نشست معرفی ظرفیتها و دستاوردهای قرآنی آستان قدس رضوی در حوزههای علمی، آموزشی، تبلیغی و ترویجی، باحضور میهمانان چهل و یکمین دوره مسابقات بینالمللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران برگزار شد.
ترویج علوم و معارف قرانی، آرمان بزرگ آستان قدس رضوی
به گزارش آستاننیوز، رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، در ابتدای این نشست که صبح امروز دهم بهمن ماه در محل موزه قرآن کریم حرم مطهر رضوی برگزار شد، ضمن خوشامدگویی و خیر مقدم به مهمانان این برنامه، گفت: امام رضا(ع) با حرکت خود از مدینه تا مرو، حرکتی تمدنساز و فرهنگی را آغاز کردند.
عبدالحمید طالبی، ادامه داد: با حضور امام رضا(ع) در این ارض اقدس، مدارس مختلف علمی و مجالس بحث و گفتوگو و مناظرات با اصحاب نظر، ادیان و فرق مختلف شکل گرفت. در واقع حضرت رضا(ع) در این گفتوگوها با هر کس به زبان خودش صحبت میکردند و از همین رو به عالم آل الله و امام گفت و گوها شهرت یافتند.
وی ضمن لزوم احیاء سیره گفت وگویی حضرت رضا(ع) در جامعه، گفت: مدارس متعددی در این بارگاه منور از گذشتههای دور شکل گرفته که برخی از آنها هنوز فعال هستند، مدرسه خیراتخان که در حال حاضر در قالب مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد(ص) فعال است، مدرسه میرزاجعفر که دانشگاه علوم اسلامی رضوی در آن فعالیت میکند و مدرسه دو درب که دارالقرآن الکریم حرم مطهر رضوی در آن فعال است، از جمله مراکزی است که به تبیین معارف قرآنی، آموزه های نبوی و فرهنگ و سیره رضوی مشغولند.
وی همچنین قدیمیترین موسسه در آستان قدس رضوی را سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد ذکر کرد که به حفظ و نگهداری میراث ارزشمند جهان اسلام میپردازد.
فعالیتهای قرآنی مجموعههای مختلف آستان قدس رضوی
طالبی همچنین با اشاره به فعالیتهای قرآنی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی که رسالت انجام پژوهشهای ارزشمند جهان اسلام را بر عهده دارد، خاطر نشان کرد: «المعجم»، « نصوص فی علوم القرآن» و... برخی از آثار ارزشمندی است که مورد توجه جهان اسلام است و توسط این بنیاد به چاپ رسیده است.
رئیس سازمان علمی و فرهنگی آستان قدس رضوی، با بیان اینکه این مجموعه، از مهدکودک تا دانشگاه ظرفیت آموزشی دارد، گفت: مهدالرضاها و بنیاد فرهنگی رضوی که مدارس امام رضا (ع) را اداره میکنند، دانشگاه امام رضا(ع) و دانشگاه علوم اسلامی رضوی از این جملهاند.
وی گفت: چاپخانه قرآن آستان قدس رضوی نیز از دیگر ظرفیتهای بیبدیل در کشور است که بیشترین حجم منشورات آن قرآن، مفاتیح و .... است.
رسالت قرآنی سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی
رئیس سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، نیز در این مراسم به معرفی فعالیتهای قرآنی این سازمان پرداخت و گفت: آستان قدس رضوی امروز یکی از موثرترین و بزرگترین مجموعههای موقوفاتی جهان اسلام است.
حجتالاسلام و المسلمین سید جلال حسینی، ادامه داد: این مجموعه رسالت و ماموریت خود را با الهام از حدیث ثقلین، بر پایه معارف قرآن و ترویج و گسترش معارف اهل بیت(ع) قرار داده است.
وی با بیان اینکه نگاه ما به موزه با سایر موزهداران جهان متفاوت است و کتابخانه آستان قدس رضوی جزو ۷ کتابخانه برتر دنیاست، گفت: سالانه خیل عظیمی از زائران از جای جای دنیا در این بارگاه منور مشرف میشوند و در محضر عالم آلالله ،برای دانش ورزی، یادگیری و معرفتزایی حضور مییابند.
حجتالاسلام و المسلمین حسینی، با اشاره به اینکه موزههای آستان قدس رضوی میتوانند دالان معرفتی باشند و معرفت را کامل کنند افزود: در این موزه 25 هزار و 500 اثر قرآنی؛ اعم از 22 هزار قرآن و جزوه قرآنی خطی و 3 هزار و 500 قرآن چاپ سنگی و سربی، در مرکز نسخ خطی این آستان مقدس، نگهداری میشود.
وی ادامه داد: ۱۷ گنجینه ارزشمند در این موزه وجود دارد که گنجینه تاریخ حرم رضوی، گنجینه تمبر و تاریخچه پستی ، سکه، اسکناس، هنرهای تجسمی و... از جمله آنهاست و نگین این گنجینه، موزه قرآن است.
رئیس سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، خاطر نشان کرد: ما به دنبال آن هستیم چند کار را در جهان اسلام رقم بزنیم، نخست اینکه ساخت موزههای جامع آستان قدس رضوی در دستور کار است که نشان از اهتمام به این دالان معرفتی دارد و همچنین بنا داریم نشستهای علمی را پیرامون نسخ خطی قرآن برگزار کنیم.
تولیت آستان قدس رضوی
