دوازدهمین جلسه از سلسله جلسات آموزشي اخلاق خدمت ويژه مديران ستاد مركزي در محل سالن شهید سلیمانی ساختمان ثامن با حضور مدیران ستاد مرکز و با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین نظافت برگزار شد.
مبارزه با عجب و تکبر نیازمند درمان نظری و عملی است
به گزارش آستان نیوز، حجت الاسلام و المسلمین نظافت سخنران جلسه با اشاره به توصیه های امام علی علیه السلام به مدیران و حاکمان جامعه در خصوص اهمیت درمان نظری و عملی عجب و تکبر، گفت: امام علی علیه السلام در ادامه توصیه به مالک اشتر درباره لزوم مهربانی با زیردستان می فرمایند که «اگر با مقام و قدرتى كه دارى، دچار عجب و خود بزرگ بينى شدى و در تو تکبر ایجاد کرد باید که آن را درمان نموده و با آن مبارزه کنی».
وی با بیان اینکه بدترین نوع وحشت تکبر است، افزود: برای درمان خودبزرگ بینی باید به بزرگى حكومت پروردگار كه برتر از تو است نگاه کنی تا به کوچکی خودت پی ببری و از سركشى نجات یابی و اگر به عظمت خدا توجه کنی تندروى تو را فرو می نشاند و عقل و انديشه ات را به جايگاه اصلى باز مى گرداند .
استاد حوزه علمیه خراسان در ادامه با اشاره به اینکه علاوه بر درمان نظری، لازم است که برای مبارزه با تکبر و عجب به درمان عملی نیز بپردازیم، گفت: درمان عملی آن است که در اموری که عجب را می شکند مثل سلام کردن به دیگران، تفقد و دلجویی از زیردستان، شرکت در نماز که خضوع کامل است و ما را تنظیم می کند، پیشقدم شویم.
وی همچنین سرزدن قبور مردگان و جلوگیری از تملق و چاپلوسی توسط زیردستان و تکریم دیگران را از دیگر راههای خود درمانی و مبارزه با عجب و خودبزرگ بینی بر شمرد و افزود: اگر کسی خودش را درمان نکند باید منتظر بلا باشد و انسان عاقل کسی است که با سخن ادب شود.
حجت الاسلام و المسلمین نظافت در ادامه توصیه های امیر المومنین(ع) به مالک اشتر، افزود: امام می فرماید؛ مواظب باش که در عظمت خودت را هم تراز با خدا نکنی و در جبروت خودت را شبیه خدا نپنداری زيرا که خداوند هر سركشى را خوار مى سازد و هر خود پسند و مغروری را بى ارزش مى كند.
تولیت آستان قدس رضوی
