قائم مقام اندیشکده سعداء در نشست تخصصی «خط روشنگری» گفت: کشورهای غربی، آمریکا و مستکبران برای ایجاد نگرش منفی نسبت به زنان شرقی و بهره کشی از آنان همیشه از عملیاتهای رسانهای استفاده میکنند.
کشورهای غربی برای بهرهکشی از زنان همیشه عملیاتهای رسانهای انجام میدهند
به گزارش آستان نیوز، نخستین نشست تخصصی «خط روشنگری» ویژه توانمندسازی فعالان فرهنگی با عنوان «منطق استعماری غرب در مسئله زن» با سخنرانی حجت الاسلام والمسلمین محسن فوجی، قائم مقام اندیشکده راهبردی سعداء امروز در سالن همایش مرکز ارتباطات و رسانه آستان قدس رضوی از سوی اداره پاسخگویی به سوالات دینی حرم مطهر رضوی برگزار شد.
وی به تاریخچه استعمار زنان از سوی استکبار و کشورهای غربی اشاره کرد و گفت: هرجا که غرب به اسم دفاع از زن پیشنهادی داده است به دنبال بهرهکشی و سوء استفاده از زنان بوده و تاریخ گواه این مسئله است. تا قبل از انقلاب صنعتی، زنان هیچ حق و امتیازی نداشتند و حتی نمیتوانستند پس انداز یا مالی برای خود داشته باشند.
حجت الاسلام فوجی عنوان کرد: سوء استفاده از زنان به عنوان ابزار تولید انبوه، برای توجیه حضور استعمار، تحقق مصرف انبوه، به عنوان بازوی جنگ سخت، نفوذ و تقابل فرهنگی در جنگ سرد، به بهانه تجاوز برای مداخله نظامی و به بهانه حقوق زنان در پروژه مبارزه با تروریسم برای مداخله نظامی و سیاسی از جمله مواردی است که بارها در کشورهای مختلف و حتی کشورهای غربی صورت گرفته است و با این عناوین از زن بهرهکشی کردند.
وی توضیح داد: استفاده ابزاری از جنبشهای زنان در کشورهای شرقی از جمله سودان، مصر، الجزایر، هند و ایران جز سیاستهای استعماری غرب به اسم زنان بوده تا به منافع خود دست یابند. به طور مثال در سودان که فرایند راهاندازی جنبش آزادی زنان مانند فتنه زن، زندگی، آزادی در ایران بود و در نهایت به تجزیه سودان منجر شد تا بتوانند دولتی آمریکایی را بر سر کار بیاورند و نفت این کشور را به غارت ببرند.
این پژوهشگر و نویسنده، استفاده مستعمران و مستکبران از رسانه در جهت پیشبرد اهداف خود علیه زنان و ایجاد شبهه در کشورهای شرقی را یک عملیات نرم خواند و گفت: کشورهای غربی و آمریکا همیشه عملیاتهای رسانهای برای ایجاد نگرش نادرست به زنان در شرق راهاندازی کرده است. به طور مثال کتابی با عنوان «مادر هند» توسط کاترین مایا نوشته شده که در آن به پدیده ساتی(سوزاندن زنان بعد از مرگ همسرانشان) و ازدواج کودکان پرداخته است و جامعه هند را عقب مانده توصیف کرده و گفته این پدیده در سراسر هند رواج داشته است در حالیکه بعد از ورود به اسلام ساتی ممنوع اعلام شد و زنان هندی نیز با این پدیده مبارزه کردند.
حجت الاسلام فوجی به برخی از مسائل زنان در جهان اشاره کرد و افزود: طبق افکار سنجی که در سال 2018 و 2022 در بیش از 15 کشور دنیا صورت گرفته است، اصلیترین چالش زنان در دنیا آزار جنسی و خشونت جنسی زن غربی است و این خشونت به حدی است که دختر ایرانی به هیچ عنوان درکی از این میزان خشونت ندارد چرا که در ایران چنین پدیدهای رایج نیست.
تولیت آستان قدس رضوی
