اولین زمزمههای فعالیت مرکز امور قرآنی آستان قدس رضوی در سایهسار پرچم رضوی به سال 1396 برمیگردد؛ آن زمانی که بنا به فرمایش تولیت وقت آستان قدس رضوی، این مرکز مسئولیت یافت تا علیرغم فعالیتهای قرآنی در حرم مطهر رضوی در عرصه ملی و بینالمللی نیز انجام وظیفه کند.
آموزش 300 هزار نوآموز قرآنی زیر سایه پرچم رضوی / استقبال نوآموزان 6 کشور خارجی از آموزش قرآن به روش قصه و بازی
به گزارش آستان نیوز، مرکز امور قرآنی آستان قدس رضوی با گذر از 6 سال فعالیت، برنامههای مختلف قرآنی را در سطوح مختلف از مهد الرضا(ع) تا آموزشهای تخصصی و سطوح عالی رشتههای مختلف قرآنی را اجرایی کرده که دامنه این فعالیتها، تمامی اقشار مختلف جامعه اعم از کودک، نوجوان، جوان و میان سال را، در بر میگیرد.
برگزاری دورههای آموزشی مشهدالرضا (ع)، یکی از مهمترین فعالیتهای آموزشی مرکز امور قرآنی آستان قدس رضوی محسوب میشود که توانسته با فعالیتهای آموزشی اثرگذار در بین عموم مردم شناخته شود و حتی پا را فراتر از مرزها بگذارد و در عرصه بینالمللی نیز، به فعالیت بپردازد.
بزرگترین شبکه آموزش قرآن به کودکان
طرح مهد الرضا (ع)، باهدف ترویج و گسترش معارف والای قرآنی در بین کودکان از سال 1377 در حال برگزاری است.
این طرح ابتدا توسط اداره علوم قرآني آستان قدس رضوی با حضور استاد احمدرضا محسني، مبدع طرح با 2 كلاس آزمايشي اجرا شد و بعد از احراز ثمربخشي و موفقيت آن، با تشكيل دوره تربيت مربي در سطح شهر مشهد و 9 استان از استانهای موقوفه دار توسعه يافت.
در سال 1396، برگزاری این طرح به مرکز امور قرآنی آستان قدس رضوی واگذار شد و در همان سال، این طرح از 9 استان به 31 استان کشور گسترش پیدا کرد که به لطف حضرت رضا (ع) مرکز امور قرآنی آستان قدس رضوی، هم اکنون بزرگترین شبکه آموزش قرآن به کودکان قبل از دبستان را، در جهان اسلام داراست.
تربیت 300 هزار کودک قرآنآموز طی 26 سال فعالیت
از ابتدای تأسیس مرکز امور قرآنی آستان قدس رضوی تا سال 1403، تعداد 300 هزار کودک 5 سال تمام آموزش روخوانی قرآن کریم را به روش قصه و بازی، در عرصه ملی و بینالمللی، فرا گرفتند.
سالانه بیش از هزار و 400 کلاس آموزشی مهدالرضا(ع) در کشور ویژه کودکان پنج ساله برگزار میشود که در سال 1403،تعداد ۲۵ هزار قرآنآموز در سراسر کشور از آموزشهای این طرح قرآنی بهرهمند میشوند که حضور نوآموزان در این طرح قرآنی، تنها در شهر مشهد به 12 هزار نوآموز، میرسد.
سال آموزشی 1403-1404بیست و ششمین سال و بیست و هشتمین دوره برگزاری کلاسهای مهدالرضا(ع) در 31 استان کشور است.
گسترش فعالیتها در 239 شهر و روستا کشور
در سال 1403، دورههای آموزشی قرآن مهد الرضا(ع) در 239 شهر و روستا برگزار شد و بالغ بر ۲۵ هزار و 234 قرآنآموز با این شیوه آموزشی، آموزش قرآن و معارف اسلامی را به روش قصه وبازی، فرا گرفتند.
یک هزار و 402 کلاس آموزشی مهد الرضا(ع)، در 560 شعبه سراسر کشور در حال برگزاری است و قریب به 1000 مربی باتجربه، توانمند و دوره دیده در این طرح، مشغول به تدریس آموزش قرآن، هستند.
قرآنآموزان 5 سال تمام در ۹۰ جلسه دو ساعته در بازه زمانی هفتونیم یا هشتماهه یک روز در میان، روزی دو ساعت در کلاسها حاضر شده و روخوانی قرآن را فرا میگیرند.
نوآموزان با کتابهای «گلهای مهدالرضا(ع) یک و دو»، «قرآن چه دوست خوبیه»، «چه حرفهای قشنگی»، «امروزچه روزیه؟»، «14معصوم نورانی» و «چه قدر خوبه بدانم» با آیات و روایات کاربردی قرآن، رنگها، فصلها، مسائل مختلف و همچنین با زندگی چهارده معصوم(ع)، آشنا میشوند.
استقبال 6 کشور خارجی از آموزش قرآن به روش قصه و بازی
فعالیتهای آموزشی مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی، باتکیهبر شیوههای آموزشی جدید چون قصه و بازی در سطح بینالمللی، با استقبال کودکان، همراه شده است.
در سال 1402و برای نخستین بار، کلاسهای آموزشی مهد الرضا(ع) در سه قاره آسیا، آمریکا و اروپا و در کشورهای افغانستان، آلمان و کانادا به دو شیوه حضوری و مجازی برگزار شد که در سال 1403 این شیوه آموزشی مورد استقبال نوآموزان بیشتری، قرار گرفت.
در سال جاری، دورههای آموزشی مهد الرضا (ع) در 6 کشور آلمان، کانادا، عراق، افغانستان، بحرین و عربستان دایر است و بیش از 1000 نوآموز قرآنی، از آموزشهای مهد الرضا (ع)، بهرهمند میشوند.
به منظور توسعه الگوی موفق مهد الرضا(ع) در کشورهای دیگر، حدود 170 مربی و استاد قرآن از ۱۵ کشور جهان گزینش و برای برگزاری دوره آموزشی به مرکز قرآن کریم آستان قدس رضوی، معرفی شدند.
همچنین تاکنون یک دوره آموزشی تربیت مربی مهد الرضا(ع)، با همکاری معاونت امور بینالملل سازمان علمی و فرهنگی برای 152 نفراز مربیان غیر ایرانی از کشورهای آذربایجان، افغانستان، آمریکا، اندونزی، بورکینافاسو، پاکستان، تاجیکستان، سوئد، سوئیس، عراق، نیجریه و هندوستان، در دو فضای حضوری و مجازی، برگزار شده است.
تولیت آستان قدس رضوی
