پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

در همایش ملی منظومه فکری آیت‌الله خامنه‌ای تاکید شد
۱۴۰۳-۱۲-۱۵

 ضرورت تدوین منظومه فکری انقلاب اسلامی با آرای امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری  

به همت مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد(ع)، همایش ملی منظومه فکری آیت الله خامنه‌ای، برگزار شد.

به گزارش آستان‌نیوز، حجت‌الاسلام و المسلمین سید حسن وحدتی شبیری، مدیر مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد(ع)، در ابتدای این همایش که با تأکید بر فقه سیاست و حکمرانی و فقه تعلیم و تربیت، با مشارکت مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد (ع) و مرکز تخصصی آخوند خراسانی مشهد در محل مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد (ع) در حرم مطهر رضوی، برگزار شد، به تبیین «بایسته‌های فقه در منظومه فکری مقام معظم رهبری» پرداخت.

مولفه های منظومه فکری رهبر انقلاب 

وی عنوان کرد: منظومه فکری رهبر حکیم انقلاب اسلامی، دارای اجزا و مولفه‎هایی است که  با هم منسجم و تدبیر شده است، باید آرا و دیدگاه‌های مقام معظم رهبری در زمینه مسائل اجتماعی بویژه فقه و همچنین منظومه فکری امام راحل(ره) استخراج شود و جمع این دو منظومه فکری، منظومه انقلاب اسلامی را تشکیل دهد.
 مدیر مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد(ع)، ادامه داد: اگر از سالیان گذشته منظومه فکری و اساس و بنیان‌های انقلاب را استخراج کرده بودیم مجبور نبودیم آرای  غربی ها را وام بگیریم. 
وی ابراز امیدواری کرد، مدرسه عالی فقاهت، بتواند منظومه فکری انقلاب اسلامی را که بیشتر مبتنی بر دیدگاه‌ها و نظرات امام راحل(ره) و مقام معظم رهبری است را استخراج کند.
وی در ادامه با بیان اینکه فقه دارای دو معنای عام و خاص است، گفت: معنای عام فقه، فهم دین از منابع اصیل دین است و شامل شناختن احکام شرعی، فقه و...می‌شود، کسی که آموزه‌های اخلاقی دین اسلام را استنباط می‌کند باید روایات را جمع آوری کرده تا موضع دین در رابطه با اخلاقیات مشخص شود همچنین باید مجتهد باشد تا ارزش های اخلاقی را از منابع دین استخراج کند.
حجت الاسلام وحدتی شبیری در ادامه تصریح کرد: فقه به معنای خاص، شناخت احکام شرعی از ادله تفسیری است، در این معنای خاص نیز دو دیدگاه و نگاه وجود دارد، فقهای عظام نگاه فردگرایانه به فقه دارند، بسیاری از فقها نظرشان این است که باید رفتارهای فردی را از ادله شرعی به دست آوریم.
وی افزود: فقه ما در طول تاریخ به لحاظ اینکه از صحنه اجتماعی دور بوده نگاه فردگرایانه به خود گرفته است، اما پس از انقلاب اسلامی در کنار نگاه فردی به فقه، یک نگاه اجتماعی و حکومتی نیز شکل گرفت و علاوه بر رفتار فرد، رفتار جامعه، حکومت و دولتمردان را نیز شامل شد.

تحول فقه پس از پیروزی  انقلاب اسلامی 

به گفته مدیر مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد(ع)، با انقلاب اسلامی تحولی در فقاهت رخ داد. قرن‌ها فقهای اسلام تلاش کردند تا  فقه را به این شکل به دست ما برسانند، اما رسالت ما این است که یک بار دیگر ادله فقهی و خطابات قرآنی و روایات را مرور کنیم تا برای مخاطب کل جامعه و دولتمردان و متصدیان اداره کشور به موازات فقه فردی، یک فقه اجتماعی نیز داشته باشیم و نتایج اثر بخشی حاصل شود.
وی گفت: از نگاه مقام معظم رهبری، انتظار بشر از دین، علاوه بر  ساماندهی روابط فردی، اخلاق و زندگی عبادی او، ساماندهی روابط اجتماعی است.
حجت الاسلام وحدتی شبیری، خاطر نشان کرد: این مدرسه بر اساس دیدگاه‌ها و مطالبات مقام معظم رهبری و نگاه فقیه ایشان به مسائل اجتماعی شکل گرفته و حرکت علمی خودش را آغاز کرده است.
شایان ذکر است، اندیشه فقهی با محور مبانی فقهی و اندیشه‌های راهبردی در حوزه‌های سیاست، اقتصاد، مطالعات اسلامی، فرهنگ، مدیریت، حقوق و تعلیم و تربیت، نیز موضوع دیگر این همایش بود که همزمان با مشهد در سالن حکمت سازمان مرکزی دانشگاه قم برگزار شد.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

پیام تسلیت تولیت آستان قدس رضوی به ریاست محترم قوه قضاییه در پی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ حسینعلی نیری
آیت الله احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی، با صدور پیامی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ حسینعلی نیری، یکی از مقامات…

تلویزیون اینترنتی