نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر کشور در بازدید از کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی گفت: وجود این کتابخانه و نگهداری از نسخ خطی نفیس از دورههای مختلف تاریخی در آن، مایه افتخار ایرانیان است.
وجود نسخ خطی تاریخی در کتابخانه رضوی، مایه افتخار ایرانیان است
به گزارش آستان نیوز، حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین معزی در حاشیه سفر به مشهد مقدس، زیارت حرم مطهر و بازدید از کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی به خبرنگار ما اظهار کرد: این کتابخانه نسبت به 30 سال قبل که از آن بازدید کرده بودم، تحول عظیمی یافته است.
وی با تأکید بر علاقه خاص خود به حوزه کتاب، گفت: نظم و برنامه علمی این کتابخانه در حوزه نگهداری از منابع بهویژه نسخ خطی و ارائه خدمات کتابداری به مراجعان، بسیار جالب توجه بود.
معزی تصریح کرد: بیشک از برکات وجود مضجع شریف حضرت علی بن موسی الرضا(ع) در مشهد مقدس است که این کتابخانه مخزن استخراج علم و دانش است؛ کتابخانهای که به مثابه یکی از غرفههای بهشتی در این آستان نورانی نیز محسوب میشود.
توجه به نیازهای مطالعاتی گروههای مختلف
نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر ادامه داد: امکانات و خدمات شبانهروزی بخش تالار محققان کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی که در آن طلاب و دانشجویان تحصیلات تکمیلی و پژوهشگران مشغول به مطالعه و پژوهش هستند، بسیار مورد توجهام قرار گرفت.
وی همچنین به ارائه خدمات مطالعاتی در بخشهای اختصاصی به نوجوانان و جوانان در کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی اشاره و بیان کرد: امروزه باید نوجوانان کشور را به کتابخوانی تشویق کنیم، بهخصوص که دیجیتالیشدن زندگی، مردم را از کتاب و کتابخانه دور کرده است.
معزی ضمن تقدیر از فعالیتهای سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در حوزههای دیجیتالسازی منابع و همچنین تهیه کتابهای صوتی، افزود: اگرچه در عصر حاضر استفاده از خدمات دیجیتالی گسترش یافته است، اما این امر بدان معنا نیست که به کتاب نیاز نداریم. در واقع، ضمن استفاده از خدمات دیجیتالی، باید کتابها را نیز حفظ و نگهداری کرد.
اهمیت کتاب و کتابخانه در زندگی بشر
همچنین وی گفت: ایران دارای منابع و سرمایههای بسیاری همچون نفت است که روزی این منابع به پایان خواهد رسید. دراینمیان، کتابخانه بهعنوان محل حفظ و نگهداری کتابها و منبع علم، سرمایهای مهم و ماندگار است.
نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر با تأکید بر اینکه علم، سرچشمه حیات و زندگی است، ادامه داد: بنابراین، کتابخانه محل تزریق حیات و زندگی به انسانها است. به عبارتی، کتابخانه مرکز تفکر در هر جامعهای است.
وی به انتشار مجله «زاد» با محوریت معارف اهل بیت(ع) و مجله «مهر و ماه» از سوی هلال احمر نیز اشاره و ابراز امیدواری کرد که مجموعهای از این مجلات برای کتابخانه آستان قدس رضوی ارسال شود.
گفتنی است، نماینده ولی فقیه در جمعیت هلال احمر کشور از بخشهای مختلف کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی همچون مخزن کتابهای چاپی، مرکز نسخ خطی، بخش فیلمتک و دیجیتالسازی و...، بازدید کرد.