در راستای تاکیدات مقام معظم رهبری مبنی بر نگارش رمانهای دینی، از سوی انتشارات بهنشر، دومین پروژه تولید رمانهای دینی برای مخاطب بزرگسال، آغاز شد.
آغاز دومین پروژه تولید رمان های دینی ویژه بزرگسالان در انتشارات به نشر/بررسی بایدهای و نبایدهای نگارش آثار دینی
به گزارش آستاننیوز، صبح دیروز، پنجشنبه، دوم اسفندماه، نشست افتتاحیه طرح دومین پروژه تولید رمانهای دینی ویژه بزرگسالان در دفتر انتشارات بهنشر تهران، با حضور مسعود فرزانه، مدیرعامل انتشارات بهنشر، کامران پارسینژاد، نویسنده و دبیر طرح و جمعی از نویسندگان برگزار شد.
تاکید مقام معظم رهبری به نگارش رمان های دینی
مدیرعامل انتشارات بهنشر دراین نشست گفت: مقام معظم رهبری دریکی از سخنرانیهای اخیر خود به حوزه نگارش رمان توجه ویژه داشتند و از نویسندگان درخواست داشتند که درباره ائمه معصومین (ع) رمان نوشته شود تا از این طریق، مفاهیم و موضوعات زندگی اهل بیت(ع)، به مخاطبان منتقل شود.
وی افزود: نظر به فرمایش ایشان دومین پروژه نگارش رمانهای دینی با قدرت در انتشارات بهنشر برای برای مخاطب بزرگسال، آغاز شده است.
مسعود فرزانه، ادامه داد: دبیری این دوره از مجموعه تولید رمانهای دینی را کامران پارسینژاد برعهده دارد .
وی اضافه کرد:بررسی آثار به لحاظ روایی و منابع معتبر تاریخی توسط دکتر سعید طاووسی مسرور، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی و پژوهشگر تاریخ اسلام انجام میشود.
سید میثم موسویان، اکبر صحرایی، منیژه آرمین، محمد رضا اصلانی، لیلا محمدی، محبوبه زارع، محبوبه معراجی، مریم راهی، محمد گودینی، مهناز فتاحی، مریم ابراهیمی، قدسیه پایینی،علی الله سلیمی و فریبا طالش، از نویسندگان این طرح هستند که آثاری در مورد زندگی ائمه دوازده معصوم (ع) و یاران ایشان، در دست نگارش دارند.
وی تصریح کرد: در اولین دوره طرح تولید رمانهای دینی برای بزرگسالان به دبیری کامران پارسینژاد، رمانهای "صادقانه" ، "به امید دیدار "، "به دنبال ماه" منتشر شده و انتشار چند اثر دیگر نیز، به زودی،چاپ میشود.
مدیرعامل انتشارات بهنشر با اشاره به اینکه ادبیات دینی، پنجره جدیدی را در ادبیات به روی ما گشوده شده است و انتشارات بهنشر با جدیت در این مسیر حرکت میکند، اظهار کرد: آثاری که در حوزه ادبیات دینی نوشته میشود باید در فرم و محتوا هم دینی باشند.
دین همان قرائتی است که ما در تشیع داریم، این آثارعلاوه بر بهره گرفتن از تکنیکهای ادبی، به لحاظ استنادات نیز، باید قوی و متقن، باشند.
وی افزود:حضور نویسندگان مطرح در این پروژه این بشارت را میدهد که انتشارات به نشر در سالهای آینده در زمینه انتشار آثار حوزه ادبیات دینی، دست پری خواهد داشت.
بایدها و نبایدهای تولید رمان دینی
کامران پارسینژاد، دبیر پروژه تولید رمان دینی برای مخاطب بزرگسال نیز در این نشست، گفت: طرح تولید رمان دینی در انتشارات بهنشر از حدود دو سال پیش آغاز شده است.
در این مدت با همکاری نویسندگان ۹ رمان درباره امام علی(ع)، امام حسن (ع)،امام حسین (ع)، امام سجاد (ع)، امام محمد باقر (ع)، امام جعفر صادق (ع)،امام موسی کاظم (ع) ،حضرت ابوالفضل (ع)، حضرت فاطمه (س) و حضرت زینب(س) نوشته شده که انتشار برخی از آثار نیز، در دست اقدام است.
وی با اشاره به نگارش رمانی با محور زندگی امام علی(ع)، گفت: من در این اثر به موضوع خوارج پرداختم و سعی کردم از جنبههای مختلف مظلومیت امام علی(ع) را، بیان کنم.
وی با اشاره به همکاری ۱۴ تن از نویسندگان در دومین پروژه تولید رمان دینی، تاکید کرد: در دومین پروژه تولید رمان انتشارات بهنشر آثاری که تولید میشود باید در قالب رمان و محوریت شخصیت معصومین(ع) و یاران ایشان باشد ؛ درحالی که تخیل، فضا سازی، پردازش عناصر داستانی هم در داستانها وجود دارد، نویسنده باید پایبند به پژوهش و رعایت مستندات تاریخی، باشد.
سعید طاووسی مسرور، پژوهشگر تاریخ اسلام نیز در این نشست، گفت: در رمان نباید پی نوشت و فهرست منابع، به کار برد.
کار خوب در عرصه ادبیات دینی جای خود را در بین مخاطبان باز میکند و کار بد هم، به زودی، لو می رود.
رمانهای تولید شده در حوزه ادبیات دینی باید استنادات تاریخی قوی داشته باشد. تکیه به روایت ضعیف ، نوشتن از زبان معصوم(ع) و ذکر مسائل کلامی در رمان، کاری اشتباه است.
وی با اشاره به اینکه، رمان "مرا با خودت ببر" یک نمونه خوب از رمان درباره زندگی جوادالائمه (ع) است، یادآور شد: این اثر به قلم حجتالاسلام مظفر سالاری نوشته شده و تفاوتهای دوره نبوی و جاهلی را برای مخاطب بیان میکند.