پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی:
۱۴۰۳-۱۱-۱۲

حرم مطهر رضوی، پایگاه معرفت قرآنی انقلاب اسلامی است

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، در مراسم اختتامیه چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران، بر لزوم تداوم برگزاری این مسابقات در مشهد مقدس تاکید کرد و حرم مطهر رضوی را پایگاه معرفت قرآنی انقلاب اسلامی در دهه‌های اخیر دانست.

به گزارش آستان‌نیوز، سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، عصر امروز ۱۲ بهمن ماه در مراسم اختتامیه چهل و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران که در تالار قدس حرم مطهر امام رضا(ع) برگزار شد، ضمن ابراز خرسندی از برگزاری این مراسم در روز اول ماه شعبان و در جوار امام هشتم گفت: در سال‌های آتی، حرم مطهر رضوی می‌تواند پایگاه برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن در جهان اسلام باشد.

وی در ادامه به دلایل انتخاب مشهد به عنوان شایسته‌ترین مکان برگزاری این مسابقات اشاره کرد و گفت: برداشت ما از تاریخ انقلاب این است که معرفت قرآنی در ایران در دهه‌های اخیر به خصوص اواخر دهه ۴۰ و اوایل دهه ۵۰ به حرم حضرت رضا (ع) و شهر مشهد اتصال دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین به نقش مقام معظم رهبری در ترویج فرهنگ قرآنی اشاره کرد و افزود: حضور رهبر انقلاب و تلاش‌های قرآنی ایشان برای انس با قرآن و متن آن بسیار تاثیرگذار بوده است. بی تردید آنچه که ایشان در اواخر دهه ۴۰ در مسجد کرامت و امام حسن مجتبی(ع) ارائه کردند، پایه و اساسی برای حیات قرآنی انقلاب شد. جوانه‌های تفکر انقلاب اسلامی که در دوره رهبری امتداد یافته برخاسته از شهر مشهد است و در دوران پیروزی انقلاب اسلامی، سید هاشم نجف آبادی، آیت الله واعظ‌زاده و دیگر روحانیون این شهر، معرفت قرآنی را در ایران ارتقا دادند.

 وی ادامه داد: ما در ایران نعمت بزرگ مجاورت با امام رضا(ع) را داریم و چه خوب است که پایتخت معنوی ایران و شیعیان، امام رضا(ع) را با وجه قرآنی بیشتر بشناسیم و این وجه متعالی حضرت است که گاهی از آن غفلت می‌کنیم.

صالحی با تاکید بر اینکه در روایات بسیاری آمده است که امام رضا(ع) هر سه روز یکبار قرآن را کامل ختم می‌کردند، افزود: این امر نشان‌دهنده انس امام با قرآن است که حتی در دوره‌هایی که مسئولیت امامت را برعهده داشتند از آن غافل نمی‌شدند.

وی ادامه داد: قرآن در نگاه ائمه معصومین(ع) با افرادعادی تفاوت دارد؛ در نگاه برخی قرآن در حد یک کتاب مقدس است و تفاوت زیادی بین کتاب مقدس و کتاب معجزه وجود دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: در نگاه امام رضا(ع) قرآن در لفظ و معنا متفاوت است؛ در نگاه ایشان قرآن یک معجزه معنایی و مفهومی است، هر قدر به آن نزدیک شویم عمق‌های جدیدی برای آن کشف می‌کنیم.

وی یادآور شد: اگر ما بخواهیم ثقلین را به جهان نشان دهیم باید پیام قرآن را از حرم مطهر رضوی به جهانیان عرضه کنیم پیامی که با سلفیت و خشونت فاصله‌های زیادی دارد.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

دهه کرامت باید با نشاط دینی، خدمت اجتماعی و معرفت‌افزایی همراه باشد
تولیت آستان قدس رضوی با بیان اینکه امام رضا(ع) امامی زنده، تأثیرگذار و محور وحدت ملت ایران است، گفت: دهه کرامت باید با…

تلویزیون اینترنتی