررضوی در سطح ملی و بینالمللی برگزار میکنند تا مشتاقان به کلام الله از این فضای نورانی برای آموختن تعالیم قرآنی بهرهمند شوند.
در پایان این مراسم نیز از پوستر چهلویکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران رونمایی شد.