خدمت، خدمت به خانه و خانواده، خدمت به اجتماع و به جامعه، آن هم خدمتی که رضای خدا در آن باشد و چه خدمتی بالاتر از اینکه به مسافران و زائران آن هم در صحن و سرای امام رضا (ع) و در قطعهای از بهشت، انجام شود.
چهارشنبههای دوستداشتنی با طعم شیرین قهوه در جوار بارگاه منور رضوی
به گزارش آستان نیوز، برای انجام کاری به نزدیکی حرم مطهر رفته بودم. بعد از اتمام کار با خود گفتم بروم و عرض ارادت و سلامی هم به امام رضا (ع)، داشته باشم. بعد از خواندن اذن دخول وارد صحن شدم و چه حالوهوای وصفناشدنی داشت. سروصدا و جستوخیز بچهها با دعا و مناجات درآمیخته بود. خانوادهها دور هم نشسته بودند و زیارتنامه میخواندند. از کنار آنها گذشتم و وارد صحن غدیر شدم.
به نزدیکی مهمانسرای حضرت که رسیدم عطر و بوی قهوه به شام میرسید که از بویش معلوم بود، از آن قهوههای ناب و اعلا باشد.
در چندقدمی مهمانسرا ایستادم و نگاهی به خادمان کردم و از لهجه شیرین و گفتوگوهایشان با هم و خوشامدگویی آنها به زائران و دادن فنجان قهوه دستشان، متوجه شدم از خادمیاران یزدی، هستند.
برای صحبت و آشنایی بیشتر و خوردن یک فنجان قهوه یزدی جلو رفتم درحالیکه که فنجان قهوه را از یکی از آنها میگرفتم، بعد از سلام و خداقوت، گفتوگوی مختصری با او داشتم.
در طول صحبت و از روی صمیمیت با لبخند دستم را میفشرد و به حرفهایم گوش میداد.
بعد از مدتی سؤالوجواب مرا به داخل غرفه برد و با همان لهجه شیرین یزدی، گفت بهتر است با مسئول گروه صحبت کنی، بعد با صدایی بلند آقای ملکزاده را صدا زد و او را به من معرفی کرد، لحظهای بعد آقای ملکزاده که جوانی متین و موقری بود آمد و با خوشوبش، پذیرایم شد.
درحالیکه به فنجان قهوه که سرد شده بود نگاه میکردم، از نحوه خدمت گروه و طبخ خوب قهوه پرسیدم.
آقای ملکزاده با مهربانی اینطور توضیح داد که به لطف خدا و عنایت امام رضا (ع) و به همت کانون خدمت رضوی استان یزد و در قالب طرح چهارشنبههای امام رضایی، خادمان و خادمیاران این استان، از زائران، با قهوه، پذیرایی میکنند.جمعکردن و شستوشو و چیدن فنجانها در سینی و صداهای زائران با طنین نقارهخانه، حالوهوا را معنویتر کرده بود.
آقای ملکزاده ادامه داد: قهوه یزدی بیشتر در مراسمهای عزاداری مثل دهه محرم و صفر و بهویژه مجالس ختم، طبخ و توزیع میشود.
سایر قهوهها بسیار تلخ و غلیظ هستند؛ اما قهوه یزدی هل، گلاب، شکر و نبات هم دارد و همین است که خیلی طرفدار دارد.
او توضیح داد: این قهوهای را که مینوشید به قهوه مخصوص مهمانسرای حضرت منسوب شده و معمولاً با خروج زائران از مهمانسرای غدیر از آنان پذیرایی میشود.
توزیع قهوه در ۹ نوبت انجام میشود و روزانه حدوداً با ۴۴ هزار و 300 فنجان قهوه از مهمانان مهمانسرای حضرت پذیرایی میشود.
هزینه آن را هم خیرینی که خدا و امام رضا(ع)،خیر دنیا و آخرت به آنان عطا کنند، پرداخت میکنند که این مبلغ حدوداً از ۲۰ تا ۲۵ میلیون برآورد میشود.
این خادمیار یزدی، گفت: ما سهشنبه هر هفته از یزد حرکت میکنیم تا چهارشنبهها به عشق آقا امام رضا (ع) در مشهد باشیم و به زائران حضرت، خدمت کنیم.
وی با اشاره به دو نفر از خادمین یزدی میگوید: از جمله دوستانی که همیشه پای ثابت کار هستند، آقای حسن جواهریان و عباس اسماعیل زاده هستند و بقیه هم در کنار دوستان، به عنوان مسئول این طرح در کانونهای خدمت رضوی یزد، مشغول هستند.
از آقای ملکزاده و دیگر خادمان یزدی تشکر میکنم و با آرزوی سلامتی و توفیق، بعد از نوشیدن قهوه یزدی گرم و تازه از مهمانسرا بیرون میآیم و با خودم میگویم، خوشا به حال این دوستان، چه سعادتی که چهارشنبه هر هفته آن هم در روز زیارتی حضرت رضا(ع) سعادت خدمت در این قطعه بهشتی را، دارند.
تولیت آستان قدس رضوی
