کارشناس به سمت خدا گفت: روزگار امام کاظم(ع) تشابه عجیبی با روزگار ما دارد که مهمترینش جنگ نرم است.
درس های امام کاظم(ع) برای روزگار امروز
حجت الاسلام والمسلمین سید جواد بهشتی کارشناس به سمت خدا به تفاوت زمانه امام موسی کاظم(ع)با عصر اموی اشاره کرد و گفت: از نکات مهمی که در زندگی امام هفتم مطرح است و امروز مردم ما باید دقیقا آنها را بشناسند زمانه آن حضرت است، اگر ویژگی های زمانه امامان معصوم از جمله امام کاظم(ع) را به درستی بشناسیم و بدانیم روزگار ما چه تشابهاتی با آن زمانه داشته است و چه درسهایی می توان از آن دوران گرفت ما می توانیم از ائمه الگو برداری کنیم.
حجت الاسلام بهشتی به شیوه حکومتی بنی امیه و مقایسه آن با حکومت امروز آمریکا و اسراییل اشاره کرد و افزود: بنی امیه جنگ سخت و خشونت داشتند با شمشیر می جنگیدند و خونریزی و سفاکی می کردند،کشتار و ویرانگری داشتند اما بنی العباس جنگ نرم داشتند یعنی با کتاب و هنر و فرهنگ به مقابله با فرهنگ اهل بیت می پرداختند.وی ادامه داد: زمان امام موسی کاظم(ع) با پشتیبانی خلفای عباسی نهضتی با عنوان نهضت ترجمه راه افتاد که کتاب های فراوانی را از روم و یونان ترجمه کرده و در اختیار جوانان قرار می دادند؛ موضوع این کتاب ها؛ تعداد کمی فلسفی و فنی و صنعتی بود و تعداد زیادی قصه های و رمان های مبتذل بود.حتی مامون خلیفه بعد هارون الرشید یک کتابخانه تاسیس کرد که تمام کتاب های آن را از روم خریداری کرده بود و به مترجمان دستور داد که آنها را ترجمه کنند.
حالا موسی بن جعفر در این شرایط زندگی می کرد که بنی عباس با رقص و موسیقی و با کتاب به جنگ اهل بیت پیامبرآمده بود؛ لذا کار امام هفتم(ع) روشنگری، آگاه سازی، آشنا کردن مردم با قرآن، سیره پیامبر و معارف امیرالمومنین و... بود.
6 هزار کتاب و مقاله ای که علمای جهان اسلام نوشتند
این استاد حوزه علمیه با بیان اینکه در زمان امام هفتم علمای شیعه بیش از 6 هزار کتاب و مقاله نوشتند افزود: در مقابل آن نهضتی که علیه اسلام و به اسم کتاب و فرهنگ و موسیقی که ظاهرش زیبا بود راه افتاده بود اما در درونش اضمحال و گمراهی جوانها و امت اسلامی بود، امام و یارانش مروج فرهنگ ناب اسلامی بود.
وی با اشاره به اینکه در عصر امام موسی کاظم(ع)، خلفای عباسی موسیقی مبتذل را در راستای گمراهی امت اسلامی ترویج می کردند اظهار داشت: عباسیان گروههای موسیقی را از کشورهای مختلف با مبالغ گزاف دعوت می کردند که در این گروهها اول فقط مردها بودند بعد زن ها اضافه شدند بعد اختلاط زن و مرد اتفاق افتاد و در تاریخ آمده پرتعدادترین استقبال مردم مدینه در آن دوران از یک گروه موسیقی بوده است.
وی با تاکید بر اینکه روزگار بنی عباس با روزگار ما تشابه مهمی دارد و آن جنگ نرم است افزود: امروز بیش از جنگ سخت و توپ و تانک و هواپیما و خمپاره، ما در معرض خطر فرهنگ غرب قرار داریم و بهترین مبارزه، مبارزه فرهنگی است. لذا امام (ع) فرمودند: علمای امت من مرزداران هستند، درمرزی که ابلیس می خواهد در مملکت اسلامی نفوذ کند.
الان نویسندگان، هنرمندان، پژوهشگران و اصحاب رسانه اگه می خواهند راه موسی بن جعفر را بروند باید کارهای فرهنگی و هنری و علمی با نگاه دینی و قرآنی تولید کنند و به زبان امروز نشر بدهند این وظیفه امروز ماست و درسی است که می توانیم از امام موسی کاظم(ع) بگیریم.