مراسم گرامیداشت سومین سالگرد ارتحال آیتالله سید محمدتقی حکیم، واقف فرهیخته و عالم برجسته معاصر، روز شنبه چهارم بهمنماه با حضور علما، اندیشمندان و علاقهمندان به فرهنگ وقف در محل مرقد ایشان واقع در امامزاده صالح بن موسی بن جعفر برگزار شد.
پاسداشت وقف در مسیر علم و فرهنگ در بزرگداشت سومین سالگرد ارتحال آیتالله حکیم
این آیین باهدف تبیین آثار و برکات وقف در حوزه فرهنگی و ترویج این سنت حسنه در جامعه، برگزار گردید.
به گزارش آستان نیوز، در ادامه سلسلهنشستها و رویدادهای تکریمی در سال جاری و با مشارکت بنیاد بهرهوری موقوفات و سازمان کتابخانهها، موزهها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی، آیین بزرگداشت سومین سالگرد ارتحال مرحوم آیتالله سید محمدتقی حکیم، یکی از چهرههای برجسته عرصه وقف و فرهنگ اسلامی، در امامزاده صالح بن موسی بن جعفر، برگزار شد.
محمود احمدی زر مهری، رئیس اداره توسعه و ترویج وقف و نذر، در خصوص برنامههای این مراسم بیان کرد: در این مراسم که در فضایی معنوی و علمی برگزار شد، سخنرانان به تشریح ابعاد شخصیتی و آثار علمی و اجتماعی آیتالله حکیم پرداخته و اهمیت سنت حسنه وقف را در جامعه اسلامی بازخوانی کردند.
همچنین، برنامههایی نظیر نمایشگاه اسناد وقفنامههای ایشان و میزگردهای تخصصی در خصوص تأثیر وقف بر ارتقای سطح علمی کشور را در دستور کار قرار دادند.
وقفی که ماندگار شد
احمدی زر مهری گفت: آیتالله حکیم که از بزرگان حوزه علمیه و از شاگردان برجسته علمای نامدار زمان خود بود، همواره وقف را بهعنوان ابزاری مؤثر برای توسعه فرهنگ و علم میدانست.
ایشان در طول عمر پربرکت خود، بخش قابلتوجهی از داراییهای خود را وقف امور خیریه و علمی کرد که از جمله مهمترین اقدامات ایشان، تأسیس کتابخانههای عمومی و مراکز فرهنگی بود که همچنان مورد استفاده پژوهشگران و دانشجویان قرار دارد.
احمدی زر مهری، تأکید کرد: آیتالله سید محمدتقی حکیم علاوه بر فعالیتهای علمی و تبلیغی، در حوزه اجتماعی نیز اقدامات گستردهای، انجام داد.
ایشان و همسر مرحومشان، مجموعهای از املاک و داراییهای خود را وقف امور فرهنگی و آموزشی نمودند که این اقدام، نقش مهمی در ارتقای سطح علمی و آموزشی کشور ایفا کرده است.
این موقوفات که شامل کتابخانهها، مدارس و مراکز تحقیقاتی است، امروز نیز منبعی ارزشمند برای پژوهشگران و دانشجویان محسوب میشود.
وی افزود: واقف مرحوم حکیم، با تنظیم صلحنامهای رسمی، تمامی سپردههای بانکی خود را نزد بانکهای پاسارگاد، ملی و ملت و همچنین امتیازات حقتألیف چاپ و فروش ۱۸ عنوان از کتابهای منتشرشده ایشان در انتشارات سروش و نشر فرهنگ اسلامی را به آستان قدس رضوی واگذار کرد، تا با صلاحدید تولیت معظم این آستان مقدس، عواید حاصله صرف مصالح و مصارف کتابخانه یاد شده، شود.
احمدی زر مهری اضافه کرد: همچنین، بانو مرضیه حکیم، همسر مرحوم، بهموجب وقفنامهای رسمی در سال ۱۳۷۹ شمسی، 6 دانگ بنای کتابخانه احداثی در پلاک ۷۵ فرعی از یک اصلی بخش ۱۱ واقع در منطقه نیاوران، خیابان باهنر، خیابان شهید سعیدی، پلاک ۶۲ را وقف آستان مقدس رضوی ،کردهاند.
وی در پایان، تأکید کرد: بزرگداشت آیتالله حکیم نهتنها ادای دینی به این عالم بزرگ است، بلکه فرصتی مغتنم برای یادآوری اهمیت سنت حسنه وقف در اعتلای فرهنگ و دانش اسلامی به شمار میرود.
امید است این مراسم، بستری برای توسعه بیشتر فرهنگ وقف و ترویج این سنت حسنه در جامعه، باشد.
تولیت آستان قدس رضوی
