پایگاه اطلاع‌رسانی آستان قدس رضوی بنام آستان نیوز شامل اخبار آستان قدس رضوی،تصاویر آستان قدس رضوی و رویدادهای موقوفات امام رضا

استاد مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد(ع):
۱۴۰۳-۱۲-۱۵

از منظر مقام معظم رهبری فقه باید در همه مسائل زندگی توسعه یابد 

استاد  خارج فقه و اصول حوزه علمیه مشهد و مدرسه عالی فقاهت گفت: از منظر مقام معظم رهبری فقه باید در همه مسائل زندگی توسعه یابد.

به گزارش آستان‌نیوز،حجت‌الاسلام والمسلمین مجتبی الهی خراسانی در همایش ملی منظومه فکری آیت‌الله خامنه‌ای که با مشارکت مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد(ص) و مرکز تخصصی آخوند خراسانی مشهد، در محل مدرسه عالی فقاهت عالم آل محمد (ع) در حرم مطهر رضوی، برگزار شد، به موضوع فقه تربیت در منظومه فکری مقام معظم رهبری اشاره کرد و گفت: داشتن یک روش علمی مناسب در تحلیل سخنان مقام معظم رهبری، از تحمیل ساختارهای ذهنی و سوء برداشت‌های ناقص جلوگیری خواهد کرد.
 

دیدگاه فقهی مقام معظم رهبری 

وی ادامه داد: نگاه مقام معظم رهبری به فقه از جهت اسلامی بیانگر آموزه‌های عملی اسلام است و دانش فقه تجلی بخش تجسم جامعه اسلامی در مقیاس امت، دولت، تمدن و... است.
حجت‌الاسلام والمسلمین الهی خراسانی، تصریح کرد: از منظر مقام معظم رهبری و بسیاری از بزرگان، اساس حوزه‌ها فقه و فقاهت عنوان شده است. فقاهت دو بخش دارد، بخشی مربوط به علم استنباط احکام در مقیاس های مختلف است و اساس زندگی سیاسی، اجتماعی و تکلیف و سرنوشت انسان از قبل ولادت تا بعد از ممات و همچنین احوال فردی و زندگی خصوصی و اجتماعی بر پایه فقه است.
وی ادامه داد: مقام معظم رهبری، در حوزه فقاهت معتقد هستند روش فقاهت را باید توسعه داد و روش های مورد نیاز را در روش فقاهتی دید، در واقع مهم‌ترین دغدغه ایشان وسعت فقه و استباطات فقهی است. ایشان معتقدند مساحت فقه، تمامی نیازهای انسان را در ابعاد فردی، اجتماعی و حکومتی پاسخگو نیست از همین رو فقه باید در حوزه سطح فقاهت پیشرفت کند.
عضو کمیسیون اجتماعی‌، سیاسی حوزه علمیه خراسان در ادامه خاطر نشان کرد: از دیدگاه ایشان، باید فقه در همه مسائل زندگی توسعه یابد و زمینه گسترش فقه در عرصه‌های مختلف یکسان نیست. ایشان اولویت را برای گسترش فقه، نیازهای معاصر و مسائل امروز جامعه می‌دانند و خودشان این مسائل را اولویت‌بندی کرده‌اند.
 

فرهنگ و تعلیم و تربیت، مسئله اصلی کشور  

وی افزود: مقام معظم رهبری می‌فرمایند، مسائل فرهنگ و تعلیم و تربیت، مسئله اصلی ماست. نقش تربیت و تعلیم در پیشرفت و سعادت کشور بسیار مهم است و این جزو واضحات و بدیهیات است، اگر چه برخی این امر بدیهی را درست درک نکرده‌اند. در واقع ایشان معتقدند تعلیم و تربیت تنها راه برای ساختن یک جامعه آرمانی است و این تعلیم و تربیت هم در حوزه اخلاق فردی و هم در حوزه اجتماعی مطرح است که فقه باید به این عرصه گسترش پیدا کند.
حجت‌الاسلام والمسلمین الهی خراسانی، تصریح کرد: با اجتهاد می‌توان فقه را گسترش داد و این معنی تحول است و اگر این کار را نکنیم دین از صحنه زندگی بشر حذف خواهد شد؛ از نگاه رهبری بایسته‌هایی برای پرداختن به نظام تعلیم و تربیت بر اساس نظام فقه وجود دارد، نخست باید ناظر به مسائل روز حرکت کنیم و دیگر اینکه روشمندی و اتقان علمی لازم است.
وی اضافه کرد: از منظر مقام معظم رهبری، فقه باید به علوم مورد نیاز از جمله علوم انسانی مجهز شود و از همین رو نیازمند مطالعه بین رشته‌ای در فقه هستیم که با کمک علوم دیگر قابل حرکت خواهد بود.
به گفته استاد خارج فقه و اصول حوزه علمیه مشهد، حوزه‌های علمیه ما باید برای تربیت دینی معلم، تولید کتاب های دینی، ایجاد گرایش ها و انگیزه‌های دینی در همه دروس و... آماده باشند.
شایان ذکر است، در ادامه این همایش، حجج اسلام مهدی زمانی فرد، سید حسن وحدتی شبیری، علی رحمانی، علی اکبر نوایی به سخنرانی و ارائه مقالات خود پرداختند.

افزودن دیدگاه جدید:

متن ساده

HTML محدود

Image CAPTCHA
کاراکترهای نمایش داده شده در تصویر را وارد کنید

تولیت آستان قدس رضوی

پیام تسلیت تولیت آستان قدس رضوی به ریاست محترم قوه قضاییه در پی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ حسینعلی نیری
آیت الله احمد مروی تولیت آستان قدس رضوی، با صدور پیامی درگذشت حجت‌الاسلام والمسلمین حاج شیخ حسینعلی نیری، یکی از مقامات…

تلویزیون اینترنتی