یازدهمین نشست هماندیشی مجمع علمی اندیشمندان آزادی خواه جهان، با محوریت «انتظارات فرماندهان شهید جبهه مقاومت از نخبگان حوزه و دانشگاه در حمایت از مظلومان عالم»، به میزبانی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی، برگزار شد.
انتظارات فرماندهان شهید جبهه مقاومت از نخبگان حوزه و دانشگاه در حمایت از مظلومان عالم
به گزارش آستان نیوز، مدیر گروه فقه و اصول بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی در این نشست که ظهر امروز 27 بهمن ماه با حضور جمعی از فرهیختگان و اساتید حوزوی و دانشگاهی در محل تالار شیخ طوسی بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد،به مضمون آیات قرآن کریم در خصوص جایگاه شهدا، اشاره کرد.
حجتالاسلام والمسلمین مهدی شریعتیتبار، ادامه داد: در آیات ۱۶۹ و ۱۷۰ سوره آل عمران که محوریترین آیات در خصوص شهید و مقام و جایگاه والای شهادت و کسانی است که جان خود را در راه خدا نثار میکنند، آمده است: «البته نپندارید که شهیدان راه خدا مردهاند، بلکه زندهاند (به حیات ابدی و) در نزد خدا متنعّم خواهند بود،آنان به فضل و رحمتی که خدا نصیبشان گردانیده شادمانند، و به حال آن مؤمنان که هنوز به آنها نپیوستهاند و بعداً در پی آنها به سرای آخرت خواهند شتافت که بیمی بر آنان نیست و غمی نخواهند داشت».
وی ابراز کرد: امروز مظلومیت نهفته تاریخ بشریت در غزه نمایان شده است و امیدواریم بتوانیم راه شهدا را بپیماییم.
انتظار فرج؛ بهترین اعمال
استاد حوزه و دانشگاه نیز از دیگر سخنرانان این مراسم،به مولفههای فرد منتظر اشاره کرد و گفت: امام رضا(ع) در روایتی میفرمایند: «بهترین اعمال برای امت اسلامی، انتظار فرج است».
همچنین در روایتی از امام صادق، آمده است: « کسی که منتظر فرج امام زمان (عج) باشد مثل کسی است که در راه اسلام در خون خودش غلتیده است .»
اولین مولفه انتظار اینکه ،انسان هیچ گاه به وضع موجود، راضی نباشد.
حجتالاسلام رجاییپور، ادامه داد: انتظار به معنی آیندهنگرى و تلاش براى دگرگونى وضع موجود و تحول آن به آینده ایده آل و برتر است.
جامعه منتظر، مقابل بدعتها و انحرافها در دین و رواج منکرات، موضع میگیرد و در حرکتهای جمعی، مقابل آنها ایستادگی کرده، مانع رشد جریانات انحرافی و بدعتها، میشود.
مردم دنیا امیدشان به منجی افزایش یافته است
استاد حوزه و دانشگاه در لندن نیز به عنوان دیگر سخنران این نشست با اشاره به اینکه در حال حاضر با توجه به جنگ های اخیر در غزه، سوریه و لبنان در شرایطی زندگی میکنیم که طی صد سال اخیر بی سابقه است، گفت: ما درکنار وظایفمان، باید برای رهایی از ظلم و ستم و مقابله با دشمن تلاش کنیم.
انصاریپور، ادامه داد:در اکثر ادیان به آمدن منجی اعتقاد دارند و مردم در شرایط موجود که سختی ها و مشکلات بسیاری را متحمل میشوند امیدشان به منجی افزایش یافته است و فرهنگ انتظار، تنها مربوط به شیعیان نیست بلکه ادیان مختلف نیز به این باور، رسیدهاند.
وی همچنین افزود: در مواجهه با سایر ادیان در بحث ظهور، پرداختن به این موضوع که منجی کیست مهم نیست، بلکه مسئله مهم این است که در مورد رسالت منجی، گفتو گو کنیم.
شناخت امام زمان(عج) تکلیف همه شیعیان است
فعال فرهنگی حوزه مقاومت از کشور سوریه به عنوان سخنران دیگر این نشست، به حدیثی از رسول گرامی اسلام(ص) اشاره کرد و گفت: پیامبر(ص) در حدیثی فرمودند: «کسى که بمیرد و نشناسد امام زمانش را همانا با مرگ در جهالت مرده است».
در واقع شناخت موعود آخر الزمان و حجت بر حق زمان، تکلیف همه شیعیان اهل بیت(ع) است.
استاد حسن مصری، ادامه داد: کارکردهای امامت در جامعه مهم است، هر جامعه به سه قشر مسئولین، مردم و قشر نخبگان فرهنگی تقسیم میشود که جامعه نخبگانی نقش موثری در جامعه ایفا میکنند، از این رو ما باید از این فرصت در توسعه و نشر فرهنگ مهدویت، بیشتر استفاده کنیم.
توسعه فرهنگ مهدویت در سطح جهانی
فعال حوزه فرهنگی و تبلیغی نیز با بیان اینکه مهدویت تنها نشستن و منتظر ماندن نیست، گفت: منتظر کسی است که خود را آماده ظهور کند و آماده شدن برای ظهور شروطی دارد که آمادگی فکری و فرهنگی، اجتماعی، تکنولوژی و ارتباطی، فردی و نظامی، از جمله آنهاست.
حجتالاسلام و المسلمین طالبیان،خاطر نشان کرد: از خصوصیات زمان حضرت مهدی(عج)، آن است که جهان، در اثر ظلم و جور به جان آمده، پذیرای حکومت عدل جهانی امام زمان میشود و یکی از ماموریت های جهانی امام عصر(عج) این است که، عدل و داد،زمین را، فرا می گیرد.
وی در ادامه اظهار کرد: انتظار شهدای مقاومت نیز مبارزه با طاغوت و انتظار برای فرج منجی است، ما نیز باید با این هدف قدم برداریم وخودمان را آماده ظهور کنیم.
حجتالاسلام و المسلمین طالبیان، اضافه کرد: هر چند در ایران کارهایی برای گسترش و توسعه فرهنگ مهدویت انجام شده اما باید فراگیر شود و در سطح جهانی، تلاش شود.