پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

فوق‌تخصص جراحی نوزادان و کودکان خبرداد 
۱۴۰۳-۱۲-۱۳

امکان انجام جراحی‌های مختلف اطفال با تکنیک‌های پیشرفته در بیمارستان رضوی

بیمارستان فوق‌تخصصی رضوی، با دارابودن تیم مجرب و متخصص و تجهیزات و امکانات مورد نیاز، امکان انجام جراحی‌های مختلف اطفال را، با تکنیک‌های جدید و پیشرفته دارد. 

به گزارش آستان نیوز، دکتر مهران هیرادفر، فوق‌تخصص جراحی نوزادان و کودکان - اورولوژی اطفال و آنومالی‌های شکاف کام و لب در بیمارستان رضوی به خبرنگار ما، اظهار کرد: رشته فوق‌تخصصی جراحی اطفال، رشته‌ای شناخته‌شده در دنیا به‌ویژه در کشورهای پیشرفته است.
وی گفت: به‌ طور معمول تمامی بیماری‌هایی که نیاز به مداخله جراحی در اطفال، از بدو تولد نوزاد تا دوران نوجوانی (حدود 18 سال) دارد، در محدوده کاری جراحان اطفال قرار می‌گیرد، البته در کشورهای مختلف، این محدوده کاری، کمی تفاوت دارد. 
دکتر هیرادفر افزود: در ایران، تمامی مداخلات جراحی در حوزه سیستم گوارشی، سیستم قفسه صدری (ریه‌ها) و اورولوژی اطفال و بیماری‌های مادرزادی مربوط به نواقص شکاف کام و لب، در حوزه کاری فوق‌تخصصان جراحی اطفال، قرار می‌گیرد.
وی، بیان کرد: دسته‌ای از این جراحی‌ها مربوط به درمان بیماری‌ها و نواقصی می‌شود که نوزاد با آنها، متولد شده است. 
دراین‌بین، برخی از این بیماری‌ها نیاز به انجام مداخلات جراحی اورژانسی در ساعات اولیه پس از تولد دارد، چون، جان نوزاد در خطر است.
فوق‌تخصص جراحی نوزادان و کودکان بیمارستان رضوی، ادامه داد: بعضی دیگر از این بیماری‌ها مربوط به مشکلاتی است که در زمان مناسب برای مداخلات جراحی آن برنامه‌ریزی می‌شود، مثل نوزادی که مری آن در داخل قفسه صدری، به هم وصل نیست. 
 برخی از بیماری‌های شایع اطفال که نیاز به جراحی دارد، نیز مربوط به بیماری‌های اکتسابی همچون، آپاندیسیت و فتق، است. 
وی تصریح کرد: به‌این‌ترتیب، محدوده فعالیت جراحان اطفال با دیگر رشته‌های پزشکی تفاوت دارد.
 در واقع، این رشته فوق‌تخصصی، مجموعه‌ای بسیار گسترده از بیماری‌های مختلف در محدوده سنی نوزادان و کودکان را، در برمی‌گیرد. 
 

پیچیدگی‌های حوزه کاری جراحی اطفال 

دکتر هیرادفر در ادامه، در خصوص دیگر تفاوت‌ها و همچنین سختی‌های کار یک جراح اطفال، گفت: در انجام عمل جراحی در حوزه بزرگسالان، پزشک با خود بیمار مستقیم صحبت می‌کند و او تصمیم می‌گیرد، اما در جراحی اطفال، والدین باید تصمیمات لازم را برای سلامتی فرزند خود بگیرند که این موضوع، بر میزان استرس کاری و مسئولیتی که بر عهده جراح است، می‌افزاید. 
وی افزود: این مداخلات جراحی باید از نظر عملکردی نیز مؤثر باشد، چراکه برای بیماری انجام می‌شود که قرار است چند دهه به زندگی خود ادامه دهد. 
دراین‌بین، والدین نیز از جراحان، تضمین صددرصدی درمان فرزندشان را می‌خواهند که این عوامل، در مجموع، کار ما را، سخت‌تر، کرده است. 
فوق‌تخصص جراحی نوزادان و کودکان بیمارستان رضوی، بیان کرد: همچنین والدین سؤالات متعددی از جراح فرزند خود دارند. 
 به طور مثال، اگر فرزندشان دچار بیماری شکاف کام و لب باشد، علاوه بر سؤال درباره مشکلاتی که ممکن است در گفتار کودک پس از عمل به وجود آید، درباره احتمال بروز این مشکل در فرزند بعدی‌شان و حتی نوه‌هایشان نیز، سؤالاتی را، مطرح می‌کنند.  
وی گفت: بنابراین، جراح اطفال باید اطلاعات کافی داشته باشد و بتواند پرسش‌های متعدد والدین را درباره آن بیماری پاسخ دهد، درحالی‌که به طور معمول، جراحان حوزه‌های دیگر، با چنین مسائلی، درگیر نیستند. 
دکتر هیرادفر ادامه داد: از سویی دیگر، در 80 درصد از جراحی‌های بزرگسالان، یک مشکل با حذف و برداشتن عامل مربوطه، برطرف می‌شود، اما در حوزه جراحی نوزادان و کودکان، نزدیک به 90 درصد کار جراحان، بازسازی است، بنابراین، فعالیت در رشته جراحی اطفال، پیچیدگی‌های خاص خود را، دارد. 
 

