پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

با حضور تولیت آستان قدس رضوی
۱۴۰۳-۱۲-۱۳

بنای تاریخی مدرسه دو در حرم مطهر رضوی پس از ۶ ماه مرمت و بهسازی بازگشایی شد

طی مراسمی با حضور آیت الله احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی، بنای تاریخی مدرسه دو در حرم مطهر رضوی پس از ۶ ماه مرمت و بهسازی بازگشایی شد.

به گزارش آستان‌نیوز، قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در این مراسم که ظهر امروز 13 اسفندماه با حضور تولیت آستان قدس رضوی و جمعی از مدیران و مسئولان این آستان مقدس برگزار شد، گفت: همزمان با ایام ماه مبارک رمضان، این مدرسه تاریخی که طی سال‌ها فعالیت‌های قرآنی در آن انجام می‌شد، طی ۶ ماه تلاش شبانه‌روزی و مستمر، مرمت و بهسازی شد که جای تقدیر و تشکر دارد.
مصطفی فیضی تصریح کرد: در حکم مقام معظم رهبری به تولیت آستان قدس رضوی به‌طور ویژه توجه به ابنیه و آثار تاریخی و میراث دینی در حرم مطهر رضوی تاکید شده است؛ در مجموعه آستان قدس رضوی نیز تمام توان، وقت، انرژی، ‌امکانات و... بسیج شده تا این مکان فاخر به نحو احسن مرمت و بهسازی شود.
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی این مدرسه را یکی از چندین پروژه در دست اجرای حرم مطهر رضوی ذکر کرد و گفت: پروژه زیر سطحی شیخ بهایی، جابه‌جایی گلدسته صحن جمهوری اسلامی، احداث رواق امیر المومنین(ع) و... از جمله پروژه‌هایی است که با تمام تلاش در حوزه عمران و توسعه حرم مطهر رضوی و خدمت به زائر و امر زیارت انجام می‌شود.
وی بیان کرد: با توجه به تاکید تولیت آستان قدس رضوی و توجه ایشان به نیات واقفان و ناذران، فعالیت این مدرسه براساس نیت واقف، همچون گذشته به انجام امور قرآنی اختصاص خواهد یافت. 
قائم مقام تولیت آستان قدس رضوی در پایان ابراز امیدواری کرد تا خدمات آستان قدس رضوی روز به روز بهتر از گذشته و در راستای خدمت به زائران و مجاوران افزایش یابد.
 

مرمت و مراقبت از آثار تاریخی و تمدنی حرم مطهر رضوی یک ضرورت‌ فرهنگی است

رئیس سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی نیز در این مراسم با اشاره به جزئیات فنی و اجرایی این پروژه گفت: مرمت، احیا و مراقبت از آثار تاریخی و تمدنی جز ضرورت‌های فرهنگی است که با جدیت و حساسیت تمام توسط آستان قدس رضوی، دنبال می‌شود.
خلیل الله کاظمی گفت: به‌منظور استفاده مناسب از این مدرسه تاریخی در تمام فصول سال و رفع نازیبایی‌های نمای مدرسه، مرمت و اصلاح زیرساخت‌های این بنای تاریخی توسط سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی انجام شد و امروز به بهره برداری رسید.
وی با بیان اینکه مدرسه تاریخی دو در بنایی متعلق به عهد تیموری است که نما و تزیینات به‌کاررفته در آن نیز متعلق به این دوره است، افزود: از ابتدای شهریورماه ۱۴۰۳، مرمت و اصلاح این مدرسه آغاز شد و بهسازی آن ۶ ماه به طول انجامید. در این عملیات برای رفع نازیبایی‌های نمای بصری، سقف مدرسه به جهت اصلاح دید و منظر آن اصلاح شد، همچنین متناسب‌سازی معماری و تزیینات پوشش با بنای تاریخی مدرسه و اصلاح زیرساخت‌ها از دیگر اقداماتی بود که در این پروژه عمرانی انجام شد.
 کاظمی خاطر نشان کرد: در گذشته، 6 مدرسه تاریخی در مجموعه حرم مطهر رضوی وجود داشت که در حال حاضر فقط 4 مدرسه تاریخی پریزاد، میرزاجعفر، دو در و خیرات خان در این بارگاه منور به‌جا مانده است.
وی تصریح کرد: مدرسه دو در طی سالیان گذشته دستخوش تغییرات بسیاری شد، پس از زلزله‌های شدید دوره صفوی و قاجار تعمیرات اساسی روی آن انجام شد، اما در سال ۷۲  مجدد دستخوش تغییرات بسیاری شد و در سال ۹۰ نیز از این مکان به عنوان فعالیت‌های قرآنی در قالب دارالقرآن الکریم استفاده ‌می‌شد.
رئیس سازمان عمران و نگهداری حرم مطهر رضوی، در ادامه با اشاره به تاکید تولیت آستان قدس رضوی و توجه ایشان به بنای تاریخی این مدرسه، گفت: طبق دستور تولیت معزز آستان قدس رضوی سعی کردیم بنای این مدرسه را طبق ساخت و معماری اولیه آن که به دوران تیموری برمی‌گردد، بهسازی کنیم.
وی خاطر نشان کرد: وضعیت فعلی مدرسه مستندنگاری شده و بالغ بر ۶۰۰ برگ مستندات از اتفاقات این مدرسه نوشته و در آینده نزدیک چاپ خواهد شد.
 کاظمی اضافه کرد: کف مدرسه بر مبنای کف واقعی زمان احداث بنا، بهسازی شد و حوض وسط مدرسه نیز که در زمان امیر یوسف خواجه بنا شده بود و دو ‌حوض دیگر که مرتبط به دوره ایلخانی می‌شود، مرمت و بهسازی شدند و همچنین 4 ایوان آن پاکسازی و رنگ آمیزی و ۴ کتیبه که مزین به آیات قرآنی است نیز بازسازی شد.
وی ادامه داد: همچنین تاسیسات گرمایش و سرمایش در پشت بام تعبیه شده است و در حوزه روشنایی و‌ نورپردازی، کلیه پروژکتورها جمع آوری شده و با سیستم جدید، نورپردازی شده است.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

 مصرف بهینه انرژی باید به یک ارزش اجتماعی تبدیل شود
تولیت آستان قدس رضوی با اشاره به محدودیت منابع انرژی و تأکید بر ضرورت ایجاد احساس مسئولیت در افراد جامعه در جهت کاهش…

تلویزیون اینترنتی