چهار اثر از بنیاد پژوهشهای اسلامی به مرحله نهایی داوری کتاب سال جمهوری اسلامی ایران راه یافتند.
راهیابی 4 اثر بنیاد پژوهشهای اسلامی به مرحله نهایی داوری کتاب سال جمهوری اسلامی ایران
به گزارش آستاننیوز، نامزدهای چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران توسط دبیرخانه این جایزه معرفی شدند و در همین راستا ۳۳ اثر در گروه «دین» به مرحله نهایی داوری این دوره راه یافتند که 4 اثر به بنیاد پژوهشهای اسلامی آستان قدس رضوی اختصاص یافته است.
کتاب «منابع الکافی بخش اصول: بازیابی و اعتبارسنجی» در بخش حدیث
کتاب «منابع الکافی بخش اصول: بازیابی و اعتبارسنجی» توسط محمود ملکی تالیف شده و ویراستاری آن را مهدی انوارینسب بر عهده داشته است.
نویسنده این اثر معتقد است، بازیابی منابع الکافی میتواند نتایج پرباری به دنبال داشته باشد. آنچه به این مهم ضرورت بخشیده ابهام هایی است که درباره کتاب الکافی و تاریخ حدیث شیعه وجود دارد. یکی از ابهاماتی که این کتاب به آن پاسخ داده این است که با شناخته شدن منابع کافی از منابع بازیابی شده شناختی دقیق تر و جامع تر به دست میآوریم. همچنین با شناسایی منبع مفقود و مورد اعتماد، میتوان احادیث آن منبع را بر احادیث سایر منابع ترجیح داد. این امر اختلاف نسخهها و حتی اختلاف فتاوا را کم خواهد کرد.
کتاب «اطلس جامع رضوی» در بخش سیره
کتاب«اطلس جامع رضوی»، نیز یکی از نامزدهای چهلودومین جایزه کتاب سال جمهوری اسلامی ایران است که توسط نورالله حسینخانی تالیف شده است و زهرا خوئینی و مائده حسینخانی از ویراستاران این اثر هستند.
کتاب «روایتی تاریخی ـ تحلیلی از اخلاقپژوهی در جهان اسلام تا سدۀ ششم هجری قمری» در بخش اخلاق
کتاب «روایتی تاریخی ـ تحلیلی از اخلاقپژوهی در جهان اسلام تا سدۀ ششم هجری قمری» نیز که توسط رستم فلاح نگاشته شده و محمدرضا مروارید ویراست آن را برعهده داشته است، خواننده را با اخلاقنگاران فراوان و آثار گوناگون اخلاقی از نزدیک آشنا میکند و مخاطب با مطالعه این اثر درعین افزایش اطلاعات در گستره اخلاق در تمدن اسلامی به درکی تاریخی از تطور اخلاق نگاری در تمدن اسلامی دست مییابد.
«معجم أعلام المتکلمین فی الإسلام إلی نهایة القرن الخامس الهجری» در بخش کلام
کتاب «معجم أعلام المتکلمین فی الإسلام إلی نهایة القرن الخامس الهجری»، که توسط جمعی از نویسندگان تالیف شده، ضمن شرح حال متکلمین اسلامی، آرای کلامی و سیر تحول و پیدایش این آراء و نظرات مختلف از قرن دوم تا عصر حاضر را مورد بررسی داده است.