امکانات موردنیاز برای انجام جراحی‌های اطفال 

فوق‌تخصص جراحی نوزادان و کودکان بیمارستان رضوی درباره جایگاه این رشته در سطح کشور نیز اظهار کرد: متأسفانه در حال حاضر تنها بین 70 تا 75 فوق‌تخصص جراح اطفال فعال در کشور وجود دارد که این امر، مشغله کاری آنان را، دوچندان، کرده است.
وی گفت: تعداد بالای کشیک‌های شب و اورژانس‌های فوق‌تخصصان جراحی نوزادان و کودکان بر سختی این رشته افزوده است، به‌خصوص که از نظر درآمد نیز در مقایسه با سایر رشته‌های پزشکی، رشته پردرآمدی برای جراح، نیست. به‌این‌ترتیب، تمام این عوامل موجب شده تا میزان علاقه پزشکان برای ورود به این رشته فوق‌تخصصی، کاهش یابد.
دکتر هیرادفر، ادامه داد: از سویی دیگر، عمل‌های جراحی اطفال را در هر اتاق عمل و بیمارستانی نمی‌توان انجام داد، چراکه ما نیازمند متخصص بیهوشی اطفال و پرستار آموزش دیده در حوزه نوزادان و کودکان، در اتاق عمل، هستیم. 
وی افزود: علاوه‌ براین، بیمارستان مربوطه باید دارای بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان(NICU) نیز باشد و بتواند به نوزاد جراحی شده، نه فقط نوزادان معمولی، خدمات درمانی ارائه دهد. 
 

انجام عمل‌های جراحی اطفال به شیوه کم تهاجمی در مشهد
در ادامه، دکتر هیرادفر درباره سطح خدمات و امکانات بیمارستان رضوی در این حوزه، بیان کرد: یک جراح اطفال وقتی وارد بیمارستانی می‌شود، ابتدا برایش مهم است که بخش مدیریت بیمارستان، شناخت کاملی نسبت به این رشته تخصصی و امکانات و شرایط کاری مورد نیاز آن، داشته باشد.
وی افزود: خوشبختانه مدیریت بیمارستان رضوی دراین‌خصوص با تیم جراحی اطفال بیمارستان همسواست و حداکثر امکانات را در اختیار این تیم قرار داده تا ما بتوانیم به بیماران این گروه سنی خدمات‌رسانی کنیم که بی‌شک، این امر، قابل تقدیر است. 
فوق‌تخصص جراحی نوزادان و کودکان بیمارستان رضوی، یادآور شد: این بیمارستان از ابتدای تأسیس در دو دهه قبل، نگاه خاصی به راه‌اندازی بخش جراحی اطفال خود داشته و تمام تجهیزات مورد نیاز را در آن سال‌ها خریداری کرده است، چنان‌که در اتاق عمل بیمارستان، هیچ کمبودی برای وسایل و تجهیزات در حوزه جراحی اطفال، نداریم. 
وی گفت: همچنین تیم درمانی مورد نیاز اتاق عمل بیمارستان رضوی برای همکاری با جراح اطفال، از فوق‌تخصصان بیهوشی اطفال تا پرستاران این حوزه، بسیار توانمند و مجرب، هستند. 
وی اضافه کرد: دراین‌میان، امیدواریم دوباره بخش مراقبت‌های ویژه کودکان(PICU) بیمارستان رضوی، راه‌اندازی شود، البته در حال حاضر، از قسمتی از بخش مراقبت‌های ویژه نوزادان، برای این امر، استفاده می‌شود.
دکتر هیرادفر در بخش دیگری از این گفت‌وگو نیز، بیان کرد: به‌عنوان اولین و تنها فوق‌تخصص جراحی اطفال در ایران، موفق شدم مداخلات جراحی این گروه سنی را به‌صورت مداخلات کم تهاجمی همچون لاپاراسکوپی و توراکوسکو پی، بدون شکاف قفسه سینه و شکم اطفال، در مشهد مقدس، از جمله در بیمارستان رضوی، انجام دهم.
وی گفت: به طور نمونه، در اوائل اسفندماه، کودکی ۸ساله که سال گذشته در اثر ضربه به شکمش، دچار آسیب در ناحیه طحال شده بود، اما خانواده متوجه این مسئله نشده بودند و به‌تازگی با کیست بزرگی در طحال به مرکز درمانی مراجعه کرده بودند، را با انجام لاپاراسکوپی و بدون انجام عمل جراحی باز، در بیمارستان رضوی، تحت درمان قرار دادم.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

 مصرف بهینه انرژی باید به یک ارزش اجتماعی تبدیل شود
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به محدودیت منابع انرژی و تأکید بر ضرورت ایجاد احساس مسئولیت در افراد جامعه در جهت کاهش…

تلویزیون اینترنتی